Пак проблеми с 2Е2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пак проблеми с 2Е2

Мнениеот koki_folza » Чет 27 юли 2006 18:32

Здравейте колеги знам че е изписано много , но все пак да попитам .
Карам Голф 2 1.6 EZ и от два дни като реча да потегля , и дорде недостигне до 2200об. върви много мудно и при подаване на газ придръпва и забива . Като опитам да му дам газ бавно и постепенно тръгва. Над 3000об. вече се оправя но идва време за превключване . Някой може ли да ми отговори и даде съвет без да ме препраща към ТЪРСАЧКАТА . Колата е на газ и първоначално мислех , че е от газта но и на бензин го прави само дето сяцането е по сериозно .

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 27 юли 2006 18:41

Ако на газ е така значи не е от карбуратора гаранция,понеже всичкото е механика и ползваш от него само клапата :wink: Виж си токовете точно при тях се усеща проблем в ниските обороти :wink: Единствения вариант да е от карбуратора е да ти е скъсан гумения тампон под него :wink:

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Чет 27 юли 2006 18:55

Колега и на бензин го прави , не е само на газ . Дали да непробвам с някакъв спреи за почистване на карбуратора , но едва ли се е запушил . На единия ден спирам колата и си вървеше идеално , но надругия почна да се влачи мудно . На равно неможе да набере ,за да включа 5-та . Инече ниските обороти са добре .

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 27 юли 2006 19:08

не е карбуратора- писаха ти ако беше само на бензин щеше да е той, не го пипай че нали знаеш - провери си тампона и ако не е той гледай, запалване свещи и кабели

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Чет 27 юли 2006 21:33

Мерси колеги само искам да попитам има ли някакъв начин за проверка на тампона или трябва да сваля карбуратора . Ако е скъсан бихте ли ми препоръчали какъв да сложа и каква пара е горе долу .

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 27 юли 2006 23:00

koki_folza написа:Мерси колеги само искам да попитам има ли някакъв начин за проверка на тампона или трябва да сваля карбуратора . Ако е скъсан бихте ли ми препоръчали какъв да сложа и каква пара е горе долу .

За проверка на тампона клатят карбуратора наляво надясно и се гледа дали двигателя променя работата... :)

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пет 28 юли 2006 20:02

Преди малко запалих колата , и като наклоних карбуратора на ляво взе да заглъхва , като го отпуснах заработи добре . Свалих карбуратора , за да видя тампона и се оказа че е напукан ( може и оригиналния да е ) , но не е скъсан никъде . От какво тогава заглъхна . А има ли вариант невървежа да е от ускорителната помпа.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 28 юли 2006 20:32

Абе човек казах ти вече ако и на газ ти прави тези мизерии не го барай тоя карбуратор защото ще го развалиш :wink: Щом си сменя оборотите когато клатиш карба сменяй тампона не е скъп :wink:

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Съб 29 юли 2006 12:50

След обстоен оглед на карбуратора установих , че извън строя е нагреватела на канала за частично отваряне на дросела . От голямо значение ли е този нагревател и можели да се кара без него . Нов не го намирам по магазините .

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Съб 29 юли 2006 13:50

koki_folza написа:След обстоен оглед на карбуратора установих , че извън строя е нагреватела на канала за частично отваряне на дросела . От голямо значение ли е този нагревател и можели да се кара без него . Нов не го намирам по магазините .

От доста време нямам никакви нагреватели по всмукателите или карбуратора - не съм усетил някакви проблеми...най-вероятно малко ще ти е по-лоша сместа при студен двигател...

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пон 31 юли 2006 22:18

Колеги благодаря за съвета след смяната на тампона Голфа се оправи и си върви добре , но какво ми се случи . Изкарвам колата да я пробвам и си карам на бензин да видя как върви и след като се убедих , че е добре превключих на газ след което колата запуши като Вартбург и така поне 500м. , но инече си вървеше добре . Отбивам аз да видя какво става и започвам да форсирам на място пуши та се нетрае , минах на бензин и се оправи , потеглих и минах пак на газ и никакви проблеми . Някои има ли логично обяснение за това пушене . Проверих маслото и не е мръднало , на какво ли се дължи това пушене .

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 31 юли 2006 23:33

Е този път няма идея вече от какво може да е :dontknow:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 01 авг 2006 4:15

Имаш нещо гнило по горивна система.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 01 авг 2006 18:11

умешал си газта с бензина

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Вто 01 авг 2006 21:25

Несъм ги умешал защото си превключих както трябва минах 100-200м. и забелязях , че взе да пуши страшно . Случвало ми се е да превключа на газ докато още не е изгорял бензина и веднага забива и докато превключа на междинно положение да изгори бензина не тръгва . Само ме е яд , че неподуших дима на какво мирише . Това препушване ми се видя доста странно и необяснимо . Бях заредил доста лоша газ , възможно ли е да са се отложили някакви мърсотии по мембраните и да са се продухали .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”