Датчик колянов вал на Голф 3
Датчик колянов вал на Голф 3
Колеги,интересува ме Голф 3 1.4 мотор 92 година има ли такъв датчик на маховика и къде се намира точно.Значи предварително уточнявам че не ме интересува датчика на Хол в делкото а именно такъв на маховика.Благодаря предварително.
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Датчик колянов вал на Голф 3
Според мен няма,сега съм свалил мотор и кутия,всичко ми е на лице. Не видях окабеляване около кутията и маховика. На самият маховик също не се вижда нещо,което да подсказва,че има устроиство за четене на информация.Не приемаи мнението ми за 100 процента компетентно,нека се изкажат и други колеги.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Моно-мотроник,не се нуждае от такъв датчик,съдейки по нашето ABS(1.8-Моно)-няма датчик на коляновия вал,напиши си кода на мотора,за да се разбере..
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По всяка вероятност ABD.Трябва да изглежда така.
URL=http://img406.imageshack.us/i/abdz.jpg/]
[/URL]
URL=http://img406.imageshack.us/i/abdz.jpg/]
[/URL]- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Някои Пасати с RP и ABS MonoMotronic имат.emo-gar написа:Моно-мотроник,не се нуждае от такъв датчик,съдейки по нашето ABS(1.8-Моно)-няма датчик на коляновия вал,напиши си кода на мотора,за да се разбере..
Vento написа:Някои Пасати с RP и ABS MonoMotronic имат.emo-gar написа:Моно-мотроник,не се нуждае от такъв датчик,съдейки по нашето ABS(1.8-Моно)-няма датчик на коляновия вал,напиши си кода на мотора,за да се разбере..
абе Vento , тая вечер правих и от двата модела ,но не мога да ги открия тия датчици на коляновия вал? дай някоя снимка или що ли?
- Vento
Снимка нямам, но нали сменях на 2ката компа от Jetronic на Motronic от Пасат и там има вход за CPS. Аз естествено не го вързах, защото нямам датчик на Голфа. ОБАЧЕ без него не може да се прави корекция на авансовите таблици на диното
И в Auto Data са описани кои пинове на Пасатите са за CPS. Не знам дали всички Пасати имат обаче!
И в Auto Data са описани кои пинове на Пасатите са за CPS. Не знам дали всички Пасати имат обаче!Re: Датчик колянов вал на Голф 3
това ,че ги има описани ,не означава ,че ги има фактически!от моя опит - няма ги!а градът ми е като Перник ,но само че с Пасати!като мравки!и имам опит.
- Vento
Ами в инсталацията имаше и кабели към датчика, според теб просто не го слагат, така ли?
Аки си прав, защо не можем да променим аванса софтуерно? Ние решихме, че си търси CPS-а просто...
Аки си прав, защо не можем да променим аванса софтуерно? Ние решихме, че си търси CPS-а просто...
изпадаме в полемика....... винаги под CPS н тия мотори се е имало впредвид Хол сензора.навсякъде в всички схеми за тези мотори е така.има само един-в разпределителя.друго е ако има GPS но там са други мотори- 16 В.при тях е монтиран този втория GPS на всмукателния разпред. вал.вече и в новите Лади го има!но там не!
Значи да разбирам че няма такъв датчик.Колата трудно пали пука в колекторите.А като запали си мени оборотите и по некое време гасне и край няма палене.Ако я поизчакам малко с откачен акумулатор пали и така до следващия път.От комутатора не е щото е сменен с бобината барабар.Мислех си за такъв датчик щото много прилича на неговите магарии.Възможно ли е да е от датчика на Хол в делкото.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Да, може но няма много логика да се оправя след стоенето без акумулатор. Виж в тази тема поста на i3v3a3n
Можеш да си направиш прост светодиоден пробник, с който да провериш наличие на импулси от сензора-веднага след като колата направи проблема.
Можеш да си направиш прост светодиоден пробник, с който да провериш наличие на импулси от сензора-веднага след като колата направи проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”