масло за скоростна кутия на голф 2 - какво и колко ?
-
golf_td
- Автомобил:
- Двигател:
масло за скоростна кутия на голф 2 - какво и колко ?
Здравейте, искам да ви попитам какво е маслото,което трябва да се долее или смени по каталог за голф 2 1,6 турбо дизел 1991 г. 5 степенна скоростна кутия, 6 със задната. Колата е на повече от 240 000 км и едва ли някога е сменяно, напоследък карам повече градско и започна трудно да влиза първа скорост.Налагало ми се е дори да тръгвам от 2-ра скорост на светофари. Няма луфтове, не винаги го прави този номер и мисля , че със смяната на маслото ще се оправи проблема, освен ако не се е прецакало нещо друго.Като количество ми казаха 2 литра, но това за доливане ли е или изцяло за смяна?
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: масло за скоростна кутия на голф 2 - какво и колко ?
2 литра е целият обем трансмисионно масло. Вискозитетът трябва да бъде 75W90, а маслото - напълно синтетично.
ПП. В аутодата има 3 дизелови мотора с турбо от 1991 г., трябваше да кажеш или и код на мотора, или мощността му. Но и при трите мотора обемът на СК е все 2 литра.

ПП. В аутодата има 3 дизелови мотора с турбо от 1991 г., трябваше да кажеш или и код на мотора, или мощността му. Но и при трите мотора обемът на СК е все 2 литра.

-
golf_td
- Автомобил:
- Двигател:
Re: масло за скоростна кутия на голф 2 - какво и колко ?
проблема е решен , 2 литра пълна синтетика - мобил, както и две лостчета бяха счупени , колата е 6 в момента. В началото се притесних защото вървеше много по тромаво, трудно достигах даже 100 км, но в момента всичко се оправи, явно в началото докато се поразбърка там маслото, знам ли и аз,но сега си е супер 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”