Здравейте колеги!
Както знаете на всеки рано или късно му идва момента да смени съединителя,при мен обаче се случват гадни работи и се случи на пътя и се наложи да ме дърпат.Проблема беше че ми се наложи да спра и угасих колата след като я запалих започна да стърже при натискане и на третото натискане педала падна много надолу и имаше мн малък ход и здраво дереше.Свалихме ск.кутия и намерих мн парченца метали вътре и лагера бе6е малко разглобен,и като загледах феродо има много още хляб в нега но въпроса ми е за притискателния диск има доста надрано точно в края на пластините и сега се чюдя дали и него да го сменям или може да се размина само с лагер.
Дайте съвет че съм болен без кола ...
Благодаря ви предварително

Проблем със съединител голф 3 1.6 ABU и гарнитура вече
- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със съединител голф 3 1.6 ABU и гарнитура вече
Последна промяна от Golfara на Пон 20 дек 2010 12:52, променено общо 1 път.
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със съединител голф 3 1.6 ABU
колега това не е москвич или жигули слагаи ново да си караш спокоино а не да я мислиш колко ште издържи
-
- Автомобил:
- Двигател:
някакви снимки може ли да качиш колега ,иначе колегата е прав смяна с ново или прилично запазен
- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
Снимки нямам защото бях много мръсен и не ми се вадеше телефона но по съвет и на познат майстор ще се сменя но в краен случай ще се търси нов предпочитам запазен втора ръка че на тия новите им нямам доверие.Утре ще ходя до гаража преди работа да го сваля и ще търся по него и вече дано времето е с мен и до четвъртък да е в движение.
Ще щракна и някоя друга снимка да видите за какво става дума.
Ще щракна и някоя друга снимка да видите за какво става дума.
- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със съединител голф 3 1.6 ABU и гарнитура вече
Колеги съединителя е готов смених лагера и притискател с втора ръка Закс и тръгна много добре но излезе друг проблем.Преди да тръгна да я пробвам реших да видя колко антифрис и масло има и какво да видя антифриза станал на боза а маслото е надолу но в него няма боза и стана ясно че ще е гарнитура по съвети на приятели майсторчета но искам да ви питам задължително ли е да се прави шлайф на главата или може да се размине само с гарнитура 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега а прегрявал ли си мотора
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Golfara написа: задължително ли е да се прави шлайф на главата или може да се размине само с гарнитура
Задължително шлайф на главата,да ти е спокойно на главата.
Всъщност без шлайф няма да спестиш много,а и няма смисъл да рискуваш.
- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
ми да ви кажа нямам спомен да съм я прегрявал случвало се е да стигне до 95 градуса и включва перката но повече от това не е дигала.Не е изключено датчика да ми е направил мизерия защото 2 пъти е сменян защото тия новите са егати боклуците меря си температурата с уред и ми показва 85 86 градуса а на таблото ми показваше 110 и перката не се включва естествено.За щастие я видях на време и не я карам докато не взема пари и да я разглобявам наново ама и аз си мислих да дам главата да ми я шлайфнат да ми е мирна главата да не се наложи още един ремонт.
Ще пиша пак като я почна и ще кажа какво се е случило и ще кача и снимки с процедурата да послужат на някой като мен който ще му е за пръв път.
Ще пиша пак като я почна и ще кажа какво се е случило и ще кача и снимки с процедурата да послужат на някой като мен който ще му е за пръв път.
- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
а между другото кажете някой добър майстор от добрич да ми шлайфне главата
в добрич май няма , във Варна съм я носил моята по късно ще ти дам кординати на ЛС
- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
hp7909 написа:в добрич май няма , във Варна съм я носил моята по късно ще ти дам кординати на ЛС
10x