Вибрации при натискане на спирачката VW Bora 1.8/20V 4motion

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lpg76
Автомобил:
Двигател:

Вибрации при натискане на спирачката VW Bora 1.8/20V 4motion

Мнениеот lpg76 » Вто 28 дек 2010 10:40

Още когато купих колата имах този проблем.Закарах я в сервиз и ми смениха двата предни диска+накладките.Всичко се оправи,но след 5000km,проблемът отново се върна.Отидох в сервиза отново.Свалиха ми дисковете,защото по незнайни причини отново се бяха изкривили и ги престъргаха на струг за да ги изправят.Казаха ми да не натискам рязко спирачката и когато премина през локва да не използвам веднага спирачките.Всичко това съм го спазил,но след 2000km,проблемът отново се появи.Явно нещо друго изкривява дисковете,но не мога да разбера какво.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Вибрации при натискане на спирачката VW Bora 1.8/20V 4motion

Мнениеот radotom » Вто 28 дек 2010 10:57

Леле... казвай кой е тоя сервиз, дето пристъргват дисковете на струг, че да знам да не минавам близо до него! :screwy

Така! Сега за проблема:
Имай предвид, колега, че и от задни дискове може да тресе.
Защо са се изкривили предните - предполагам, защото е било по-голямо количество кашакавал вътре или пък е била по-нисичка цената (и производителите, естествено, са си спестили последната и най-важна операция - 'отвръщане'), но много възможно е и ти да си ги прегрял, ако си ползвал по-интензивно спирачките преди да са се 'напаснали'.
Друга възможност е да ти задържа някой от апаратите и да не освобождава напълно. Тогава единия от дисковете ще ти прегрява доста. Провери го това, последното.
И смени пак дисковете! :012:
От тези, пристърганите, нищо не става! освен да се престържат още и да се направят на дистанциращи фланци mhihi

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Вто 28 дек 2010 11:22

radotom е много прав и изчерпателен, не виждам какво да се допълни по въпроса :wink:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 28 дек 2010 11:32

Замислям се за нещо и аз ...
имах подобен проблем ,пак от дисковете но по друга причнина ..
бяха пукнати ..
колега искам да те питам ти като миеш колата на авто-мивка , оставяш ли ги след като си я карал да ти пръскат директно върху дисковете с пароструйката ?
Защото може и да не ти се вярва , но от това лесно се пукат дисковте.
върни малко лентата назад, замисли се дали не ти е правила проблема след като си ходил на авто-мивка ;)

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Вто 28 дек 2010 11:38

Marto_VN написа: Замислям се за нещо и аз ...
имах подобен проблем ,пак от дисковете но по друга причнина ..
бяха пукнати ..

Колегата е писал, че са сваляни, за да ги престъргват, можеби щяха да забележат ако са напукани и да му кажат директно, че са за смяна, нооо знае ли се, на какви хора е попаднал след като са ги престъргвали на струг за да ги изправят :bishop

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 28 дек 2010 12:11

Точно колега ;)
щом са способни да престържат спирачен диск , представям си дали изобщо са гледали за пукнати дискове...а и кво им пука , нали ще вземат повече пари за престъргването и монтажа на старите, отколкото за смяна на нови ;)
Колега ако не е тайна колко пари ти взеха за това престъргване...?

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Мнениеот orbital » Вто 28 дек 2010 12:26

Колеги ,какъв е проблема с това престъргване?Когато сменям накладки винаги удрям по един вятър на дисковете за да премахна образувалия се ръб от старите накладки.И никога не съм имал някакви вибраций.А за мен сменянето на накладки заедно с дискове просто не си струва или само накладки и да чакам после да ми се напаснат по дисковете.Естествено ,ако диска вече не е станал дебел колкото хартийка :mrgreen:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 28 дек 2010 12:28

orbital написа:Колеги ,какъв е проблема с това престъргване?Когато сменям накладки винаги удрям по един вятър на дисковете за да премахна образувалия се ръб от старите накладки.И никога не съм имал някакви вибраций.А за мен сменянето на накладки заедно с дискове просто не си струва или само накладки и да чакам после да ми се напаснат по дисковете.Естествено ,ако диска вече не е станал дебел колкото хартийка :mrgreen:

Принципно за ръба знам,че почиства диска от накладката.По-добре фаска лека на накладката отколкото да се мине диска.Дали е вярно обаче...не смея да твърдя.Мойте понеже имаха много малък ръб даже не се и стъргаха накладките ми се внимаваше със спирането извесно време.

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Мнениеот orbital » Вто 28 дек 2010 12:35

mupk0 написа:
orbital написа:Колеги ,какъв е проблема с това престъргване?Когато сменям накладки винаги удрям по един вятър на дисковете за да премахна образувалия се ръб от старите накладки.И никога не съм имал някакви вибраций.А за мен сменянето на накладки заедно с дискове просто не си струва или само накладки и да чакам после да ми се напаснат по дисковете.Естествено ,ако диска вече не е станал дебел колкото хартийка :mrgreen:

Принципно за ръба знам,че почиства диска от накладката.По-добре фаска лека на накладката отколкото да се мине диска.Дали е вярно обаче...не смея да твърдя.Мойте понеже имаха много малък ръб даже не се и стъргаха накладките ми се внимаваше със спирането извесно време.
Ако беше така като си купиш нова кола от магазина или спирчен диск щяха да имат ръбове. :Mr Green Fun

lpg76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lpg76 » Вто 28 дек 2010 15:33

Marto_VN написа:Точно колега ;)
Колега ако не е тайна колко пари ти взеха за това престъргване...?

За престъргването на двата диска+демонтаж и монтаж ми взеха 50лв.

На мен ми е по-интерстно това,че колата я взех с този проблем.Внесена е от Италия и най-вероятно,и там не са се справили с този проблем.Възможно ли е крива джанта да изкривява дисковете или някакъв проблем с окачването?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 28 дек 2010 19:06

Вече ми е ясно ....
В смисъл защо има нещо прецакано по колата ти
Моята също е "италианка" Тея бунаци коли не правят ама грам дори.
Когато сменях окачването болтовете държащи носачите за шенкелите направо се бяха "заварили",нямаха развиване. Наложи се да сменям и шенкели - добре че има морги иначе са бая пари.
Според мен е добре да си видиш окачването на стенд, закарай колата на реглаж, по пътя на логиката мисля че може да има нещо изкривено по предницата и изобщо да не е правено...

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 28 дек 2010 22:22

моите задни спирачки последно време ги чувам вътре в купето как стържат пък не са износени накладките?
Иначе има няколко подобни теми, но решение на проблема не съм прочел/за повече от 5-10000км де/

Потребителски аватар
deadmaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadmaker » Сря 29 дек 2010 2:12

Колега и аз съм с Бора и моята е 4motion, проблемът ми е същия и вече близо 10 000 км карам така и да ти кажа свикнах :д . На моменти спира де и може би като спирам на скорост на високи обороти го прави по-малко. На няколко места ми казаха , че при по-агресивно спиране нашите коли кривели дисковете и общо взето нямало кой знае каква оправия с тях ( независимо какви дискове сложиш). Моят съвет е карай смело и просто при спирането , разбира се когато е възможно , пипай по-лекичко спирачката и спирав в обороти . Ако все пак обаче искаш да изчистиш проблема напълно , успех ... и бих се радвал , ако като го направуш , споделиш с нас каква е тайанта :)

lpg76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lpg76 » Сря 29 дек 2010 10:05

deadmaker написа:Колега и аз съм с Бора и моята е 4motion, проблемът ми е същия и вече близо 10 000 км карам така и да ти кажа свикнах :д . На моменти спира де и може би като спирам на скорост на високи обороти го прави по-малко. На няколко места ми казаха , че при по-агресивно спиране нашите коли кривели дисковете и общо взето нямало кой знае каква оправия с тях ( независимо какви дискове сложиш). Моят съвет е карай смело и просто при спирането , разбира се когато е възможно , пипай по-лекичко спирачката и спирав в обороти . Ако все пак обаче искаш да изчистиш проблема напълно , успех ... и бих се радвал , ако като го направуш , споделиш с нас каква е тайанта :)

Благодаря ти за споделеното мнение,както и на всички колеги,който се отзоваха.Вчера ходих в друг сервиз във връзка с моя проблем и там ми обясниха,че кола,която е изкривила дискове два пъти за 5000km,винаги ще го прави.Най-вероятно е фабричен дефект на този модел.

Весели празници на всички!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 29 дек 2010 11:19

lpg76 написа:... и там ми обясниха,че кола,която е изкривила дискове два пъти за 5000km,винаги ще го прави.Най-вероятно е фабричен дефект на този модел.

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!!!!! :censored :censored:
Викам, да!
Обожавам такива 'майстори' с подобни изказвания! :rocketwhore
Кажи, наистина, в кои сервизи се бил.
Имам нещо предвид ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”