Голф 4 1,9 TDI 115 коня. В рамките на 20 минути педалът на съединителя започна да се държи странно. Ту пропадаше докрай изведнъж, после работеше следващите 10 натискания, и след като спряхме колата и загасихме съединителят пропадна и изчезна централно. Моля, ако някой има информация, какво може да е това, спешно да ми отговори, защото с колата трябва да се пътува. Също да ми кажете, къде се намира казан1чето за хидравличната течност към съединителя или той е заедно със спирачната?
Ще съм много благодарен на всички колеги, които се отзоват скоро!
Спешно: GOLF 4 - Потъна ми педала на съединителя!
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Re: СПЕШНО: GOLF 4 - Потъна ми педала на съединителя!
Здр колега преди седмица на брат ми с 4-ката стана точно така и се оказа че се е протъркала тръбичката между двете помпи на съединителя,търси проблема първо там,а за казанчето мисля че е заедно със спирачките но да не те излъжа не съм сигурен.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Колега прочети тая тема, мислч че ще ти стане ясно как стоят нещата в общи линии - viewtopic.php?f=5&t=108931&start=0
- lubz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вече я прочетох. Да знаеш, колко струва удоволствието със смяна в сервиз? 
Много благодаря на всички за бързата реакция и особено на tih за изчерпателната тема по въпроса.
Искам да попитам, дали ще можете да ми препоръчат откъде да си взема втора употреба или нова помпа, за какво да гледам да не е менте и ако може да ме ориентирате в цените. Благодаря предварително!
Много благодаря на всички за бързата реакция и особено на tih за изчерпателната тема по въпроса.
Искам да попитам, дали ще можете да ми препоръчат откъде да си взема втора употреба или нова помпа, за какво да гледам да не е менте и ако може да ме ориентирате в цените. Благодаря предварително!
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Спешно: GOLF 4 - Потъна ми педала на съединителя!
по-добре нова около 140лв беше но преди доста време + цената на сваляне на скоростната кутия 
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
кутията няма нужда да се сваля при Г4-помпата е отгоре при 5степенните кутии
Последна промяна от niks76 на Вто 28 дек 2010 16:08, променено общо 1 път.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
преди време имаx бора и сменяx тази която и вътре в кутията,само 4е тогава ми изxвърли и спира4ната те4ност.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Втора ръка може да намериш по моргите, долу горе по 20-30лв парчето, но ако ще взимаш от морга ги накарай да ти маркират помпата ако евентуално има проблем да можеш да я върнеш, иначе нова помпа горна и долна са на почти една и съща цена,между 80 и 120лв бройката според марката, това са цени от Ауто+, долната която стои на кутията е елементарна за смяна, ще ти отнеме не повече от половин час, ще ти трябва и спирачна течност ДОТ4 да си долееш евентуално, а горната помпа ако не си наясно по-добре ходи в сервиз да ти я сменят, мястото където се намира е много кофти и смяната е доста неприятна, иначе в сервиз предполагам че ще те издрусат поне с 40-50лв., не е кой знае колко фрапиращо. Моят съвет е да си вземеш нова помпа/и и да заложиш на нещо по-качествено като Закс например, но преди всичко разбери коя помпа ти е за смяна, ако се съмняваш сменяй и двете, разбирасе ако имаш възможност, ще забравиш за тоя проблем. Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”