колеги,венто 1.6 абу
изгуби парното преди два дни,долях антифриз и на другата сутрин пак трябваше да доливам-за вчера сутринта става въпрос.вдигнахме я и нямаше видим теч от никаде.сложих добавка за радиатор.тая сутрин не се наложи да доливам,но при загрял що годе мотор на тихи обороти парното започва да духа хладно,а като подам малко газ до 3000 об. пак започва да духа топло.демек на тихи няма парно.
въпроса ми е от каде е имало теч и възможно ли е да съм изгорил гарнитурата на главата и от там да минава към цилиндрите и затова да не се вижда теча. т.е. какви са признаците за прогоряла гарнитура? гледах маслото и събота и неделя,и тази сутрин и си е нормално-с нормален цвят и гъстота.гледам отзад дали пуши,ама съм на газ и ми се струва нормално.та кажете какви може да са признаците за изгоряла гарнитура и защо ми се губи парното?нали се обезвъздушава сама системата?
Губи антифриз
Губи антифриз
Последна промяна от radotom на Пон 20 дек 2010 10:51, променено общо 1 път.
Причина: Писането с главни букви се счита за крещене!
Причина: Писането с главни букви се счита за крещене!
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: ГУБИ АНТИФРИЗ...
Колега, Пасат-а ми и той губи парното като намалее охладителната течност. За алтернативен теч - виж около водната помпа, при мен сълзи леко леко, но вечер с хубав фенер можеш да видиш ако е влажно от антифриза. За добавката за радиатора - нож с две остриета: може да оправи теча ако е от радиатора и е малък, но може и да ти запуши радиаторчето за парното...И аз съм слагал един път, но няма да повторя! А за пушенето е сравнително бял пушек нали? И при мен го има и незнам дали да се притеснявам...Хем уж зима и трябва да си пуши, ама гледам коли и стари и нови, някои пушат повечко, други не толкова...И аз съм с АГУ и си мисля, че е нормално, но нека другите колеги да кажат! Поздрави!
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
Re: Губи антифриз
Факта, че с повишаването на оборотите парното се увеличава ме кара да си мисля, че има някакво полу-запушване и при по-големия дебит течността преминава към радиаторчето, а при по-малък преминава по други разклонения. По възможност да се разкачат маркучите на радиаторчето и да се провери дали течността тече свободно (промивка). Съответно да се разкачи и маркуча към термостата и от там да се промие и провери дали тече свободно. И най-тънкия момент, да се провери дали тънкото маркуче към разширителното казанче не е запушено. Ако то тръгва от фланеца с датчиците, да се провери и той. Фланеца на брат ми си беше "запушен" фабрично (останала тънка ципа пластмаса при изработката).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”