Въпрос за километраж голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за километраж голф 3

Мнениеот golf3gtivr6 » Нед 12 дек 2010 0:31

Колеги взех си километраж от голф 3 Юбилейка. Сега стрелките за температурата на водата и нивото на горивото се качват доста рязко (това го знам просто уточнявам) бях със обикновен гти-ков преди това и водата и горивото се качваха доооста доооста бавно. Със стария километраж не ми отчиташе вярно горивото (свършваше малко преди 1-ва бяла четичка) и когато качваш наклон отива към резерва а като спускаш към фулл. Онзи ден слагам новата придобивка паля и срелката застана там където свършваше горивото по стария километраж. Викам си сега пък може да отчита вярно ! Минах 20км. без да зареждам нищо срелката падна с мъничко.Викам си всичко е точно.Днес слагам 20лева 9литра бензин и стрелката се одмести точно с 2-3мм. Та мисълта ми е дали веднага се показва на тези след зареждането или е нужно исчакване знам ли отчаях се сега няма да мога да следя горивото :cry: :banghead:

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за километраж голф 3

Мнениеот golf3gtivr6 » Нед 12 дек 2010 12:58

Е добре нормално ли е със стария да ми се одмества веднага след като зареда , а на този по-модерния да ми се мръдне с 3мм. толкова ли са 9литра :roll:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 12 дек 2010 13:46

Да, ама бензиномерът изобщо не е линеен! :idea: Като показва половина има много повече (около 36л). В началото пада много бавно, след средата - много бързо. Освен това зависи колко си заредил - аз преди зареждах до капачката и първите 100-120км стрелката изобщо не падаше под максимума, след това мърдаше бавно.
Имам някъде нарисувано колко литра точно остават на всяка чертичка на Вентото - 55л резервоар.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 12 дек 2010 14:30

А виждал ли си в газова бутилка 60л (по принцип събира 48-50л газ) как наливат 63-65л газ и не е пълна mhihi По нашите станции всичко е възможно... :beat_butt2

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Нед 12 дек 2010 15:01

Аз го видях това с газта!
30 литрова газова ,наляха ми 30 литра :shocked а аз бях вътре да плащам и като ми каза сумата и викам баси гаста кога я вдигнаха толкоз все едно бензин съм сипал ,а тя събира максимум 23 !Вън бях шокиран като видях литрите ... ама тва е друга тема!
Според мен си налей цял резервоар ако имаш възможност де ,че и то си е бая пари, и ако си знаеш разхода на колата гледай къде ти пада след 100 км,даречем че гори 10/100 и така ще го видиш кога до къде и колко пада и се вдига :)

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Нед 12 дек 2010 18:37

Зареждам само и единствено на Петрол , ще пробвам с някоя друга че съм доста доволен от тази бензиностанция , но винаги има 1-ви път , но пък и като се замисля 2 пъти по 10 лева зареждам през 2 часа хммммм.... странно или пък да карам докато не изгасне колата :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”