Колата гасне като е студена???
Колата гасне като е студена???
Здравейте колеги.Имам проблем с колата-Голф 3 1.6 бензин,двигател АЕА 75 коня.Колата няма газова уредба.Когато е студена колата ми гасне,много рядко в движение,най-често като спра на светофар или кръстовище и като тръгна да подавам газ и сякаш се задавя и гасне,а и при самото палене се дави върти стига до 500 оборота и се "чуди" да запали ли или да изгасне и постепенно нормализира оборотите.Това с гасненето се получава само при студен двигател,щом загрее малко и оборотите заспиват на 850-900 и все едно никога не е гаснела.Имам чувството че нещо я дави има и забавяне като натисна по рязко газта замисля се и после се изтрелва.Знам че проблемите могат да са няколко,но дано някои да е имал същият проблем и да ме насочи към точното му решение.Благодаря ви предварително.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колата гасне като е студена???
започни първо с откачането на акумулатора за около 30 мин.,почистване на дроселната клапа,не е лошо и да направиш един елкон,ако проблема остане пробваи с друг темп. датчик 

Re: Колата гасне като е студена???
Благодаря за бързите отговори.Само да попитам къде точно се намира този темп. датчик?Вчера забелязах че докато съм на контакт стъпковото моторче буквално си щтрака.Дали не е от него и ако е как точно да разкача жилото на газта за да го сваля и да пробвам да го почистя или евентуално да го сменя?Мислите ли че проблема с паленете е от този датчик а проблема с оборотите и гасненето е от стъпковия мотор?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”