голф 3 2.0 115хп агг забавяне при подаване на гас
голф 3 2.0 115хп агг забавяне при подаване на гас
Здравейте колеги след едномесечна борба с проблема реших да се обърна към вас, колата е 2.0 115хп агг мотор като отворя капака и подам ряско гас от дросела първо засмуква въздух и чак след 1-2 секунди мотора реагира при бърза смяна на скорост колата все едно спира и тогава тръгва но когато сменям плавно с овличане на жилото на съединитела е малко по добре но при бързо сменяне работата е зле все едно нещо прекъсва и тогава тръгва когато съм в колата при почукване на педала на гаста на място от 900 оборота колата реагира след 1-2 секунди ,сменини са абсолютно всичко по запалването пробвано е с стандартен филтър ,спортен панелен и спортен конусен при всеки един разлика няма пробвано е с центровка на делкото проблема пак си остава сменена е ламбда сондата 2 маф сензора единия който беше чисто нов почисен дросел диагностика грешки 0 и проблема си остава 

- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Re: голф 3 2.0 115хп агг забавяне при подаване на гас
Аз се борих с това също. Имах бавно падане на оборотите, по-бавно реагиране като подам газ и направих следните неща:
опънах жилото на газта почти до край и най-важното, изчистих стъпковото моторче/клапан след което се наложи ръчно да го регуилрам, за да минава нормалното количество въздух през него и се оправи. Така че пробвай да го изчистиш и след това ако трябва отиди на Ваг-Ком да го настроят.
опънах жилото на газта почти до край и най-важното, изчистих стъпковото моторче/клапан след което се наложи ръчно да го регуилрам, за да минава нормалното количество въздух през него и се оправи. Така че пробвай да го изчистиш и след това ако трябва отиди на Ваг-Ком да го настроят.
- boraks
Не може ли да се свали ТПС-а и да се отвори за да се изчисти. Ако не можеш да се справиш сам питай някой колега как точно се прави. Аз съм с абф иначе бих ти казал, но да, за агг моторите прочетох, че нямат отделно стъпково моторче. Иначе ако имаш някой познат майстор, може да я закараш да го изчистият. Последния вариант е да намериш някой с твоя двг и да пробваш с неговия ТПС как ще бъде.
лошото е че преди време го отварях да чися дросела и вътре беше като нов за 4 месеца да се е зацапал :(
-
- Автомобил:
- Двигател:
Свещи , кабели ... изобщо запалителна система, отделно темп. датчик. Разхода, мощността и паленето как са?
Ваг-ком е добра идея , да я погледне някой, който знае какво да гледа. Със смяна наред не ми звучи добра идея.
Ваг-ком е добра идея , да я погледне някой, който знае какво да гледа. Със смяна наред не ми звучи добра идея.
Всичко от това което си изброил съм казал че е сменено разход 10 градско запалване от четвърт. ваг кома без грешка
- boraks
Ами по принцип след чистене на дросела, и то най-вече като е свалян му е нужна адаптация, която би могла да се извърши или сама(като минеш определени километри) или Ваг-Ком и другото което ти казах е че според мен трябва да се види МАП-а и моторчето вътре.
Адаптация е направена , аз нямам МАП аз съм с МАФ , снощи 2 часа тестове и какво открих като натегна жилото на гаста да даржи постоянни 1600 оборота колата върви чудесно няма забивания при смяна на скорост
когато пак си го центрирам да държи 900 оборота отново леш 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
1.Делко не пипай - няма смисъл от въртенето му.
2.Дросела се почиства, без да има нужда от демонтаж.
3.Нишката не я пръскай .
Според мен проблема ти е в дроселовата клапа -/ пистите/.Там нищо не можеш да направиш освен нова.
Пробвай смяна на дебитомера с такъв от някой твой познат. Погледни също много добре дали не му е крив фланеца и да смуче въздух
2.Дросела се почиства, без да има нужда от демонтаж.
3.Нишката не я пръскай .
Според мен проблема ти е в дроселовата клапа -/ пистите/.Там нищо не можеш да направиш освен нова.
Пробвай смяна на дебитомера с такъв от някой твой познат. Погледни също много добре дали не му е крив фланеца и да смуче въздух
проблема се оказа в дросела и по точно тпс-а което не е добре утре ще го отварям и ще видим какво може да се направи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”