счупено огледало

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Zarko09
Автомобил:
Двигател:

счупено огледало

Мнениеот Zarko09 » Съб 18 дек 2010 14:19

Жена ми счупи огледалото за обратно виждане от самата стойка.
Моля за съвет - как се отлепя и как се лепи новото за стъклото.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: счупено огледало

Мнениеот icefire » Съб 18 дек 2010 20:22

На домашния МиГ ли?
Кажи на каква кола...

Най-добре качи една снимка, за да видим кое как е счупено. Нови китайски огледала обикновено са много евтини и няма смисъл да се занимаваш да лепиш стъкла. Само че те обикновено са плоски. Ако искаш обли, може да си купиш само стъклото, което пак толкова струва, но се намира трудно. Третият ти вариант е морга.

Само стъклото ли е счупено или цялото огледало? Във втория случай просто иди до някоя морга и си купи друго.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 19 дек 2010 11:06

Zarko09 написа:Жена ми счупи огледалото за обратно виждане от самата стойка.
Моля за съвет - как се отлепя и как се лепи новото за стъклото.

Кво сте правили в колата бре :lol: (шегичка).Колега я провери дали просто не се е "откопчало" от залепената на стъклото основа.Случвало ми се е при почистване да го съборя.Монтажа е чрез притискане и завъртане(нещо като триъгълен профил с пружинна тел е ,има и нещо гумено-да не дрънка...).

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 19 дек 2010 12:40

Колега, като ти чета темата оставам с впечатлението, че се е отлепила металната основа от стъклото. Тази, на която се захваща огледалото. Ако е така, те съветвам да не си правиш експерименти, а да отидеш някъде, където сменяват автомобилни стъкла. Те си имат едни специални лепила и за пет минути и около пет лева си готов.
Всякакви проби от човек, който не знае какво прави могат да доведат до принудителна смяна на челното стъкло.
Ако металната част стои на стъклото, преди мен Емо ти е обяснил как става. Само дето е пропуснал, че огледалото се слага на около 45' и след като се притисне към стъклото се завърта до нормалното му положение.

Zarko09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zarko09 » Нед 19 дек 2010 12:57

Пробвах да натисна нагоре и да завъртя, но ме е страх да напъна по-силно за да не се счупи стъклото. ето и снимков материал:
http://boyanbotev.snimka.bg/automobiles ... 0.21797574

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 19 дек 2010 13:01

А пич, счупили сте самото огледало. Най-добре си намери "ново" от някоя морга.
А иначе как се сваля останалата част от стъклото сме ти написали. Хващаш я смело и завърташ. Поставянето е по обратния път.

Zarko09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zarko09 » Нед 19 дек 2010 14:06

Да не досаждам повече, ама ако някой знае горе-долу за каква цифра става дума - да каже. Голф 3 -92 г. И по-важно: Еднакво ли с огледало от Пасат 90г.
мерси!!!

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 19 дек 2010 16:26

Zarko09 написа:Да не досаждам повече, ама ако някой знае горе-долу за каква цифра става дума - да каже. Голф 3 -92 г. И по-важно: Еднакво ли с огледало от Пасат 90г.
мерси!!!

Ами от някоя морга не мисля да е скъпо! За огледало от пасат не знам дали е еднакво, но ако се лепи и то, не виждам проблем да сложиш огледало от пасат :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 дек 2010 16:35

Колега, ако се е отлепило само огледалото няма проблем! Взимаш лепило, но внимавай да не е някое много силно, да не ти спука прозореца!
АКо е потрошено цялото огледало, направо със стойката, иди в моргата и си сложи като твоето, ако сложиш друго има вероятност да ти тресе и да не можеш да виждаш нищо през него!

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 19 дек 2010 16:40

IceHeart написа:Колега, ако се е отлепило само огледалото няма проблем! Взимаш лепило, но внимавай да не е някое много силно, да не ти спука прозореца!
АКо е потрошено цялото огледало, направо със стойката, иди в моргата и си сложи като твоето, ако сложиш друго има вероятност да ти тресе и да не можеш да виждаш нищо през него!

Имаш в предвид от друг модел автомобил, цялото огледало със стойката, че може да вибрира ли?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 дек 2010 16:41

rexpitbul написа:
IceHeart написа:Колега, ако се е отлепило само огледалото няма проблем! Взимаш лепило, но внимавай да не е някое много силно, да не ти спука прозореца!

Имаш в предвид от друг модел автомобил, цялото огледало със стойката, че може да вибрира ли?

Да колега, аз сложих от Мерцедес 'Ц' класа, и постоянно тресеше! Ментаците много зле гледат и за това се наложи да сложа оригинално и сега нямам проблем! :012:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 19 дек 2010 18:27

Много гадно. Пробвай Капчица или друго секундно. Обаче да знаеш, че лепнеш ли го с такова не трябва да се мърда, че после пак ще падне. Аз имах подобен опит, обаче ми се отлепи директно от стъклото. Отидох при "майстори", които го залепиха не помня с кое известно липело. Стана толкова здраво, че се напука стаклото около залепеното. Обаче пък съм сменял и стъклото на голфа и го сложиха добре... Може би най-добрият вариант, ако не голепнеш това е да отидеш във ФВ и да си купиш ново с лепенката. Иначе не знам. Другият вариант е двойнолепящо тиксо, но нямам идея дали ще стане (говоря пак за сменено пънче).

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 19 дек 2010 18:28

Абе колеги, какво коментирате сега?
Изобщо видяхте ли снимките на колегата какво точно е счупил, та си чешете езиците.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 19 дек 2010 18:30

mania написа:Много гадно. Пробвай Капчица или друго секундно. Обаче да знаеш, че лепнеш ли го с такова не трябва да се мърда, че после пак ще падне. Аз имах подобен опит, обаче ми се отлепи директно от стъклото. Отидох при "майстори", които го залепиха не помня с кое известно липело. Стана толкова здраво, че се напука стаклото около залепеното. Обаче пък съм сменял и стъклото на голфа и го сложиха добре... Може би най-добрият вариант, ако не голепнеш това е да отидеш във ФВ и да си купиш ново с лепенката. Иначе не знам. Другият вариант е двойнолепящо тиксо, но нямам идея дали ще стане (говоря пак за сменено пънче).

Точно капчица, каноколит и тези подобни лепила от тях се напуква стъклото, защото са твърди и бързо стягащи ! За лепенката си прав по-добре двоино залепваща лепенка, има доста добри !

pedalchobaba написа:Абе колеги, какво коментирате сега?
Изобщо видяхте ли снимките на колегата какво точно е счупил, та си чешете езиците.

Тази част може да се пробва да се залепи с поксипол :) но не се знае колко ще издържи

Последна промяна от rexpitbul на Нед 19 дек 2010 18:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 19 дек 2010 18:32

rexpitbul написа:
mania написа:Много гадно. Пробвай Капчица или друго секундно. Обаче да знаеш, че лепнеш ли го с такова не трябва да се мърда, че после пак ще падне. Аз имах подобен опит, обаче ми се отлепи директно от стъклото. Отидох при "майстори", които го залепиха не помня с кое известно липело. Стана толкова здраво, че се напука стаклото около залепеното. Обаче пък съм сменял и стъклото на голфа и го сложиха добре... Може би най-добрият вариант, ако не голепнеш това е да отидеш във ФВ и да си купиш ново с лепенката. Иначе не знам. Другият вариант е двойнолепящо тиксо, но нямам идея дали ще стане (говоря пак за сменено пънче).

Точно капчица, каноколит и тези подобни лепила от тях се напуква стъклото защото са твърди и бързо стягащи ! За лепенката си прав по-добре двоино залепваща лепенка, има доста добри !

Ми значи с това са ми го "оправили" оня път, беше преди 4 години и съм позабравил ;)
Другият вариант е евентуално някакъв силикон, но пак стрелям на посоки. Обаче абсурд да се залепи това чудо, просто е много малка повърхността, а самот оогледало е тежко, + вибрациите...
Аз съветвам ново пънче (или от морга), залепено по указания начин или от свестни майстори. Това бих направил.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”