Здравейте колеги,
Писна ми да ходя по майстори та да ви питам имате ли мнение ква може да ми е болката. Става върпос за Венто 1,8 90 коня АБС двигател 94 година. Сега проблемите ми са можеби повече от един. Първо колата я карам предимно на газ. В ниските обороти на газ е Ок обаче на бензин се замисля, накъсва и няма мощност докато не вдигне над 3000 оборота където си е Ок вече. Като я карам дълго време на високи обороти на газ и освободя от скорост оборотите падат до към 2000 след което започва едно замисляне и много бавно падане до към 1800 след което сравнително нормално падат до кам 500-600 оборота и там вече леко си се колебаят с около 50 оборота. Има и друг момент понякога след това замисляне при свалянето между 2000 и 1800 остава на сравнително високи обороти над 1000 и тогава почва да се ебава на газ прекъсва неще да поеме и се дави и замисля и гасне понякога а онзи ден имаше и гърмежи. И това пак докато не вдигна високи обороти там вече няма проблем. Когато това се случи ако я прехвърля на безнин работи Ок и нормалното прекъсване в ниските обороти на бензин го няма. Като я покарам на бензин известно време така се оправя пак от само себеси и започва на газ да е Ок а на безнин да се замисля в ниските обороти. Сменил съм компютъра, бобината, стъпковото моторче, там некво оплатнение за някъв вакуум, центровката е Ок, като го вържа на компютъра на майстора не дава никва грешка, ламбдата е изключена ма тя не ебава газта до колкото знам а влияе само на бензина при загряла кола, сменил съм бензиновата помпа, температурния датчик. Майстора каза че няма проблем с кабелите и свещите, последните го карах да ги гледа щото ми губи масло та мислех че е от гумичките че ми пушляви обаче се оказа че нагаре не бил като за гумички. Може темп датчик да се е прецакал отнова щото дава че колата от време на време загрява до кам 100 градуса, ма преди като се беше развалил ми показваше че колата загрява само до 70 градуса. А тва загряване може и да е от термостата че ми се чини че понякога отваря на по-висока температура. Давайте идеи, че наистина ми писна да ме щавят и после пак проблеми да имам.
Поредния проблем с обороти и гаснене
Re: Поредния проблем с обороти и гаснене
много комплексни причини!качествена диагностика при качествен човек!на прима виста - става дума за високото напрежение по веригата- палец-капачка - кабели - свещи!там се диагностира със специални методи и техники! потърси Мишо в герман!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
За всичките проблеми при карането на газ: мембрани кога са сменяни, и правилно ли е предварението за каране на газ?
Завъртян ли е входа откъм въздушния филтър назад?
При положение, че си изключил ламбда сондата не очаквай адекватна работа на бензин.
Както и не е възможно без сонда, на компютъра на майстора да не излизат грешки.
Ако нагара е сух, с кафяв цвят, е от богата смес на бензин.
Ако губи масло е черен и мазен-какъв е всъщност, и колко масло губи колата на 1000 км?
Датчика за температура е двоен, в един корпус. За стрелка, и за смесообразуване-нямат нищо общо по между си.
Тая кола трябва да я види клубен майстор, дали ще се слага ресет реле, ламбда емулатор, нови мембрани или всичко накуп..не знам. Малко си пречат двете горива.
Завъртян ли е входа откъм въздушния филтър назад?
При положение, че си изключил ламбда сондата не очаквай адекватна работа на бензин.
Както и не е възможно без сонда, на компютъра на майстора да не излизат грешки.
Ако нагара е сух, с кафяв цвят, е от богата смес на бензин.
Ако губи масло е черен и мазен-какъв е всъщност, и колко масло губи колата на 1000 км?
Датчика за температура е двоен, в един корпус. За стрелка, и за смесообразуване-нямат нищо общо по между си.
Тая кола трябва да я види клубен майстор, дали ще се слага ресет реле, ламбда емулатор, нови мембрани или всичко накуп..не знам. Малко си пречат двете горива.
Благодарско за отговорите колеги,
Значи и аз си мислех че проблеме е в газовата част, обаче когато се сбърка работата прехвърлям на бензин и проблема е същия. Направи ми впечатление, че този проблем с бавното сваляне и задържането на вискоки обороти, след което колата работи на около 1000 об. при нормално при мен 750 се случва след продължително време каране на високи обороти над 3000об. Пробвах в такъв момент да я карам известно време на ниски обороти така че даже да се мъчи колата и след около 10 мин такова каране нещата се оправиха, но при следващото продължиелно каране на високи обороти пак го прави тоя проблем.
Майсторът при който ходих последно твърдят че бил страшен диагностик. За масло точно не мога да кажа, но нвъртях около 4000км, и от ниво на максимума на маслото беше под минимума. Палеца съм го сменял, кабелите не, обаче майстора каза че били Ок тоците.
Нагара е по скоро сух и сив като на места е леко черен но не и мазен.
Относно грешките на ламбда синдата и за мен е странно че не излизат, но то и стъпковото не даваше на компа да дава грешка обаче като го замерихме очевидно не работеше като хората защото постоянно даваше съпротивление над 100 ома.
Дайте някво инфо за клубен майстор който може да ми помогне.
Значи и аз си мислех че проблеме е в газовата част, обаче когато се сбърка работата прехвърлям на бензин и проблема е същия. Направи ми впечатление, че този проблем с бавното сваляне и задържането на вискоки обороти, след което колата работи на около 1000 об. при нормално при мен 750 се случва след продължително време каране на високи обороти над 3000об. Пробвах в такъв момент да я карам известно време на ниски обороти така че даже да се мъчи колата и след около 10 мин такова каране нещата се оправиха, но при следващото продължиелно каране на високи обороти пак го прави тоя проблем.
Майсторът при който ходих последно твърдят че бил страшен диагностик. За масло точно не мога да кажа, но нвъртях около 4000км, и от ниво на максимума на маслото беше под минимума. Палеца съм го сменял, кабелите не, обаче майстора каза че били Ок тоците.
Нагара е по скоро сух и сив като на места е леко черен но не и мазен.
Относно грешките на ламбда синдата и за мен е странно че не излизат, но то и стъпковото не даваше на компа да дава грешка обаче като го замерихме очевидно не работеше като хората защото постоянно даваше съпротивление над 100 ома.
Дайте някво инфо за клубен майстор който може да ми помогне.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Супер като гледам отзивите явно тия пичова си знаят работата, ще се наложи да ги проверя и да видя дали ще се справят с мойта дзверка че не си е работа да я карам така.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”