стартер ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

стартер ?

Мнениеот lucky7o » Вто 14 дек 2010 15:27

Вчера се оказа,че в студът не върти стартера, с много мъка завъртя и запали,но днес нямах това щастие :)
Предполагам,че втулките са заминали,така или иначе ще го свалям та направо ще сменим и четките.Пъпроса ми е от къде мога да си закупя "частите" които са ми необходими за ремонта? Звъннах на един сервиз на Сливница,части имали,но не продават ами само ремонтират. 40 лв монтаж/демонтаж + 30лв работа по стартера + отделно частите :screwy
Ще съм благодарен,ако някой ме насочи от къде мога да купя ремонтен комлект :да:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: стартер ?

Мнениеот ktamen » Вто 14 дек 2010 15:48

Силно се съмнявам, че на стартера му пука за студа, в такива случаи първия заподозрян е акумулатора.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 14 дек 2010 16:26

ktamen написа:Силно се съмнявам, че на стартера му пука за студа, в такива случаи първия заподозрян е акумулатора.

колега написал съм къде е проблема,така че няма нужда да се съмняваш,ток имам акумолатора е нов,след като карам колата дори и спра отново не иска да завърти,лампите си ми светят ярко и ток си има ;) Другия вариянт,който ще пробвам сутринта ще да мръдна малко делкото да видя дали ще врътне,на стария ми голф имах такъв проблем и се реши с "центровка" на делкото.А стартера от преди това си стържеше като тръгна да паля.Ако имаш идея от къде да закупя това което ми е необходимо пиши,ако не по-добре само чети :lol:

Потребителски аватар
gele2007
Автомобил: pasat
Двигател: afn 1998

Мнениеот gele2007 » Вто 14 дек 2010 16:27

евро07

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 14 дек 2010 16:36

С риск да стана нахален все пак пробвай и с акумулатора на някой комшия преди да сваляш стартера. Сигурен ли си че акумулатора се зарежда достатъчно, лампите биха светили ярко и със стар акумулатор. Нов акумулатор също може да дефектира - гаранцията е точно за такива случаи.
Извинявам се ако приемаш мнението ми за спам.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 14 дек 2010 16:44

ми не колега,ама принципно вчера мислех,че няма ток пробвахме с кабелите,но без резултат.След това пак си се мъчех тъй като беше 9 без 10 ,а аз съм на работа от 8;30 нямаше как да тръгна с каквото и да било... И си казах,че или ще запали или ще падне акомулатора,но завъртя в крайна сметка и запали.Като си тръгвах в 17 часа пак тегаво завъртя,но общо взето запали от първия опит.След като спрях пред нас отново опитах и отново много трудно въртеше при току що спряна кола... Беше малко на майстор колата,ремонт на карбуратора и си помислх,че може нещо ако е правил и по центровката от там да е проблема (ако е мръднал предварението на заплаването) Но майстора каза,че не е пипал друго освен карба. За всеки случай ще пробвам да го мръдна една идея да видя,но според мен си е стратер,тъй като си стържеше от преди.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 14 дек 2010 17:35

На ул.Дунав има специализиран магазин за стартери и алтернатори(продажба на части)!Намира се на 15м от кръстовището с ул.КозлодУй! :lol:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 14 дек 2010 17:51

pas1.8mi написа:На ул.Дунав има специализиран магазин за стартери и алтернатори(продажба на части)!Намира се на 15м от кръстовището с ул.КозлодУй! :lol:

мерси :да:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 16 дек 2010 11:22

Значи снощи свалих акумулатора ("светеше" зелено) но го заредих за всеки случай.Сутринта го сложих и стартера отново въртеше доста трудно,но запали... Угасих я и пробвах пак,отново тръгна тегаво и не я мъчих.Врътнах делкото с много малко на ляво и стартера започна да върти доста по-лесно.Закарахме я в гаража уж да сваляме стартера,но реших първо да го мръдна още малко (делкото) :roll: И сега общо взето в момента колата пали кажи речи преди да е завъртял стартера mhihi Надявам се проблема да е бил в това утре сутринта предполагам ще разбера 8) По принцип майстора каза,че не е пипал делкото,но от една страна около делкото беше прашно (мръсно) а самата глава на болта "лъщеше" отделно,че като го отвъртях белезах как е в момента и като го бутнах съвсем леко и то се подмести като,че цял ден го бях въртял :lol: Дано утре не съм с градския транспорт :banghead:

edit: Запалих без грижа днеска,но докато не загря колата не искаше да тръгне :cry: Като не е на скорост се форсира,но иначе като включа и "тръгна" гасне :|

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 16 дек 2010 12:45

Вероятно трансмисията спъва двигателя!Да не ти е замръзнало маслото в скоростите?По спирачките нещо да е блокирало?

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 16 дек 2010 13:02

ами маслото го погледнах и си беше бистро и течно :D (в скоростите) аз мисля да не е от това че мръднах делкото,а пък кароратора го гласихме да харчи по-малко и сега нещо да не стига гориво докато загрее.А междудругото не знам имали нещо общо с проблема,колата е автоматик и принципно долу свети на коя скорост си в момента (самите букви/цифри светят) И снощи като тръгнах да излизам пак така запалих,малко странно работеше колата,прекъсваше,но си викам то от студът е това и тъкмо вкл. на скорост да тръгвам и спряха да светят "буквите" :roll:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 17 дек 2010 10:05

аз мисля да не е от това че мръднах делкото,
:да:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател: