Голфа умря ... не иска да запали.- Проблем с реле и кабел

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Голфа умря ... не иска да запали.- Проблем с реле и кабел

Мнениеот Дашо » Чет 23 дек 2010 20:26

Преди малко както си карах, колата (Голф 3 1.8 / 75к.с. бензин-газ) изведнъж изгуби мощност (карах на газ), опитах да превключа на бензин и да запаля, колата не щя. Сега колата върти на стартер, но не пали. Пробвах с друга бобина, не е това проблема. Смених палеца, отново ефекта беше "0". :??? :082:
Някой има ли идея какво може да се е случило с моя Голф и какво трябва да направя за да "оздравее"? :hmmmm :confused

Последна промяна от Дашо на Пон 27 дек 2010 21:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: Голфа умря ... не иска да запали.

Мнениеот 6669 » Чет 23 дек 2010 20:29

Днес по същия начин ми докараха на боксир един Еспейс - та сега му търся компир...
Има ли искра от бобината ?
Помпата чуваш ли я ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 23 дек 2010 20:31

Развии свещите и ги зачисти, може да е от тях!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 23 дек 2010 20:37

6669 написа:Днес по същия начин ми докараха на боксир един Еспейс - та сега му търся компир...
Има ли искра от бобината ?
Помпата чуваш ли я ?

Има искра.
Помпата мисля че я чувам, но и на газ не работи :roll:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 23 дек 2010 20:51

Катализатор?!
Въпреки че аз бих проверил превключвателя газ/бензин или клапана за газта..нещо да не "меша" горивата?Някакви пушеци има ли от кюнеца?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 23 дек 2010 20:58

Бобината с комутатора ли е заедно? Тоест пробвал си и с друг комутатор?

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Чет 23 дек 2010 21:16

Контактния ключ. Вчера на един ABS го направи същия номер. Забележи дали докато въртиш лампите на таблото светят. При мен беше следното: Давам на контакт и лампите светват.Тръгвам да въртя-те огасват и вътя като луд ама никой.Размърдах ключа и опитах отново.Този път лампите светеха докато въртя и запали.Също си провери реле номер 30(запалителната система). На един приятел правише проблем.Свалих му капачката и задържах контактните пластини. Запали веднага и щом ги пуснах умря. Вземи от някой въпросното реле на заем и пробвай

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 23 дек 2010 21:39

bobi_diesel написа:Контактния ключ. Вчера на един ABS го направи същия номер. Забележи дали докато въртиш лампите на таблото светят. При мен беше следното: Давам на контакт и лампите светват.Тръгвам да въртя-те огасват и вътя като луд ама никой.Размърдах ключа и опитах отново.Този път лампите светеха докато въртя и запали.Също си провери реле номер 30(запалителната система). На един приятел правише проблем.Свалих му капачката и задържах контактните пластини. Запали веднага и щом ги пуснах умря. Вземи от някой въпросното реле на заем и пробвай

Лампите си светят докато се опитвам да паля.
Ще намеря въпросното реле, да видя дали от него идва проблема :roll:
emo-gar написа:Катализатор?!
Въпреки че аз бих проверил превключвателя газ/бензин или клапана за газта..нещо да не "меша" горивата?Някакви пушеци има ли от кюнеца?

Катализатор нямам, а не излизат никакви пушеци от ауспуха
Превключвателят си свети, но не знам дали работи. От известно време го чувах да "бръмчи", но след като си взех нов акумулатор (1 седмица) мисля, че не е издавало такива звуци.
Каспър написа:Бобината с комутатора ли е заедно? Тоест пробвал си и с друг комутатор?

Не знам дали са заедно :dontknow:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 23 дек 2010 22:56

100% са блок-бобина+комутатор,не виждам какво ще "бръмчи" в превключвател газ/бензин ,освен ако има реле(и пак не трябва да бръмчи).Според мен-гориво няма тая кола ,особено симптома "загуба на мощност" и последващо загасване.Какво-що..,щом има искра..надявам се ремъка да не паднал(ангренажа).И виж на всяка свещ дали "цъка",не само на централния кабел,пробай с някаква резервна свещ -допряна на корпус.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 24 дек 2010 2:53

Дашо, от тоя твоя имобилайзер ще му писне на човек! mhihi mhihi
Я се обаждай където знаеш ;) Да не идвам пак да връзваме 2 топки кабели, дето не им е работата mhihi mhihi

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 24 дек 2010 9:49

emo-gar написа:100% са блок-бобина+комутатор,не виждам какво ще "бръмчи" в превключвател газ/бензин ,освен ако има реле(и пак не трябва да бръмчи).Според мен-гориво няма тая кола ,особено симптома "загуба на мощност" и последващо загасване.Какво-що..,щом има искра..надявам се ремъка да не паднал(ангренажа).И виж на всяка свещ дали "цъка",не само на централния кабел,пробай с някаква резервна свещ -допряна на корпус.

Както се казва по Пернишко, "гориво има да те удави, ток има да те утепа, ама не пали и не пали!!!" mhihi Наистина имам повече от половин резервоар газ и поне 5-6 литра бензин в колата. Проблема не е липсата на гориво. Това със свещите вече го пробвах, но не цъка нищо :shock
radotom написа:Дашо, от тоя твоя имобилайзер ще му писне на човек! mhihi mhihi
Я се обаждай където знаеш ;) Да не идвам пак да връзваме 2 топки кабели, дето не им е работата mhihi mhihi

Радо дали е от имобилайзера, след като си карах спокойно на газ и в движение ми изгасна колата :roll:
А иначе си ... :bowdown :bowdown :bowdown Ама ти си знаеш, де :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 24 дек 2010 10:22

Чакай сега,по-напред пишеш че има искра,а като проверяваш на всяка свещ-няма!?Я пак тая процедура:1.-централен кабел.2.Проба на всеки кабел.3.Преглед на свещи.4.Евентуално надникни в лулите на кабелите и поразчовъркай ,става там едно такова..зеленясало..

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 24 дек 2010 10:35

Ако е имобилайзер пали и веднага гасне. Имал съм подобен проблем с импулсния датчик в делкото. Дава 2 пъти искра и спира, при смяната му продължи по същия начин докато не го обучихме. Най лесната проба е когато го изключиш и пробваш да запалиш без газ - трябва да запали и да държи оборот и когато подадеш газ да гасне :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 24 дек 2010 11:06

6669 написа:Ако е имобилайзер пали и веднага гасне.

При него имобилайзера беше някакъв измислен, Мите. В алармата. Иначе поне фабричния май го няма.
Спираше му не искрата, а горивата. И двете :lol:
Другото съществено е, че той е с електрически изпарител и по него също изчезваше тока.
... ама имам някакви странни спомени, че Мишо каза, че напълно му го е шунтирал и вече не свири в джаза :roll: ...
За това го карах да му звънка.
... Може пък някоя връзка да се е поразхлабила :(
Когато го правиха пак беше кучи студ! :banghead:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 24 дек 2010 15:21

От цялата аларма Радо ми остана мигащата лампичка. Мига си постоянно. Имах от време на време проблеми - като махна някоя от клемите на акумулатора и после отново я закача, известно време ми мигат аварийките. После като си отворя вратата пак ми мигат аварийките за 1-2 минути. Така няколко пъти и после няма и помен от този проблем. Пиша го това, защото не знам дали това има някаква връзка с настоящия проблем на колата, или пък има общо с имобилайзера, който смятах че вече не работи :???

Как да замеря с мултицета дали идва ток до изпарителя? :roll:
emo-gar написа:Чакай сега,по-напред пишеш че има искра,а като проверяваш на всяка свещ-няма!?Я пак тая процедура:1.-централен кабел.2.Проба на всеки кабел.3.Преглед на свещи.4.Евентуално надникни в лулите на кабелите и поразчовъркай ,става там едно такова..зеленясало..
Явно не съм се изразил ясно - има искра от бобината, но от отделните свещи мисля че няма :082:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”