Автоматичен смукач
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Автоматичен смукач
От скоро се сдобих с Golf2. Газ-бензин, карбуратор, 1.6 и това ми е първата зима с него. Имам интересен проблем. Пали нормално, загрява нормално (за около 4-5 минути), В градски условия се държи нормално. На извън градско особено при спускане по нанадолнище с включена пета (принудителен празен ход) при температура на въздуха под 4-5 градуса ми се включва автоматичния смукач и поддържа около 2800-3000 об./мин. При това температурата според датчика е нормална. След известно време смукачът се изключва. Това нормално ли е?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
аз нещо не можах да разбера Screwy
как така при включена предавка без да пипаш педала ти скачат оборотите и после падат?
извън градско особено при спускане по нанадолнище с включена пета (принудителен празен ход) при температура на въздуха под 4-5 градуса ми се включва автоматичния смукач и поддържа около 2800-3000 об./мин. При това температурата според датчика е нормална. След известно време смукачът се изключва.
как така при включена предавка без да пипаш педала ти скачат оборотите и после падат?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
ако беше написал,че при спускане по инерция на газ ти гасне щях да го приема нормално и да ти дам жокер
мисля си за няколко неща:
1.както каза Васко нещо да заяжда по карба.
2.изпарителя ?
3.тъй-като авт.смукач и изпарителя са тясно свързани с охладителната система може нещо от там да е проблемацията/въздушен джоб например/
последното е някаква си там хипотеза от моя милост

мисля си за няколко неща:
1.както каза Васко нещо да заяжда по карба.
2.изпарителя ?
3.тъй-като авт.смукач и изпарителя са тясно свързани с охладителната система може нещо от там да е проблемацията/въздушен джоб например/
последното е някаква си там хипотеза от моя милост

- Golf 2GL
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
E щом е само на газ, значи не е от карбуратора.
При мен плочката е най-отгоре, така че ако не работи нормално карбуратора, няма да работи и нормално и на газ и на бензин.
Колкото до смукача...не знам на кое точно викате така. Щото в тоя карбуратор оборотите само от курса на долара не се влияят
Има автоматика за отваряне на въздушната клапа, има автоматика за отваряне на дроселната клапа (повишени обороти сутрин), има автоматика за поддържане на обороти на празен ход.
Но за газта...там още ме няма
Двигатель постоянно держит высокие обороты
Вопрос: Машина Golf II 1.6л карбюратор 2Е2. При езде иногда резко подскакивают обороты (более 3000). Потом по мере движения обороты падают. Так может происходит много раз. Иногда же двигатель не желает сбрасывать прогревочные обороты - температура уже нормальная , а на тахометре 3000. Что смотреть в карбюраторе?
Ответ: Обороты повышает пневмопривод дроссельной заслонки. При этом должно казаться, что "кто-то" нажимает на педаль газа. Про устройство пневмопривода уже было поведано ранее. Для того чтобы локализовать неисправность, убедитесь в наличие разрежения в трубочке, идущей снизу карба через тройник на трехпозиционный блок. Если вакуум есть, снимите трубочку, идущую с тройника на термоклапан, с последнего и заткните ее. Если шток не ушел, виноват сам трехпозиционный блок. Про проверку его см. тут. Если ушел, проблема с термоклапаном. Проверьте напряжение на нем - при включении зажигания должно быть 12.В. Если напряжение есть, клапан на замену. Хотя в принципе обойтись можно и без него. Заткните трубочку, идущую к трехпозиционному блоку и низу карба и все должно быть хорошо.
При мен плочката е най-отгоре, така че ако не работи нормално карбуратора, няма да работи и нормално и на газ и на бензин.
Колкото до смукача...не знам на кое точно викате така. Щото в тоя карбуратор оборотите само от курса на долара не се влияят

Има автоматика за отваряне на въздушната клапа, има автоматика за отваряне на дроселната клапа (повишени обороти сутрин), има автоматика за поддържане на обороти на празен ход.
Но за газта...там още ме няма
Двигатель постоянно держит высокие обороты
Вопрос: Машина Golf II 1.6л карбюратор 2Е2. При езде иногда резко подскакивают обороты (более 3000). Потом по мере движения обороты падают. Так может происходит много раз. Иногда же двигатель не желает сбрасывать прогревочные обороты - температура уже нормальная , а на тахометре 3000. Что смотреть в карбюраторе?
Ответ: Обороты повышает пневмопривод дроссельной заслонки. При этом должно казаться, что "кто-то" нажимает на педаль газа. Про устройство пневмопривода уже было поведано ранее. Для того чтобы локализовать неисправность, убедитесь в наличие разрежения в трубочке, идущей снизу карба через тройник на трехпозиционный блок. Если вакуум есть, снимите трубочку, идущую с тройника на термоклапан, с последнего и заткните ее. Если шток не ушел, виноват сам трехпозиционный блок. Про проверку его см. тут. Если ушел, проблема с термоклапаном. Проверьте напряжение на нем - при включении зажигания должно быть 12.В. Если напряжение есть, клапан на замену. Хотя в принципе обойтись можно и без него. Заткните трубочку, идущую к трехпозиционному блоку и низу карба и все должно быть хорошо.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
dmn написа:Сори пичове. И на бензин при ниски температури прави същото. Явно е нещо от карбуратора. Снощи четох за карбураторите но още съм много зелен в тази област. Така че ако някой поназнайва нещо ... Слушам много внимателно
Брат ми има 1.6 Г2 и има същия проблем. От време на време като и стане нещо на тая кола и като се включи автопилота... Няма оборотомер, но поне 4000 оборота поддържа ан празен ход, а на скорост няма нужда да подаваш газ. само съединител и сменяш скоростите.
Айде ще чакам и аз разяснения.
Re: Автоматичен смукач
dmn написа:От скоро се сдобих с Golf2. Газ-бензин, карбуратор, 1.6 и това ми е първата зима с него. Имам интересен проблем. Пали нормално, загрява нормално (за около 4-5 минути), В градски условия се държи нормално. На извън градско особено при спускане по нанадолнище с включена пета (принудителен празен ход) при температура на въздуха под 4-5 градуса ми се включва автоматичния смукач и поддържа около 2800-3000 об./мин. При това температурата според датчика е нормална. След известно време смукачът се изключва. Това нормално ли е?
Карбуратора 2Е2 ли е или 2ЕЕ (двигател РР) ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”