Проблем с обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Проблем с обороти

Мнениеот Presian » Съб 11 дек 2010 20:20

привет! Значи, имам един таралясник голф2 1.3 90г. От известно време имам проблем-губи ниските обороти.Там както и да е-ще се оправи-скоро на заплата отивам при Kasapina щото той е мега убер доволен майстор :bowdown . Но току що, паркирайки пред нас, открих, че като изгася фаровете, на работещ двигател, оборотите се качват. Нямам оборотомер и не знам за колко точно оборота става въпрос но е лесно забележимо и без прибори... Та въпросът ми е има ли някаква връзка м/у оборотите и фаровете и ако да, каква? Мерсаж предварително!

по-здрави! heavy metal zork

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Re: Проблем с обороти

Мнениеот Gazaro_wow » Съб 11 дек 2010 20:57

Колега и аз имам същия проблем на мен разликата е около 100 оборота. На скоро пусках същата тема но ми казаха ,че било нормално като се натовари алтенатора да оказва влияние на оборотите. Аз се съмнявам дали не е хлабава маса на купето понеже ,на мен и фаровете и таблото и си ди то ми премигват в синхрон и оборотите спадат. Ще чакаме отговор от някой който е запознат с тези неща. :)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с обороти

Мнениеот i.e.i » Пон 13 дек 2010 10:25

При изправни алтернатор ,акумулатор и връзки по кабелите оборотите не се променят(поне не
толкова драстично)
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=107807&hilit=%D0%B8%D0%B4%D0%B5+%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”