"Тока" изчезна?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

"Тока" изчезна?

Мнениеот mupk0 » Нед 05 дек 2010 13:09

Здравейте.Преди 2 месеца ми откраднаха акумулатора.Взех си нов.Понеже човека ,който ми прави колата ми препоръча като вариянт да си взема Gigawat(не съм сигурен дали така беше правописа на марката) като по-евтин вариянт,защото в момента когато стана това нямах излишни пари.Така си карах колата с любов.Преди седмица/две сложих релета на фаровете и си смених крушките по цялото табло с диодни.Проблеми съм нямал.Имам датчик за напрежението на алтернатора(винаги акумулатора се зарежда от 14.01 до 14.05).Излишни консуматори нямам.Единственото което се сещам е централното,което след замерване даваше консумация 0.04А.Тези като заверяваха гаранцията на акумулатора казаха добре е всичко карай с любов.Снощи си карам колата и в 03.00 си я оставих пред нас.Всичко изгасено и се прибрах.Ставам ейсега и отивам до колата,натискам централното иняма никой.Гледам таблото не свети часовника.Викам си край пак без акумулатор :horror: Да ама не.Няма ток дори да се подаде контакт.Плафона (с диоди) едвам едвам свети и накрая умря.Няма грам ток в акумулатора.Идея от какво може да падне без да има консуматор?Как дефектират акумулаторите?Единственото което се сещам е ,че таблото ми премигваше(лоша спойка на лентата с диоди) и откачих кабела и го пуснах да си хлопа зад таблото.Да не би да е замасил и да е станало нещо такова?Към този кабел беше вързана и масата от вратата заради зумера......?

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: "Тока" изчезна?

Мнениеот Дашо » Нед 05 дек 2010 13:17

Без консуматор, не може да ти се разреди чак толкова акумулатора. Някъде е имало утечка и сега плюс студеното време ти се е прецакал така.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 05 дек 2010 13:24

Като вариянт се сещам централното да се е прецакало и да има голяма утечка нон стоп.....Нещо по-голямо от 0.05А.Отопляемите седалки,който си направих са вече близомесец и ако беше от тях също досега щеше да падне.Кофтито е ,че колата се кара всеки ден и досега проблеми не е имала.Дори е нямала и белег,че става нещо с акумулатора.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 дек 2010 13:25

Колега трябва да си по-отговорен с жиците, всички връзки трябва да са надеждни и добре изолирани. И в никакъв случай недей да набутваш излишните жици зад таблото или някъде другаде. Нямам представа защо в конкретния случай си останал без ток, най-вероятно нещо се е включило. Възможно е и акумулатора да има вътрешно прекъсване, но е малко вероятно. Пробвай да го заредиш и ако се оправи значи проблема е някъде в инсталацията. Още веднъж: внимавай много като правиш някакви промени в жиците - много лесно можеш да се запалиш.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 05 дек 2010 13:45

Ейсега идва сервиза пред блока и колата ще се оправи.Даже има 2-3 съмнения.Наскоро една кола при него със същият проблем.Оказало се е ,че релето на подгряването на карбуратора се е вкл и не се е изкл. след като мотора е бил загасен.Че имат съмнение ,че и с моята кола е така...После ще спомена резултата...

Причината е залепналото реле....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 05 дек 2010 21:47

Искаш да кажеш подгрев на колектора? То релето се чува как цъка като позагрее колата :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”