Въртя ключа- няма реакция !?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Въртя ключа- няма реакция !?

Мнениеот Stivi » Нед 21 ное 2010 21:09

Паркирах пред детския център да поиграе детето и след 1ч. излизаме да си ходим и нъцки ! При завъртане на ключа нищо не става няма цък няма мък,акумулатор има ама няма палене ! Заебах я на улицата че трябваше да прибера детето /естествено че кочината ще откаже точно вечер и с детето :twisted: / Някакви насоки да дадете-клеморед,реле,бушон или нещо друго ! Не съм пробвал с втория ключ но ме съмнява от там да е проблема !
За Г4 дизел става въпрос но едва ли има значение с какъв двигател е при такъв проблем !

П.С След консултация по телефона с майстора ми ,каза първо да пробвам да чукна /по-ячко/ с нещо желязно по стартера да не са залепнали четките така че отивам да пробвам и ако не стане утре ще се оправям с помощници :)

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въртя ключа- няма реакция !?

Мнениеот Vladko » Нед 21 ное 2010 21:30

Ако мислиш че проблема е в стартера,по лесният вариант е да я бутнете,а не да чукаш по стартера.

Потребителски аватар
ronita
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ronita » Нед 21 ное 2010 22:02

Това го минах преди година :banghead: лошото е , че дори майстора не разбра какво е :screwy
Мислеше за ключ , контакт при запалване общо взето ходих при жичкаджия няколко пъти :063:
Мойта 2ка е автоматик, последното което направи майстора :| махна една защита на скоростите , сега пали на скорост , на задна ...абе всякак пали :applause: :applause: :applause:
Резервния вариянт ми го показа един момък пътьом :bowdown :bowdown :bowdown
Намери 2-3 педи жица, разкачи някаква букса ( жълта под капака ) и директно подаде ток от нея до акумулатора mhihi
Надявам се да съм била полезна

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 21 ное 2010 22:43

Лечението с "удар" не даде резултат,само веднъж рече "чук" и после пак тишина ! Намерих и 2 момчета да бутнат обаче пак не стана ,вярно че не бяха от най-ячките и скоростта не беше голяма но не се възпламени ! Ще се търси решение на светло и с някой майстор по възможност. Дотогава ако някой има предложение да не се притеснява да го сподели :wink:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 21 ное 2010 22:56

Колега трябва и обстоен преглед по токовете, така само гадаем.И друго, бутането не е страшно, но не я дърпайте да я палите със злоба.Да не хване да прескочи и да се видиш в чудо :|

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 21 ное 2010 23:25

Нещо ми намирисва за клеморед.Но с това почукване на стартера е имало признак живот,може и и от там,до блокирал двигател :horror: Опитали и да чукнеш клемореда,не си писал дали при завъртане на ключът има признаци по таблото,ако няма клоня за клеморед,ако има и при даване на запалване премигват като слаб акумолатор,варинтите са два:
Слаб акумолатор
Запекъл стартер или по лошия вариант :bishop

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 21 ное 2010 23:33

Ако и електромагнита не се чува да изщрака - вероятно е клеморед :?
Освободи от скорост, дай на контакт, дръпни ръчната и бягай при мотора.
На електромаагнита на стартера ще видиш 2 кабела - дебелия, дето идва от акумулатора и генератора и друг, не толкова дебел, дето влиза в една букса.
Вадиш буксата и с кабел подаваш директно + от акумулатора до електромагнита (тази букса).
Ако е клеморед - би трябвало да запали ;)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 21 ное 2010 23:42

Свети си всичко по таблото както си трябва без да примигва,не е от липса на ток ! Все си мисля да е стартера ама ще се разбере най-рано другиден че утре имам други ангажименти /запазен казан за ракия/ и няма да мога да се занимавам с колата :drinking: Ти пък колега чак блокирал двигател,я не с лошо :!:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 21 ное 2010 23:47

Преди 4-5месеца същото се случи и с моята кола,само дето палеше от 10-15тото завъртане на ключа(давам контакт,всичко свети ама не върти).Еми оказаха се кофти маса.Зачистих масите по двигателя,купето и акумулатора и колата докато и показах ключа и запали :drunk

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 21 ное 2010 23:57

Stivi написа:Свети си всичко по таблото както си трябва без да примигва,не е от липса на ток ! Все си мисля да е стартера ама ще се разбере най-рано другиден че утре имам други ангажименти /запазен казан за ракия/ и няма да мога да се занимавам с колата :drinking: Ти пък колега чак блокирал двигател,я не с лошо :!:

Аз казвам от какво може и да е,без допълнителна информация.Иди до стартера,като колата е на свободна,ще видиш как един дебел кабел е закачен на бендикса с жълтото на снимката,при подаване на сигнал от ключът,бендикса изхвърля вилката и зацепва маховика с стартера и опира една пластина,от този болт плюса до другия болт,които чрез пластина която е извън корпуса(можеш да я видиш)подава + на стартера и завърта.Ти може да провериш стартера като игнорираш пластината и вкл. на бендикса,съответно няма да запалиш,а само ще провериш дали се върти.Та взимаш нещо масивно желязно и опираш между двата болта,като внимаваш да не опреш на маса по корпуса.Успех с начинанието :да:
Прикачени файлове
013757984.jpg
starter.jpg
starter.gif

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 22 ное 2010 0:01

Дизела по добре не го пали на бутане , че може да имаш големи кахъри после.... като нищо може да ти превърти някой зъб на ремъка и после .... познай....
Колегата дето дава тея "акъли" явно не е превъртал ремък... Бутането е само за бензинките... на дизела е лошо да се прави.. Но както си решиш все пак -> това е просто съвет.
Аз моето дизелче никога не бих го бутал, по добре да дам някой лев на пътна помощ и да си спестя главоболията след това...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 22 ное 2010 9:36

Marto_VN написа:... Бутането е само за бензинките... на дизела е лошо да се прави..

Добре, хора!
Не се заяждам, не се кара, не се сърдя...
... Само, че навсякъде все това чета - не палете дизел с бутане!...
Защо?
Някой може ли да ми обясни каква е разликата, ако развъртиш маховика през съединителя, а не през венеца около него?

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 22 ное 2010 9:40

В този случай говорим за опасност от превъртане на ремъка на разпределителния вал,нищо друго,знаете какви са последствията...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 22 ное 2010 9:41

Радо, дизели съм бутал, та бутал-палят и бръмчат.Белята е да я завлачиш на трета със студеното масло и яката компресия-тогава наистина е опасно да не прескочи :beer

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Пон 22 ное 2010 9:46

radotom написа:
Marto_VN написа:... Бутането е само за бензинките... на дизела е лошо да се прави..

Добре, хора!
Не се заяждам, не се кара, не се сърдя...
... Само, че навсякъде все това чета - не палете дизел с бутане!...
Защо?
Някой може ли да ми обясни каква е разликата, ако развъртиш маховика през съединителя, а не през венеца около него?

През венеца се завърта гладко а през съединителя с ударно и най-вероятно това е причината да прескочи зъб. Поне аз така си го обяснявам :stll think:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”