обороти на празен ход-голф-2
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
обороти на празен ход-голф-2
здравеите колеги,интересува ме колко оборота трябва да даржи колата когато е напълно загрял двигателя(на празен ход),понеже сам с часовник не с оборотомер,колата ми е голф-2,1,6 пн,карам само на газ,предварително благодаря
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: обороти на празен ход-голф-2
Е добре де,ако ти кажа 800 об/мин ти как ще разбереш твоя двигател на колко работи! 
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Е добре де,ако ти кажа 800 об/мин ти как ще разбереш твоя двигател на колко работи!
ако можеш колега обясни ми как то4но да разбера ако е вазможно
колко оборота трябва да даржи колата когато е напълно загрял двигателя
Максимално ниски стабилни обороти ,без вибрации и притрисане.
За тези ,които ще кажат за мазането-има си лампа ,която ще каже ,ако налягането не е достатъчно.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Оригинално трябва да са ти 870 или 970 оборота , но несъм много сигурен . Примерно ако е 870 може да е с още няколко оборота в повече или по-малко , но нямам спомен колко точно оборота трябва да държи ( оригинално )
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
i.e.i написа:колко оборота трябва да даржи колата когато е напълно загрял двигателя
Максимално ниски стабилни обороти ,без вибрации и притрисане.
За тези ,които ще кажат за мазането-има си лампа ,която ще каже ,ако налягането не е достатъчно.
За 20 годишна кола това е най-вярното мнение по темата... Кола с кола не си прилича, особено след такава експлоатация.
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Този мотор го дават 900+-75 оборота по книга и е всеизвесен с притенциозният си карбуратор, който създава проблеми особено при каране предимно на газ. До преди 2 месеца бях със същият и често имах проблеми с него. На мен ми държеше 1000-1100 оборота докато загрее и 950-1000 на загрял автомобил в летните месеци, зимата - тото-шанс. За оборотите по звука на двигателя може да се ориентираш грубо или на елкон.
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
добре колеги и аз сам с същата кола карбуратор 2ее ако не се лъжа ... когато е студена няма проблем като загрее няма ниски обороти къде мога да ги пипна по карба да ги дигна леко. Иначе като и дам газз леко се замисляя и изведнаж взима да дърпа от разхода съм доволен около 9 и половина на сто

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
_NqKoI_ написа:добре колеги и аз сам с същата кола карбуратор 2ее ако не се лъжа ... когато е студена няма проблем като загрее няма ниски обороти къде мога да ги пипна по карба да ги дигна леко. Иначе като и дам газз леко се замисляя и изведнаж взима да дърпа от разхода съм доволен около 9 и половина на сто![]()
тази издънка на карбуратор е с електронен модул за управление на дросела.Греда,няма как да му вдигнеш оборотите.Каквото си реши това си прави.Вуйчото на моноинжекцията.
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Мерси много
мислих на майстор да я вода ам ще си я карам така докато не си намеря карбуратор от ауди.. ам кой модел трябваше да търся .. и едно жило за ръчния смукач
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”