ПРоблем с паленето сутрин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ionko
Автомобил:
Двигател:

ПРоблем с паленето сутрин

Мнениеот ionko » Вто 12 сеп 2006 9:21

Здравеите фенове на VW :D Имам един проблем с голфа тои е 1,8 ABS 90кс имам и газова уредба.Сутрин когато паля на бензин оборотите са много ниски и колата угасва,трябва да повишавам оборотите крачно за да не угасне.ТАка като поработи няколко минути се нормализират но тоиз проблем го няма когато времето е топло някои има ли обяснение на какво се дължи това в форума търсех наи-вече се споменаваше за автоматичния смукач че е проблема.Благодаря на отговорилите :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: ПРоблем с паленето сутрин

Мнениеот chefito » Вто 12 сеп 2006 10:07

Често срещан проблем. Порови се в търсачката има поне 20-30 такива теми и все пак:

свещи
датчик за температура като начало..........

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Вто 12 сеп 2006 11:48

от прочетеното разбрах че е или от датчика за температура или от моторчето което регулира оборотите,странно защо никои друг с като моя двигател не е писал да има проблем при палене,като сменим този температурен датчик ще пиша какво е станало

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 12 сеп 2006 12:11

ionko написа:от прочетеното разбрах че е или от датчика за температура или от моторчето което регулира оборотите,странно защо никои друг с като моя двигател не е писал да има проблем при палене,като сменим този температурен датчик ще пиша какво е станало

Свали свещите и виж да не са много зацапани и погледни тази тема:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=26258

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Вто 12 сеп 2006 13:20

И на мен ми бягаха 500 - 1000 ( само на бензин ) сутрин и гаснеше . Лека е 200 км само на бензин градско и сега няма проблеми .

martins
Автомобил: Vw Vento
Двигател: 1.8 ABS 1992

Мнениеот martins » Вто 12 сеп 2006 13:38

Имам автомобил със същия двигател, пали вдига до 1300 оборота и след 2-3 сек пада на 1000 докато загрее, след което си работи на 900.
Имал съм леки проблеми при запалването но след смяна на свещи всичко се оправи /по трудно палеше/. Ако ти претриса на ниски обороти и след като е заграл двигателя може да се окаже че е от свещите. Но може и да е от стъпковия двигател той регулира точно това оборотите на празен ход.

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Вто 12 сеп 2006 15:55

когато колата е загряла няма проблем с оборотите въпроса е докато загрее много тресе и ако не я изфорсирам да се вдигнат оборотите угасва
свещите не са омаслени проблема идва от това че оборотите са много ниски а когато е толпо при същите обороти не угасва

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 12 сеп 2006 18:26

сипи добавка за прочистване на инжекционна и карай на бензин известно време. ако няма да ходиш на диагностика за да разбереш от къде е проблема извади от акумулатора плюсовата клема за около 10 минути за да изчистиш грешките от компютъра. познат газаджия ми беше казал винаги да си сипвам добавказа прочистване на инжекционна като профилактика и никога не съм имал проблеми като съм карал на бензин (по голямата част от времето се кара на газ).

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Вто 12 сеп 2006 20:00

handycam написа: познат газаджия ми беше казал винаги да си сипвам добавказа прочистване на инжекционна като профилактика и никога не съм имал проблеми

Кажи как се казва добавката,защото някои унищожават бензиновата помпа.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Вто 12 сеп 2006 20:05

Immortal написа:,защото някои унищожават бензиновата помпа.
:shock ,аз досега трябва да съм сменил доста помпи ако беше така , щот на всяка кола съм слагал добавки за инжекциона некви и то все различни ,STP,cyclo и д.р

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Съб 16 сеп 2006 1:27

Madj0 написа:И на мен ми бягаха 500 - 1000 ( само на бензин ) сутрин и гаснеше . Лека е 200 км само на бензин градско и сега няма проблеми .
Караш ли на газ неминуемо започва да не работи на бензин "както преди" запичат и дюзи и жигльори и т.н. затова карам само на бензин защото караш ли на газ :077:

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Нед 15 окт 2006 15:38

някои може ли да каже каде се намира смукача близо до каде че искаме да го ремонтираме

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Нед 15 окт 2006 18:52

намерихме смукача беше едно моторче което регулира едно като буталце
и тои натиска там дето е закачено жилото и оборотите би трябвало да се оправят, да обаче това моторче се мръдва съвсем леко и неможи да увеличи оборотите достатъчно което ме навява на мисълта че освен този датчик за температурата да е развален,вие какво ще ме посъветвате и някои знае ли каде се намира този датчик

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Пет 03 ное 2006 12:23

Незнам вече какво да правя смених датчика за температурата с чисто нов
ремонтирахме моторчето на смукача вече пали от първия път на бензин когато е на свободна оборотите са 1100 и като загрее падат на 900,но като е студена ако я изфорсирам за да мине на газ за миг се задавя и иска да угасне и тогава ги вдига и мине ли на газ оборотите стават ниски 600.Най-общо казано като е студена пали на бензин но ако искам да я карам придърпва, а ако е на газ върви добре но оборотите са ниски докато загрее.Какво ще ме посъветвате? ДА допълня че рестартирах компа и пак така прави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”