Как мога да направя проверка на климатроник
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Как мога да направя проверка на климатроник
Здравейте,
Проблема е следният-харесах си една бора 1999 2.3V5, интересумам се как мога да и проверя климатроника дали работи преди да я купя, че като гледам по форуми ремонта на кл. е доста, ако имате мнение и за колата като цяло пишете
Мерси предварително
Проблема е следният-харесах си една бора 1999 2.3V5, интересумам се как мога да и проверя климатроника дали работи преди да я купя, че като гледам по форуми ремонта на кл. е доста, ако имате мнение и за колата като цяло пишете
Мерси предварително
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Как мога да направя проверка на климатроник
Елементарен тест - пусни го - ако щрака котвата на компресора и той тръгва да се върти, значи е наред. Дори и да има дребни проблеми, те не са скъпи и лесно се отстраняват. Цялата система е направена да се самодиагностицира и при по-сериозни проблеми изобщо не пуска компресора. Така че - завърти ли го и щракне ли - нямаш дертове.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
или пък пуска6 парното на мах да стане горе6то в купето и намаля6 градусите на до края и трябва да запо4не да дуга студен въздух през духалките.и гледаи мести ли се стуята въздух към стълкото в краката и към теб.
- iko_tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Първото нешто което можеш да провериш е да отвъртиш пробката за пълнене на фреон ,натискаш с нешто остро игличката иако излезе газ значи климатика е пълен. Второто нашто е да видиш дали се включва шаибата на компресора.Ако тези неща са нарет дори и да има някакъв проблем тои е оправяем без много расходи. Успех
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, направо ми спасявате живота, а някакви мнения за BORA-та
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
а-а ама ако игличката заяде ще плаща кинти за зареждане-при пускане на климатроника на студено, дебелия маркуч от страната на радиатора след дясния фар на колата трябва да стане доста студен, ако е лятно време за 2-5секунди да се изпоти(металното му начало на маркуча).
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ето този.Ако съм използвал на някого двигателя да ме извинява или съди!
- liokooo
- Автомобил:
- Двигател:
hitmanoo13 е прав натиснеш ли игличката може да заседне климатика го разбираш дали работи когато дебелата траба стане студена а тънката трябва да е топла дебела е ниско налягане а тънка високото трябва да ги докоснеш защото съединителя на компресора и да щракне може пак да не работи климатика тъй като на фауветата компресорите са слабички и е възможно да е изплюл тефлоните на буталата и избива клапанната дъска и компресора спира да помпи върти се но не помпи. дано съм помогнал
-
dqvola_91
- Автомобил:
- Двигател:
Колега гледай оборотомера при пускане на климатика трябва да се вдигне стрелката и съответно при изключване да паднат оборотите 
- liokooo
- Автомобил:
- Двигател:
не е така но както и да е
-
dqvola_91
- Автомобил:
- Двигател:
liokooo написа:не е така но както и да е
Мене ли визираш,Колега?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Пускаш му една самодиагностика и гледаш какво пише като кодове за грешки:
Линк.
Линк.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Това с игличката не знам на кой "мозък" му хрумна! Аз ако си продавам колата, няма да дам на някой си зяпач да ми отваря винтилчето и да ми натиска игличката
Ако си я купи - ако иска да си отреже маркучите дори, но докато е моя - не е това начина да проверява дали има фреон!
Вие ако си продавате колата - дали ше разрешите на всеки дошъл да я зяпа да натиска игличката да гледа има ли фреон?
Ако си я купи - ако иска да си отреже маркучите дори, но докато е моя - не е това начина да проверява дали има фреон!
Вие ако си продавате колата - дали ше разрешите на всеки дошъл да я зяпа да натиска игличката да гледа има ли фреон?
-
dqvola_91
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Това с игличката не знам на кой "мозък" му хрумна! Аз ако си продавам колата, няма да дам на някой си зяпач да ми отваря винтилчето и да ми натиска игличкатаАко си я купи - ако иска да си отреже маркучите дори, но докато е моя - не е това начина да проверява дали има фреон!
![]()
Напълно съм съгласен ако всеки желаещ дойде и натиска игличката накрая няма има климатик..ще остане без фреона.. 
Последна промяна от dqvola_91 на Пон 30 юли 2012 18:05, променено общо 1 път.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Елементарен тест - пусни го - ако щрака котвата на компресора и той тръгва да се върти, значи е наред. Дори и да има дребни проблеми, те не са скъпи и лесно се отстраняват. Цялата система е направена да се самодиагностицира и при по-сериозни проблеми изобщо не пуска компресора. Така че - завърти ли го и щракне ли - нямаш дертове.
От опит да кажа... тест на климатроник за проба - пуска се компресора си цъка и върти, вътре духа студено (все пак и на вън е студено
Та не ми се вижда евтино(събират се горе долу около 500 лв) и най-сигурно е да се провери климатроника лятото!
А да, да добавя след зареждането климатроника издържа да охлажда купето 3 седмици
Последна промяна от rexpitbul на Пет 14 яну 2011 22:14, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”