Въпрос за ниски обороти на чистачки. Защо??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
siti65
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за ниски обороти на чистачки. Защо??

Мнениеот siti65 » Пет 10 дек 2010 13:55

Привет приятели!
Карам Голф 4 АКL 1999г.
По необясними причини, вчера докато си карах в дъжда забелязах,че ми "липсват" ниските обороти на чистачките. Включвам на първа степен от лостчето, тръгват и повече ги няма. Превключвам на по-горна степен, работят си бързите нормално.Пробвах с интервала на лостчето да ги коригирам, но............, нищо не се получи!Задействам,чрез придърпване на лостчето и те си отреагират, но само веднъж.И така, постоянно с придърпване, за да чистят лекият дъждец. Направо кошмар!
Пробвах с търсачката да достигна до конкретни съвети, но не открих подобен проблем! :banghead:
Та питанката ми е, знае ли някой от къде идва проблема и как може да се отстрани??? Предварително благодаря! :beer

Потребителски аватар
voodoo1101
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0-2E

Re: Въпрос за ниски обороти на чистачки. Защо??

Мнениеот voodoo1101 » Съб 11 дек 2010 3:47

Колега пробвай с реле за чистачки от друга 4-ка :да:

siti65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siti65 » Съб 11 дек 2010 13:44

voodoo1101 написа:Колега пробвай с реле за чистачки от друга 4-ка :да:

То добре, ама като не знам къде да го търся това реле!!!Колата я имам едва от три месеца и още не съм я разучил.Я някой да ме светне, къде да го търся релето за честачкете и какво да му бая за да се оправи??? :beer

Потребителски аватар
voodoo1101
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0-2E

Мнениеот voodoo1101 » Нед 12 дек 2010 3:20

van4o_1.9TDI написа:Проблема е решен, и при мен излезна релето тва двойното което е вътре с 2-те бубинки 1-та пластинка беше нагоряла и залепнала, за 40лв от моргата от Бора оригинално си намерих работещо перфектно. Темата е за заключване, благодаря на отзовалите се :beer

Надявам се да ти помогне а относно къде седи предполагам че е в бушониерата като на повечето нормални коли :lol:

siti65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siti65 » Нед 12 дек 2010 17:48

Мерсаж, за мнението на колегата! Бръкнах точно там! Намерих го в дъното, навътре зад бушониерата! Извадих го, поогледах го, извадих пластмасовата кутийка и поразгледах платката! Не открих нищо съществено по нея, и съответно с намерението да потърся друго подобно реле за проба, си го монтирах обратно. И........ ОООООООООООО чудо!!!! Бавните си тръгнаха нормално!! интермалите си бяха ритмични и се накефих.:) Мдаааааааааа, случват се и такива нещо по коледа!! Прибрах се у дома и се зачетох във форума, за да открия евентуалната причина и дали би се повторила подобна повреда.Прочетох,че от лостчето се задава интервала на движение на бавните чистачки. Утре ще пробвам и това!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”