Странен проблем с Голф 4 1.9TDI ALH двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с Голф 4 1.9TDI ALH двигател

Мнениеот Bundy » Съб 25 дек 2010 21:01

Колеги ,случи ми се нещо странно.В големия трафик покрай празниците на един ляв завой ,при навит волан изрязах колицата на 1-ва 3000-3500 оборота и почти веднага започна да се чува стържещ звук(доста силно).Поне аз го усетих отпред вляво ,но може и да се лъжа.Продължих да си карам в трафика на 1-ва след като завих.Изпробвах да натисна съединителя,да го пусна и да дам пак газ на първа,но той не спираше,и не се влияеше от това дали натискам или не съединителя,а и с него не усетих проблем.Наложи ми се да почакам след 1-2 минути на свободна и той спря.След това като паркирах,дали заради изрязването и големия трафик и карането бавно или заради това ,което се случи усетих миризма на изгоряло,но :banghead: не погледнах температурата.След това като се качих пак да карам нямах проблем. Чувал съм че на тея коли съединителя издъхвал изведнъж без да се скапва постепенно... има ли нещо такова или са празни глупости??? Ако не съединител какво друго може да е и трябва ли да се притеснявам?

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем с Голф 4 1.9TDI ALH двигател

Мнениеот tih » Нед 26 дек 2010 1:02

Не че ще ти помогна, но така както мислиш за съединителя си, не си прав, незнам какво си чул, но може и да са много неща, може и лагер на главина да е, дори каре, най-добре проследи точните симптоми как и при какви обстоятелства се появява стърженето и ако можешеш да разбереш от къде и какво стърже ще е най-добре, така е по-вероятно да ти се помогне, иначе право към сервиза.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 26 дек 2010 10:14

Ами за сега не се е появявало пак...пуснах темата защото доста се стреснах,тъй като шума беше доста силен все едно се случва нещо сериозно...ако има нещо ново ще пиша пак.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Вто 28 дек 2010 20:23

Звучи малко странно и доста хора биха ме упрекнали но имах подобен случай ииии се оказа нещо доста странно. Едно камъче се беше провряло при гривната на ABS-а ииии като по чудо не я стоши.

Като слушам и при теб е било нещо такова - я по предпазната ламарина на предните дискове я като при мен.

Ако не се появи пак значи е паднало каквото и да е било, ако се появи огледай за да не прецакаш нещо ;)

Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”