проблем с ABS
- GTI 16v DOHC
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с ABS
колата е голф 3 абф... абс-а работисамо когато вали... на сухо не работи. Заради тоя бъг си умачках калника !!
Като я закача на комп. ми покава грешки на задните колела (с нови дискове съм)изчистваме грешките.. един-два дена добре после пак отказва

- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: проблем с ABS
какви са тези грешки дай повечко инфо? Датчиците ли излизат като проблем?
- GTI 16v DOHC
- Автомобил:
- Двигател:
скоростните сензори на двете задни колела
и при мен е така на поло 6н1 1.4 16в AFH код двигател колега свети и гасне когато си иска скапания абс
свалих задните барабани почистих обрачите и четците и с кабел махахме грешката и пак свети даже някои път и писка и мига (!) това с удивителния се едно е дръпната ръчната ако някои колега може да помогне ше съм адски щастлив 

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
и при мен е така на поло 6н1 1.4 16в AFH код двигател колега свети и гасне когато си иска скапания абс свалих задните барабани почистих обрачите и четците и с кабел махахме грешката и пак свети даже някои път и писка и мига (!) това с удивителния се едно е дръпната ръчната ако някои колега може да помогне ше съм адски щастлив
При теб е възможно просто да е ниско нивото на спирачната течност в казанчето.Първо това провери.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Опитай да напръскаш буксите на задните датчици с контактен спрей.Би трябвало да са като вдигнеш долната част на задната седалка.Кабелите са много тънки, буксите са едни малки черни.
спирачната течност е до горе прелива а за буксите ще пробвам знам ги къде са колега ама ме съмнява да е от това 

- angel4o9497
- Автомобил:
- Двигател:
за мен това е проблем в самите датчици.Понякога кабелите така им оксидират че ако оголиш изолацията и екранизацията на кабела е позеленяла и се разпада.Като за начало те съветвам да вземеш един прост мултицет и да извадиш буксите на датчиците които са под задната седалка и да напъхаш сондите към датчика.Ако не се лъжа към 1.1килоома трябва да покаже и да поразклатиш малко кабела като предварително си го освободил малко от задния мост.почне ли да ти шава съпротивлението и даже да изчезне значи си вземи датчици и карай смело.Чистиш грешките и си свиркай 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”