Здравейте, колеги!
Проблемът е следният: Преди няколко дни се качихме в колата 4 човека, тежащи общо около 300 кг. При шофиране с 50 км на трета скорост, при пускане на газта се чуваше някакъв звук, нещо средо между хъркане и стъргане. Чува се съвсем кратко, но отчетливо. При пътуване с един или двама човека го няма, или е твърде тихо.
Днес като карах на няколко пъти съединителят ми заседна - пир изклучване или включване на скорост - няма значение. Като го пусна се връща до някъде и запича, после сам си излиза до горе. Ако го пусна по-рязко директно изскача до горе.
Въпросът ми е тези симптоми могат ли да са свързани и от какво може да са породени?
Преди няколко месеца е сменен феродов диск и скоростна кутия (със стара).
Г3 ГТИ 1996г. Съединител, или...?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Г3 ГТИ 1996г. Съединител, или...?
Виж да не се е скъсал някой тампон на двигателя.Моя така преди 3 месеца скъса предния тампон и педала на съединителя се местеше сами,чуваше се стържене и тропанае.Помислих че е заминал съединителя или скоростите.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Няма по-различни вибрации в купето. Вървежът си е същият. Малко по-късно вчера седобед спря да запъва педалът...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, проблема може да е от помпата на педала за съединителя!
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Колега, проблема може да е от помпата на педала за съединителя!
и аз това се замислих, че може да бъде проблема, но не знам тоя двигател има ли помпа на съединителя - my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
rexpitbul написа:IceHeart написа:Колега, проблема може да е от помпата на педала за съединителя!
и аз това се замислих, че може да бъде проблема, но не знам тоя двигател има ли помпа на съединителя
До колкото знам няма жило, така че остава помпата, ако не се лъжа са 2 помпи, но нека се изкаже колега който има такъв автомобил, или поне е минал през този проблем!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”