Проблем с разхода
Проблем с разхода
Колеги, с голф 3 съм, 2.0 GTI 115hp от 94-та. Не е газов инжекцион. Преди го бяха регулирали и ми даваше 13 литра в града на газ, сега от както падна студа ми дава 20 литра
Какво мислите по въпроса, и можете ли да ме насочите към някой специалист? В София...

- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Re: Проблем с разхода

- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в студа така ще е разхода, не може по малко! , аз сега зимата ..само не бензинче си карам и идва по евтинко от колко на ГАЗ 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Изпарителя се влияе много от студа, освен да го смениш с някакъв по-"марков" 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, аз си мисля, че всички изпарители се влияят от студа, или може би бъркам?А може и да не съм те разбрал правилно, би ли пояснил по-подробно всъщност какво имаш предвид?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
stefan4o написа:Колега, аз си мисля, че всички изпарители се влияят от студа, или може би бъркам?А може и да не съм те разбрал правилно, би ли пояснил по-подробно всъщност какво имаш предвид?
Аз ли да обясня? Имам предвид, че има турски изпарители които за нищо не стават в студа

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е, не твърдя, че съм голям специалист, но според мен дори и на хубавите изпарители им влияе студеното. В смисъл, че когато се запали колата в по-студено време той почти замръзва, този д/ефект го няма, когато се пали и кара студена на бензин, разбира се. Аз бих препоръчал каране на бензин, отколкото купуването на скъп изпарител (съвсем отделен е въпросът, че има турски пръчки, които и на топло толкоз работят
). Опитът си с изпарителя го черпя от моето вакуумно Ловатто, което ми движи карбураторния мотор 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”