Странен проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivmart
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем

Мнениеот ivmart » Сря 15 дек 2010 18:55

Първите симптоми се появиха в движение колата от нормален режим на движение изведнъж полудя . Колата заглъхна и и паднаха оборотите . Издърпаха ме на запален двигател до софия като без да подавам газ държи 900 оборота . На следващата сутрин вече съм в сервиза , смених свещи дистрибуторна капачка и палец - уви не е това . Тествахме ебнзинова помпа казаха че не е . Ангренажният ремък е добре , компресията е 13 на всички цилиндри (Голф 3 1995 година 1.4 мониинжекция) . След диагностика казаха че проблема е в датчик на хол и няква дюза но след като ги заменихме проблема си остана . Тествана е с нов компютър и нова помпа и продължава да не пали .
При замерване на някаква искра на запалване нормалният диапазон е от +5 до -5 ,., а колата от4ита само от 0 до +5 . Хората от сервиза се откаха даже викали колеги и от други сервизи - ефекта е същият . Ако на някой му се е случвало или ако някой може да ме посъветва нещо ще бъда благодарен

ivmart
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем

Мнениеот ivmart » Сря 15 дек 2010 19:09

Първият симптом бе заглъхването . На сутринта не можах а запаля и ме теглиха до сервиз , колата пали но работи на 1 цилиндър по думите на работниците в сервиза и работи не повече от десетина секунди и гасне

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 15 дек 2010 19:15

Човече, ако си сменил всичко това по автомобила си, и пак не е в ред, остава само да си налял някакъв говнян бензин. Има ли газ колата, да не смесва горивата?

ivmart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivmart » Сря 15 дек 2010 19:16

Не колата няма газ а и не вярват да е от бензина защото тестваха с външна бензинова помпа с техен си бензин а и заредих на лукойл незнаят какво и е и от седмица я гледат и се чудят

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 15 дек 2010 19:17

bobocamaro написа:Човече, ако си сменил всичко това по автомобила си, и пак не е в ред, остава само да си налял някакъв говнян бензин. Има ли газ колата, да не смесва горивата?

Колегата е прав, вземи една метална туби и иди до някой бензиностанция налей 10 литра 98 и пробвай дано да запали, и без това ти е най-евтината ивенстиция, дано помогне!

Другото което може да е, погледни някой кабел по токовете и свещите да не прави мизерия!

ivmart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivmart » Сря 15 дек 2010 19:29

Свещите са сменени , в сервиза са пробвали с друг бензин и друга помпа външна и пак не станало ,., но щом казвате ще пробвам и така само трябва да поизточа резервоара щото си е почти до горе

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 15 дек 2010 19:39

ivmart написа:Свещите са сменени , в сервиза са пробвали с друг бензин и друга помпа външна и пак не станало горе

Това го видя с очите си, или така ти казаха? Не им вярвам, че ще се вдигнат до OMV за свеж бензин, и после ще накиснат помпа в кофа.
Да повторя: при всичко което си подменил остава свръх идиотски проблем, кабелен по инсталацията или зъб прескочил на ангренажа...но пак някак си ще работи.
Молба: обезателно сподели решението на проблема си!

ivmart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivmart » Сря 15 дек 2010 19:43

Свещите ги смениха пред очите ми както капачката и палеца и кабелите за свещите
не присъствах на останалите операции все пак трябва да се работи
Задължително ще съобщя решението на проблема

ivmart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivmart » Сря 15 дек 2010 19:59

Ще ги проверя тия работи и ще пиша като има резултат
Горивен филтър не съм го гледал аз , като цяло последната му смяна бе преди около 5000 км може и 6000 да са заедно с маслото

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 дек 2010 20:04

имам абсолютно същите главоболия с 1.8 моно АБС и съм се видял в чудо!
колата работи като разлютена фуражомелка, на 1, на 3 на 2 цилиндъра-колкото закачи. 400-500 оборота. сякаш няма цилиндър. реагира на откачане на всеки кабел->ерго всички цилиндри някак работят. киха зверски и при почерпване през моното (презумпция за малко гориво) гасне веднага. при откачане на маркуча на сервото (презумпция за много гориво) не променя работа. при откачане на буксата на дюзата-пали и киха няколко сек. без дюза->ерго, горивото все пак е много.
регулатора е читав, дюзата и регулатора с все капак са сменяни. горивна помпа е нова. ремък-на белези. делко-изрядно.
колата се държи сякаш превъртял ремък.
след известна играчка с буксата на дюзата включи/изключи за да намаля някак бензина и да я накарам да бачка поне на 400-500 оборота изведнъж-бръмммм... :shock . обаче се оказа че е била с вода и беше станала на кубче лед. оставих я да поработи за да размръзне поне малко и я угасих, за да не прегрее, защото няма циркулация от леда. после запали, угасна и пак същата история... :banghead:
сегашната ми теория е че има избила гарнитура на главата и влиза вода и гаси цилиндрите. понеже като запали беше все още замръзнала-само това се е променило между първия и втория опити. свещите бяха: 4ти-суха и черна (нормално за студена работа) 2 и 3 мокри, но някак не мирише силно на бензин-по измита миризма е... 1ви-средно мокър, но някак на капчици-много странно...
източих водата от блока през помпата-беше размръзнала, откачих всички съединения с блок и колектор и опитах да я запаля пак, с идеята че няма вече вода-не пожела повече.играта с буксата не доведе до нищо ново...
аз съм на фаза компютър-само това не съм сменял, но мисля че има голям шанс да не е от него...
ще следя темата с огромен интерес-такова чудо досега не ми се беше случвало... :shock :banghead: :banghead: :banghead:

ivmart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivmart » Сря 15 дек 2010 20:08

Ами и двамата сме на тоя хал само че моята е моноинжекция и има по малко простотии под капака ако разбера нещо веднага споменавам дано помогне

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 дек 2010 20:14

колата не е моя-на приятел е. 1.8 моно си е практически, като управление еднакво с 1.4 моно. така че сме на един и същи чеп...

ivmart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivmart » Сря 15 дек 2010 20:17

Ами успех пожелавам на този на който е другата кола и ако имам инфо веднага ще пиша

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 16 дек 2010 20:04

Бобината с комутатора на Голфа проверени ли са?

ivmart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivmart » Чет 16 дек 2010 20:23

Казаха че са добре днес и утре съм и дал почивка и осигурих транспорта от единият сервиз към другият
Аз все си мисля че проблема ще е някое сговнясало кабелче или нещо много дребно ама ще видим кво ще стане

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”