Golf 3 Проблем с ускоряването.
- evgbg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf 3 Проблем с ускоряването.
Имам един проблем... Незнам дали някой може да ми даде съвет. Проблемът се състои в това че при подаване на газ по време на ход има някакво препъване (заглъхване) на ускорението за около 3 - 4 секунди. Прави го постоянно и е много дразнещо. Когато форсирам двигателя на място, нямя проблеми. Двигателя е 1.8 моно 90 коня.
- evgbg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
Ами значи не е пипано нищо по нея.. Освен че е сложено газово. Взех най-доброто което се предлагаше. Сложих го преди около година. Карам си на бензин... само когато съм извън градско я минавам на газ. Това започна постепенно да го прави, сега вече подщи винаги... по някога се отпушва и работи много добре. Аз лично се съмнявам в 3 неща - проблем че не и стига въздух (за смяна на филтър), проблем със степ мотора или запушена дюза... просто преполагам. А да нещо друго в случай че ще помогне. Когато я запалиш и докато държи около 1000 оборота до като загрее... този проблем или го няма или евам се усеща.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си и тампона под моното. Ако след като провериш всичко все още не си отстранил проблема, виж и състоянието на бенз. помпа и горивния филтър. Може да се наложи ултразвук за помпата или за дюзата на моното. За дюзата - само в краен случай, казват, че може да се почиства с ултразвук само три пъти.
- evgbg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Горивния филтър е този под купето (нали така) Той не е сменян... мисля да тръгна от най елементарното. Смяна на въздушен филтър, смяна на горивен филтър, мисля да сложа и добавка към бензина за почистване на дюзите. Тампона го проверих, в перфектно състояние е.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стоп
Само добавка не слагай.
За кола на ХХгодини на която не се знае какво и кога е сипвано хич не е препоръчително защото всичкия утаен боклук на дъното в резервоара се вдига и става пълна боза. Добавки само ако си сигурен, че ресервоара е чист
А относно проблема дето имаш ми се струва, че компютъра ти е натрупал грешки от карането на газ. Мини да го закачат и да се изчистят евентуално. Мисля че доста хора са патили от това. Дори и да е сложен емулатор, който да лъже ламбда сондата при каране на газ пак се случва натрупване понякога.
РАСО

За кола на ХХгодини на която не се знае какво и кога е сипвано хич не е препоръчително защото всичкия утаен боклук на дъното в резервоара се вдига и става пълна боза. Добавки само ако си сигурен, че ресервоара е чист

А относно проблема дето имаш ми се струва, че компютъра ти е натрупал грешки от карането на газ. Мини да го закачат и да се изчистят евентуално. Мисля че доста хора са патили от това. Дори и да е сложен емулатор, който да лъже ламбда сондата при каране на газ пак се случва натрупване понякога.
РАСО
- evgbg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
Благодаря за информацията. Ще имам всичко в предвид което ме посаветвахте. Ако има резултат ще ви информирам незабавно 

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
kokovanev написа:Провери си и тампона под моното. Ако след като провериш всичко все още не си отстранил проблема, виж и състоянието на бенз. помпа и горивния филтър. Може да се наложи ултразвук за помпата или за дюзата на моното. За дюзата - само в краен случай, казват, че може да се почиства с ултразвук само три пъти.
Защо?

Няма такова нещо?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”