Теч на скоростно масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Теч на скоростно масло

Мнениеот Orlio » Нед 26 дек 2010 19:55

Днес забелязах,че имаше теч на скоростно масло....и преди да видя тръгнах с колата и се чуваше лопане от не знам точно кое но между скоростната кутия и полуоските тече скоростно масло....мисля,че е деференциала ако така се нарича....четох няколко теми и че имало там семеринга,но никъде не прочетох за лопане....та от какво може да е теча и лопането от какво може да е....не знам колко масло е изтекло.Свалих гумата и като мардам и се чува лопане от там дали деферниала(не съм много сигурен дали така се нарича защото колата е с предно) лопане.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Теч на скоростно масло

Мнениеот hitman0013 » Пон 27 дек 2010 12:58

ако е семеринг няма тропане и тече колкото да ти направи локвичка с малък диаметър, обикновено няколко капки докато изстине маслото.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Пон 27 дек 2010 17:13

Е от какво може да е лопането....като на счупено каре...но нали каретата лопат само като се завива?

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пон 27 дек 2010 17:51

като хванеш ча6ата кяко излиза от кутията и я разклатиш нагоре и на доло трябва да не мърда.а при тев явно мърда нагоре и на доло.Ако луфра е прекалено голям по добре разгледаи обявите из нета за кутия.Може пък и да са се с4упели едни бронзови работи които са то4но под 4ашите(играят роля на не6то като блокаж)тогава пак текват семерингите.А ако луфта е от лагерите смяната им горе доло 6те ти излезе колкото кутия втора употреба.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Вто 28 дек 2010 1:21

golf_III_2e написа:като хванеш ча6ата кяко излиза от кутията и я разклатиш нагоре и на доло трябва да не мърда.а при тев явно мърда нагоре и на доло.Ако луфра е прекалено голям по добре разгледаи обявите из нета за кутия.Може пък и да са се с4упели едни бронзови работи които са то4но под 4ашите(играят роля на не6то като блокаж)тогава пак текват семерингите.А ако луфта е от лагерите смяната им горе доло 6те ти излезе колкото кутия втора употреба.

няма луфт днеска проверих и сега се чудя дали мога на ход да я закарам до сервиза....макар че не е изтекло много масло...най-вече заради лопането

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”