Проблем със спирачките при МК3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DiabloS
Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
Двигател: AGN
Контакти:

Проблем със спирачките при МК3

Мнениеот DiabloS » Съб 08 яну 2011 16:50

Здравейте колеги :wink: След падането на първият сняг започнаха и някои проблеми.Колата е 1.6 АЕК с АBS.Работата е следната:на заснежен участък при по рязко натискане на спирачките и заработи ABS-a,педала на спирачките потъва и след това започва да хваща по към средата.Ако продължа движение така при първото натискане потъва и вече при повторно заработва нормално и така до безкрай докато не натисна пак зверски спирачките и след това всичко си идва на мястото.Това се случва вече за трети или четвърти път,в момента всичко е ОК докато не се наложи някъде да спирам интензивно ... И така ако някой има идея от какво може да е или се е сблъсквал с подобен проблем да каже :beer
Аз съм решил така или иначе да я водя на доктор,но все пак да имам и второ мнение :)

Поздрави от мен love.vwclub

Потребителски аватар
digenchev
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със спирачките при МК3

Мнениеот digenchev » Съб 08 яну 2011 21:47

Значи и при мен пти ряско(екстремно) натискане на спирачката особедно на хлъзгаво като се задейства АБС-а педала започва да рита леко. и малко преди колата да спре потъва до долу.
Първия път се стреснах, но после пробвах това и на колата на башта ми Ц-класа 2000г и при него е така (само дето спора повече :063: )

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”