ПроблемИ при венто...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
karaqnev
Автомобил:
Двигател:

ПроблемИ при венто...

Мнениеот karaqnev » Чет 02 дек 2010 18:00

Здравейте колеги,
за първи път горе долу пиша във вашия форум макар, че го разглеждам с интерес и се надявам вашите мнения и съвети да са ми от полза. Имам проблем с венто 1.8 75к.с. 92 година, напоследък колата няма никаква мощност... по лошо, в режим на ускорение постоянно има предърпване което е изключително неприятно, като тоя проблем го има и при газ и при бензин. В началото колата не държеше стабилно оборотите, за което съвсем очаквано откачих клемата и оборотчетата горе долу застанаха на едно място. След това обаче установих, че на равно колата предърпва между 2500 и 4000 оборота и някак не може да се "изреже". Отидох на майстор и проверихме свещи, кабели, бобина, капачка... центровка...нищо, всичко е ОК обаче проблема си го има. В момента в който видиме байр почва голяма тяга... връщам скоросто и итн... не... :) Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Как е отстранен и за какво изобщо иде реч... последни предположения имаме за някакъв датчик, а следите който водят към него са, че от днес стрелката на температурата стой на 70 градуса при условие, че перката се включва....!?!?! Другото което според момчетата в сервиза свидетелства за проблем с този датчик е трудното палене сутрин и абсолютно неравномерната му работа на студен двигател... Надявам се да ми помогнете с някое мнение защото вече и аз се обърках. :banghead:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: ПроблемИ при венто...

Мнениеот pas1.8mi » Чет 02 дек 2010 18:18

Ако температурния датчик ти е оригиналния е напълно възможно вече да дава грешни стойности!Сменя се лесно! :wink: А за проблема с ускорението над 2500 об-да не ти буксува Съединителя?

karaqnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karaqnev » Чет 02 дек 2010 19:27

pas1.8mi написа:Ако температурния датчик ти е оригиналния е напълно възможно вече да дава грешни стойности!Сменя се лесно! :wink: А за проблема с ускорението над 2500 об-да не ти буксува Съединителя?

ако буксува съединителя признаците няма ли да са да се качват оборотите а колата да не върви ?! аз говоря за явно придърпване ... едва ли е от съединителя при условие, че колата сутрин на студен двигател не работи равномерно гасне и така нататък... все пак ще се отнеса към майстор и за това... да високо отделя, но не ми прилича на буксуване....

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 02 дек 2010 22:00

Може да е скъсан тампона под моното - проверява се чрез пръскане със спрей за карбуратори.
Може да е изгорял температурен датчик - мери му се съпротивление или чрез VAG-COM.
Може и ламбда-сонда да е (но на газ не би давала проблеми) - пак чрез VAG-COM се чете.
Изобщо - прочетете я на комп и вижте тампона под моното.

karaqnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karaqnev » Чет 02 дек 2010 22:22

Vento написа:Може да е скъсан тампона под моното - проверява се чрез пръскане със спрей за карбуратори.
Може да е изгорял температурен датчик - мери му се съпротивление или чрез VAG-COM.
Може и ламбда-сонда да е (но на газ не би давала проблеми) - пак чрез VAG-COM се чете.
Изобщо - прочетете я на комп и вижте тампона под моното.

температурния датчик почна да прави проблеми според мен тази сутрин,защото до вчера си отчиташе, а проблема с придърпването пак го имаше. Тампона под моното е здрав. В сервиза в който отидох за да я "прочетат" ми обясниха, че нямало да покаже нищо... цитирам ги просто :) :?:

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 02 дек 2010 22:47

Температурният датчик при тройките е сложен - 3в1. Не е като на двойките - там са три отделни датчика. Така че той може да се е прецакал преди време в частта му за инфо към компа, а на таблото да си показва реално. Про мен така беше. Закачи я все пак на комп. А - ДА! Смени си сервиза!

karaqnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karaqnev » Чет 02 дек 2010 23:26

Vento написа:Температурният датчик при тройките е сложен - 3в1. Не е като на двойките - там са три отделни датчика. Така че той може да се е прецакал преди време в частта му за инфо към компа, а на таблото да си показва реално. Про мен така беше. Закачи я все пак на комп. А - ДА! Смени си сервиза!

Благодаря. Ще видя какво мога да направя утре и ще пиша :)

karaqnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karaqnev » Пет 03 дек 2010 18:12

оказва се, че компютъра забива... връзвахме я, правихме диагностика... нищо, проблема се реши с елементарно рестартиране и даване на малко предварение, това е.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 04 дек 2010 12:37

Очаквай скоро пак да се прояви проблема! :012:

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Съб 04 дек 2010 15:33

Здравейте колеги(karaqnev},следя тази тема понеже съм обожател на ВЕНТО,карал съм го от август 2005до май2010 и нямам никакви забележки(само ламарините където не държат).Затова реших да изложа и моето мнение за да не се набутваш с излишни разходи.Когато взех моето,веднага му сложих газова.Отначало всичко беше ОК но после леле майко,ни на газ ни на бенз,отивам при майстора който ми слага газовата,откача акумолатора една седмица добре и после пак същото,втория път искаше да реже ламбда сондата,но не му дадох.Един познат ми каза,че ходил при някакъв майстор който е оправил неговата(със същите симптоми).След уговорка за час отидох,човека ми свали комппа наслага му някакви жички(мостове)и от тогава до сега никакви ядове(казаха ми,че като върви на газ трупа грешки,и по този начин лъжи компа).Само,че човека работи в Димитровград.Затова,че според мен ти трябва майстор в тази област.Виждам,че си от далеч но да ти дам телефона на майстора,казва се инж.Кирил Владов.GSM0886507222 може пък да имаш път натам.

karaqnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karaqnev » Съб 04 дек 2010 16:01

Христо Стайков написа:Здравейте колеги(karaqnev},следя тази тема понеже съм обожател на ВЕНТО,карал съм го от август 2005до май2010 и нямам никакви забележки(само ламарините където не държат).Затова реших да изложа и моето мнение за да не се набутваш с излишни разходи.Когато взех моето,веднага му сложих газова.Отначало всичко беше ОК но после леле майко,ни на газ ни на бенз,отивам при майстора който ми слага газовата,откача акумолатора една седмица добре и после пак същото,втория път искаше да реже ламбда сондата,но не му дадох.Един познат ми каза,че ходил при някакъв майстор който е оправил неговата(със същите симптоми).След уговорка за час отидох,човека ми свали комппа наслага му някакви жички(мостове)и от тогава до сега никакви ядове(казаха ми,че като върви на газ трупа грешки,и по този начин лъжи компа).Само,че човека работи в Димитровград.Затова,че според мен ти трябва майстор в тази област.Виждам,че си от далеч но да ти дам телефона на майстора,казва се инж.Кирил Владов.GSM0886507222 може пък да имаш път натам.

Много ти благодаря за изчерпателния отговор, обаче аз също се поинтересувах и тази манипулация се извършва и в София. Ясно ми е, че проблема пак ще се прояви, защото газаджията не е сложил симулатор още в самото начало който да лъже ламбдата или компа... При мен въпреки, че е закачена тая сонда и всичко е "уж" ок съм сигурен, че не работи. Решението е или това което ти предлагаш или нов компютър на който вече да се сложи въпросния симулатор. Ще се надявам да се закрепи така, ако видя вече, че не става ще се наложи да вземам тия мерки.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 05 дек 2010 11:50

Само не виждам причина да сменяте компа на колата.Еми това си е "брадата и гребена" на газификацията,ще трябва в най-лесния случай да се монтира допълнително реле с цел прекъсване на захранването към компа при всяко гасене(има мнения,че това не е много удачно решение,може би с право).Другото решение е "ламбда-емулатор"(имитатор на работеща сонда).И двете неща се правят във всеки що-годе читав газ-сервиз.Аз лично съм противник на газта и тия неща не ме вълнуват.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Нед 05 дек 2010 16:38

Аз пък не мога да разбера защо не си слагате емулатори на ламбда-сонда като са под 20лв. и си решавате такива проблеми с трупане на грешки, ама вие си знаете - нали трябва да се пести до последната стотинка... И после да пускаме теми "Що не ми върви колата..."

karaqnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karaqnev » Съб 11 дек 2010 10:36

Vento написа:Аз пък не мога да разбера защо не си слагате емулатори на ламбда-сонда като са под 20лв. и си решавате такива проблеми с трупане на грешки, ама вие си знаете - нали трябва да се пести до последната стотинка... И после да пускаме теми "Що не ми върви колата..."

Колега, виж сега, не съм пестил нищо до последната стотинка и попитах защото не съм запознат, а не за да ми правиш отчет на финансовото състояние. Колата съм я купил с поставена газова уредба и изобщо не съм имал понятие има или няма подобно нещо. Когато я взех я закарах на газ сервиз просто за да проверят дали всичко е наред и има ли нужда от нещо - нищо не ми казаха и за това не съм слагал нищо. Обиждаш... не сме тук за това май.

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Съб 11 дек 2010 20:31

Колегата Vento едва ли имаше теб предвид!Просто теми с подобни проблеми има доста често :)
Несе обиждай :beer
Моя съвет е да идеш на свестен газ сервиз за да видят кво има кво са и спестили на таз газова за да спре да ти създава дертове :)
Успех! :077:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”