Въпрос за Голф2 1,6 EZ
Въпрос за Голф2 1,6 EZ
Здравейте колеги,имам един разпределителен вал от голф1 1,6EG мотор,та въпроса ми е може ли да го сложа на моя голф2 1,6EZ?Ще има ли някакъв ефект относно вървежа и разхода?За сега съм сложил по големи горивни жигльори(от Лада 1600)и по голям въздушен филтър и върви доста по добре,а разхода е около 0,5л повече(кефа цена няма).
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Въпрос за Голф2 1,6 EZ
EG не беше ли с механични повдигачи? Ако е така, а твоята е с хидравлични няма да стане според мен. Виж с какви повдигачи си, имам спомен, че някъде до 1985г. моторите са с механични повдигачи, после стават с хидравлични...
Ми те главите им са почти еднакви,разлики има само в отворите эа антифриза,повдигачите са еднакви.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Не искам да те отчайвам, ама такива коли вече няма по пътищата живи. А ако искаш да си засилиш твоя мотор вземи вал от Гти - ПБ, ПФ примерно и ще има някакъв ефект 

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Въобще не си пипай вала на EZ-ката. Аз се вкарах във филма с един вал от 2Е и не останах доволен. За моноинжекциите може и да стане, но с тоя карбуратор и неговите вакуми всичко се омешва. Проблемите започват със паленето на студено, вакума който трябва да поотвори автоматичния смукач не сработва. Да не говорим за втора клапа чието вакумно отваряне спира също да функционира. Като я направиш с пружина разхода става 15-16 л/100. За празния ход да не говорим винаги има едно претрисане и двигателя става доста шумен. На обороти под 1500 колата започва да придърпва. Карах с вала 3000 км. Въртях го от зъб напред до два назад. За някакво малко по-бързо развъртане си мисля, че не си заслужава. Като си събера една моноинжекция и смена карбуратора може пак да пробвам. Днес си монтирах заводския вал и о чудеса. Всичко почна пак да си работи без проблемно. И колко тихо мърка двигателя.
-
Калоян Крумов
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
КОлега не мисля че има нещо общо между разпр. вал и вакумите или бъркам, ако бъркам моля поправи ме.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
И за мен е странно, но просто това се случи при мен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”