ABF-a даде фира !!! Помагайте!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sox
Автомобил:
Двигател:

ABF-a даде фира !!! Помагайте!!!

Мнениеот sox » Чет 16 дек 2010 21:08

Туко що прибрах голфа.. понеже му изтече всичкото масло. Ситуацията е следната: Запалих колата нормално, загря изчистих я тръгнах. Минах 500 метра до светофара и както си чаках се разтропа звески и светна лампата на маслото, дойде ми акъла, че нещо става и добутах до нас обратно при което отидох и купих масло от МЕТРО, долях 2Л .. изчаках запалих я при което след секунди пак се разтропа. Легнах под нея, и видях, че тече между картера и скростната кутия. Звъннах на майстора, който каза нещо за някъв датчик, който имал пластмаса и ако се е пукнала от там направо извирало масло или семеринга на коляновия вал. Дайте идей кво да правя.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: ABF-a даде фира !!! Помагайте!!!

Мнениеот vaskoto1 » Чет 16 дек 2010 21:47

между кутията и мотора може да е само големия семеринг. освен ако не подлизва някъде , но всичко нагоре, откъдето може да подлизва е видимо... ако извира от вътре-кутията долу.
ако е пробил семеринга най вероятно е заради запушена картерна вентилация. но по често избиват малките семеринги от другия край...
нещо е замръзнало и е вдигнал налягане в картера и оттам пляс. ЧНГ. дядо педер@с дойде... :banghead:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Чет 16 дек 2010 23:08

има и друг вариант, по-малко вероятен от този, който Васко е написал по-горе - дифтунгата на датчика за позицията на коляновия вал

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 17 дек 2010 0:10

Щом е разтропало проблема ти не е семеринг 100%

Потребителски аватар
sox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sox » Пет 17 дек 2010 7:37

Мерси за адекватната реакция, проблема е че в момента съм в Пловдив и незнам при кой да си закарам колата,а до Димитровград да ме дърпат... :X Дайте някакви предложения за майстор или нещо.. някой който да си разбира от работата.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пет 17 дек 2010 9:49

viewtopic.php?f=13&t=124276

Ако те устройва след 7;30 довечера да ти покажа къде се намира.Ако си навит ми звънни 0878917946 Стефан. За дърпане...мога в неделя. :beer

Потребителски аватар
sox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sox » Съб 18 дек 2010 12:19

Оказа се, че е някакъв датчик над масления филтър, влизат там 2 кабелчета в него и от там ври. Моя майстор ми обясни че се сменя по елементарен начин само с един ключ. Та мисълта ми е ако някой се реши да го смени пред блока, ще си платя всичко, вместо да го дърпаме по сервизи в тия поледици.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”