ABF-a даде фира !!! Помагайте!!!
ABF-a даде фира !!! Помагайте!!!
Туко що прибрах голфа.. понеже му изтече всичкото масло. Ситуацията е следната: Запалих колата нормално, загря изчистих я тръгнах. Минах 500 метра до светофара и както си чаках се разтропа звески и светна лампата на маслото, дойде ми акъла, че нещо става и добутах до нас обратно при което отидох и купих масло от МЕТРО, долях 2Л .. изчаках запалих я при което след секунди пак се разтропа. Легнах под нея, и видях, че тече между картера и скростната кутия. Звъннах на майстора, който каза нещо за някъв датчик, който имал пластмаса и ако се е пукнала от там направо извирало масло или семеринга на коляновия вал. Дайте идей кво да правя.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ABF-a даде фира !!! Помагайте!!!
между кутията и мотора може да е само големия семеринг. освен ако не подлизва някъде , но всичко нагоре, откъдето може да подлизва е видимо... ако извира от вътре-кутията долу.
ако е пробил семеринга най вероятно е заради запушена картерна вентилация. но по често избиват малките семеринги от другия край...
нещо е замръзнало и е вдигнал налягане в картера и оттам пляс. ЧНГ. дядо педер@с дойде...
ако е пробил семеринга най вероятно е заради запушена картерна вентилация. но по често избиват малките семеринги от другия край...
нещо е замръзнало и е вдигнал налягане в картера и оттам пляс. ЧНГ. дядо педер@с дойде...

- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
има и друг вариант, по-малко вероятен от този, който Васко е написал по-горе - дифтунгата на датчика за позицията на коляновия вал
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом е разтропало проблема ти не е семеринг 100%
Мерси за адекватната реакция, проблема е че в момента съм в Пловдив и незнам при кой да си закарам колата,а до Димитровград да ме дърпат... :X Дайте някакви предложения за майстор или нещо.. някой който да си разбира от работата.
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
viewtopic.php?f=13&t=124276
Ако те устройва след 7;30 довечера да ти покажа къде се намира.Ако си навит ми звънни 0878917946 Стефан. За дърпане...мога в неделя.
Ако те устройва след 7;30 довечера да ти покажа къде се намира.Ако си навит ми звънни 0878917946 Стефан. За дърпане...мога в неделя.

Оказа се, че е някакъв датчик над масления филтър, влизат там 2 кабелчета в него и от там ври. Моя майстор ми обясни че се сменя по елементарен начин само с един ключ. Та мисълта ми е ако някой се реши да го смени пред блока, ще си платя всичко, вместо да го дърпаме по сервизи в тия поледици.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”