Голф 4 1.6 SR година 2000 проблеми с двигателя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.6 SR година 2000 проблеми с двигателя
здравейте имам проблем на които неможем да намерим решение.Проблемат е на Голф 4 1.6 SR мено обороти посточно счкасх ратоби на 3 цилиндара смених ламсонда водни топлини датчици смениг гарнитура на главата смених клапани шлаифахя и несе оправи работи по сащият начин.Като е закача на диягностика изписва грешка в 4 цилиндара и грешка в сондата неправилно изгаряне.Няма значение дали е топла или стодена работи от 600 до 1000 оборота иги мени постояно.Някои ако е имал сащият проблем моля да даде мнение
- ivan dimitrov76
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.6 SR година 2000 проблеми с двигателя
кабели,свещи смени ли (погледни свещите дали работят добре)
като въртиш кормилото ли бягат или...?на мене ми се беше спукал мъркуча на сервото и играеха оборотите от това
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смених свеци кабели подава искра добре.А оборотите ги мени постояно няма значение да ли е в покои колата или вартя волана.Дали може да бъде сварзано нещо с катализатора
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако си сигурен в запалването (свещи ,кабели ,комутатор),е добре да си видиш бензиновите дюзи.Някоя може да не пръска тогава общата смес обеднява и компа налива гориво в другите цилиндри и от там много лошата работа на мотора. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз имах същия проблем (голф 4, 1.6 SR) менеше оборотите непрекъснато, гаснеше по сфетофарите, направо неставаше за каране, ходих на диагностика и се оказа датчик на коляновия вал (датчик за оборотите), около 170 - 180 лв. + 15 лв за смяната и колата е като нова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ми работи по същият начин и на гас.Преди да сложа гаста мислех че ще се оправи но сам се бъркал.Смених този датчик за оборотите и пак работи така и неможе да открием проблема.НАпредстава си нямам от какво се смахва така тази кола
Да не смуче въздух от изгорели уплътнения между всмук.колектор и главата: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=114692&start=15
-
- Автомобил:
- Двигател:
ще се поитересувам ще видя дали е от това проблема надявам се да е така както казваш. 

Genko_VW написа:здравейте имам проблем на които неможем да намерим решение.Проблемат е на Голф 4 1.6 SR мено обороти посточно счкасх ратоби на 3 цилиндара смених ламсонда водни топлини датчици смениг гарнитура на главата смених клапани шлаифахя и несе оправи работи по сащият начин.Като е закача на диягностика изписва грешка в 4 цилиндара и грешка в сондата неправилно изгаряне.Няма значение дали е топла или стодена работи от 600 до 1000 оборота иги мени постояно.Някои ако е имал сащият проблем моля да даде мнение
не разбрах - на 3 цилиндъра ли работи или мени оборотите? защото ако работи на 3 цилиндъра няма как да мени обороти!?той въобще трудно работи ,камо ли да мени оборотите?защото и двата случая са различни и причините за неработата са различни!
-
- Автомобил:
- Двигател:
krasi.xfs написа:Колега, аз имах същия проблем (голф 4, 1.6 SR) менеше оборотите непрекъснато, гаснеше по сфетофарите, направо неставаше за каране, ходих на диагностика и се оказа датчик на коляновия вал (датчик за оборотите), около 170 - 180 лв. + 15 лв за смяната и колата е като нова.
аз имах този проблем оказа се (датчик за оборотите-датчик на разпр. вал) не на колянов вал теса 2 като ако е на кол вал колата гасне веднага този е горе до разпр вал под смукаталите 150 лв и пари за работа
-
- Автомобил:
- Двигател:
хора колата ми несе оправи дадох до сега 1400 лева за смяни и ремонти и никои неможе да каже какво е незнам тоъи проблем ме подлоди и спирам да е правя 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”