Охладителна система на Г3 1.4 ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kulak_1705
Автомобил:
Двигател:

Охладителна система на Г3 1.4 ABD

Мнениеот kulak_1705 » Вто 25 юли 2006 12:17

Здравейте.Надявам се, че бихте ми помогнали със съвет.От известно време ми направи впечатление,че понамаля охладителната течност.При абсолютно студен двигател отворих за да долея, но нещо избълбука и изхвърли около 20-30 течност и нивото им се вдигна.Мотора поне за сега не е загрявал и поддържа нормален температурен режим.Перката ми работи.Водните съединения незнам дали са надути повече от нормалното, но преди на студен двигател си бяха без налягане а сега и при студен имат някакво налягане.Благодаря предварително за Вашите съдейки по форума компетентни мнения.
PS Забрави да спомена,че пробвах и парното и то си работеше нормално.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 25 юли 2006 13:37

На въздух в системата ми прилича,погледни охладителната течност дали има тъмен цвят и следи парното дали работи на загрял двигател.На малките мотори им е слабо място гарнитурата на главата,пожелавам ти да не е това,не че е болка за умиране но е неприятно и свързано с непредвидени разходи.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Вто 25 юли 2006 13:54

На такова голфче 1,4 ABD миналата седмица реших да му сменя антифриза, че първата степен на перката се включваше на 100 градуса при сменени датчика на радиатора, термостата и другия датчик за температурата на водата. Моята голяма изненада беше, че като източвах антифриза от охладителната система излезе един парцал (~ 15х3 см). Колеги извинявам се, че се отклоних от темата, но исках да споделя.

Потребителски аватар
kulak_1705
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kulak_1705 » Вто 25 юли 2006 14:16

Парното работи нормално при загрят двигател.Прави ми впечатление , че държи нормално налягане и при напълно студен двигател, а преди не беше така.Според мен и въздух да е след като изтине двигателя напълно би трябвало да падне напълно налягането.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 25 юли 2006 17:46

Възможно е капачката на разширителния съд да ти е за смяна.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”