Колеги помагайте, на комбито предна дясна врата днес я отключвам и тръгвам да отворя за да се качи жената ама не. Нито отвътре нито отвън се отваря, всички други врати са Ок, което отхвърля идеята за замръзнали уплътнения. Като отключвам/заключвам с ключа палчето отвътре се вдига и сваля, но нито вътрешната нито външната дръжки имат механична връзка с бравата.
Ако има някакаъв начин да отворя вратата ще се оправя, но как да я отворя.
Вратата се отключва, но не се отваря. - Решено!!!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Вратата се отключва, но не се отваря. - Решено!!!
Последна промяна от radi_nrj на Сря 05 яну 2011 10:30, променено общо 1 път.
Re: Вратата се отключва, но не се отваря.
Колега и аз имам същия проблем с предна дясна врата на Голф 3.Другите се отварят,но не и тази.Пръсках я с размразител за ключалки,масло,разни спрейчета, но няма никакъв ефект.Предполагам,че машинката на централното нещо замръзва,но защо пък само на нея.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ето, погледни на втора страница от темата viewtopic.php?f=5&t=13416 за разглобяването. Не зная друг метод да отвориш вратата
Ако палеца се вдига, централното работи. Самата брава прави после проблем.

- radi_nrj
Забравих да спомена - нямам централно...
Иначе кората я свалям със затворени очи, но незнам защо рещих, че при затворена врата няма да мога да я сваля. Ще запретвам ръкави утре и се надявам да се справя. Лошото е, че при този студ щипките се чупят на поразия.
Иначе кората я свалям със затворени очи, но незнам защо рещих, че при затворена врата няма да мога да я сваля. Ще запретвам ръкави утре и се надявам да се справя. Лошото е, че при този студ щипките се чупят на поразия.
Последна промяна от radi_nrj на Вто 28 дек 2010 17:44, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Можеш ли да опиташ да свалиш така кората, да напръскаш механизма със спрей за ключалки? После бравата ще си я почистиш и смажеш...
все си мисля че е заради студа..Предполагам само, твоите врати как и с какво са изолирани...не чакай парното да огрее ключалката
все си мисля че е заради студа..Предполагам само, твоите врати как и с какво са изолирани...не чакай парното да огрее ключалката

имал съм подобен проблем в студа и поради това бих заложил първо на замръзнала брава/врата и чак после разглабяне ... затопли хубаво колата и пробвай пак, внимавай обаче да не се отвори в движение.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е налице същия проблем, но като запаля колата и като загрее, пускам парното да духа яко и се размръзват уплатненията и вече нямам проблеми с вратите 

А,централното замръзва ли ви колеги или само при мен замръзва.
П.П. Извинявам се,че ползвам темата на колегата.
П.П. Извинявам се,че ползвам темата на колегата.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Ради , като покараш колата би трябвало да се отвори вратата. Мойта по същият начин (пак на жената вратата
) . Централното отваря , но дръжката си се движи свободно. Загрява колата и се отваря без проблеми до следващото спиране 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен първо влиминирай тотално вероятността да е замръзнало уплътнението. Закарай я на паркинга на някой мол (те са относително топли), изгледай едно кино и после виж дали няма пък да се отвори... Ако не - тогава ще сваляш кората...
- radi_nrj
Exell написа:Ради , като покараш колата би трябвало да се отвори вратата. Мойта по същият начин (пак на жената вратата![]()
) . Централното отваря , но дръжката си се движи свободно. Загрява колата и се отваря без проблеми до следващото спиране
Имаме познал верния отговор. Днес нали пече едно приятно слънце и преместих колата така, че да напича проблемната врата. След 15 мин пробвах и вратата се отвори.
icefire написа:Според мен първо елиминирай тотално вероятността да е замръзнало уплътнението. Закарай я на паркинга на някой мол (те са относително топли), изгледай едно кино и после виж дали няма пък да се отвори... Ако не - тогава ще сваляш кората...
Не са уплатненията защото дръжките се движат свободно все едно вратата е заключена.
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Напръскайте с wd-40 вътр в ключалката 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах подобен проблем, но го оправих .При температури под -5 предна дясна врата не се отваря.
Вземате един спрей WD-40 ,сваляте кората и пръскате бравата , къде какво видите .То е едно пласмасово тяло ,навирате сламката на спрея и пръскате вътре обилно . Може да подложите отдолу малко харитя да не ви омазни врата от капането което ще се получи. Аз напръсках и въженцата и ролките на прозореца ,че и той бавно се движеше.В кайна сметка се оправиха и двете.
Само отвън през ключалката ако пръскате с размразяващи спрейове не става.
Вземате един спрей WD-40 ,сваляте кората и пръскате бравата , къде какво видите .То е едно пласмасово тяло ,навирате сламката на спрея и пръскате вътре обилно . Може да подложите отдолу малко харитя да не ви омазни врата от капането което ще се получи. Аз напръсках и въженцата и ролките на прозореца ,че и той бавно се движеше.В кайна сметка се оправиха и двете.
Само отвън през ключалката ако пръскате с размразяващи спрейове не става.
- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Да това найстина е кофти момент и аз патя с шофьорската врата. Пръсках ключалката но няма оправяне явно без разглабване няма да мине.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”