Здравейте, колеги,
Видях се в чудо с една конзола на Diavia. Колата е Голф 3, 1.6 AEE мотор 75 коня, movie edition-а. Климатикът е Diavia, слаган допълнително в Италия. Счупих конзолата отдолу с все обтегача на една грозна ледена дупка преди 2 седмици и липсва парчето. Конзолата е номер 001926/1, държи алтернатор, климатик, водна помпа и обтегача на един ремък. Пуснах една тема в Купува, но не съм намерил такова парче. Обикалях по авто морги и сервизи, Диавия в Италия не работят в момента, но май вече не го произвеждат тоя топуз и или ще ми теглят една, или ще ми отрежат главата ритуално.
Мисля над варианти за оправяне. Заварка няма как да стане, защото нямам откъснатия обтегач, нито дори снимка на частта, над която да се импровизира. Няма я частта до момента. Майсторът каза, че има вариант да се сложи друга италианка, но ще трябва да ми пренаредят половината кола, да си сменя алтернатора и да махна хидравликата и климатика. С две думи - много тегава история.
Някой имал ли е случка с тоя пуст модел и с тея конзоли? По принцип "петата" стърчи под самия картер, а всички знаем, че голфовете не са особено високи коли и не е прецедент да се пукне картер, какво остава за нещо по-ниско от него...
Счупена конзола на Diavia - Голф 3, AEE мотор
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”