пружини ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
пружини ?
здравеите,как да разбера дали са ми омекнали пружините,и ако е така със какви да сменям, колата е голф 2 1.6дизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си мисля че амортисьорите са ти за смяна, не пружините. Натисни колата там кадето ти е клекнала и като пуснеш ако не ускокоява бързо (отпускане нагоре, слиза надоло, нагоре и вече трябва да спре). Пруйината ти за да омекне трябжа да седи колата натоварена и клекнала с дни.
А като влизаш в завой усещаш ли поднасяне в задната част? Примерно ако ти е изпуснал заден десен амортисьор при ляв завой ще ти е поднася повече отколкото при десен.
А като влизаш в завой усещаш ли поднасяне в задната част? Примерно ако ти е изпуснал заден десен амортисьор при ляв завой ще ти е поднася повече отколкото при десен.
Последна промяна от protoberans на Чет 03 авг 2006 10:51, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
protoberans написа:Аз си мисля че амортисьорите са ти за смяна, не пружините. Натисни колата там кадето ти е клекнала и като пуснеш ако не ускокоява бързо (отпускане нагоре, слиза надоло, нагоре и вече трябва да спре). Пруйината ти за да омекне трябжа да седи колата натоварена и клекнала с дни.
Колега кое държи като цяло колата,пружините или амортисьорите?
60% от общата тежест на колата се поемат от предните пружини останалите 40% от задните.Сложи си нови амортисьори на скекавени пружини пък да видим през колко време ще ги сменяваш.
Защо някой трябва да страда заради друг

- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vit_autosofia написа:protoberans написа:Аз си мисля че амортисьорите са ти за смяна, не пружините. Натисни колата там кадето ти е клекнала и като пуснеш ако не ускокоява бързо (отпускане нагоре, слиза надоло, нагоре и вече трябва да спре). Пруйината ти за да омекне трябжа да седи колата натоварена и клекнала с дни.
60% от общата тежест на колата се поемат от предните пружини останалите 40% от задните.Сложи си нови амортисьори на скекавени пружини пък да видим през колко време ще ги сменяваш.
Защо някой трябва да страда заради друг![]()
тежестите са така разпределени по оси, предна задна а не че пружинете по твоя сметка поемат 60%+40% = 100% тежеста на колата по тая логика ще сменяме само пружини. Пружини и амортисьори за една кола има много всички с различна твърдост съответно носят различен % от тежеста. Сложи си нови пружини на заминали амортисьори пък гледай возия!
- TT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тежестите са така разпределени по оси, предна задна а не че пружинете по твоя сметка поемат 60%+40% = 100% тежеста на колата по тая логика ще сменяме само пружини. Пружини и амортисьори за една кола има много всички с различна твърдост съответно носят различен % от тежеста. Сложи си нови пружини на заминали амортисьори пък гледай возия!
Аз пък мисля, че и амортисьорите и пружините си работят кое за каквото е сложено. Няма зависимост между носенето на пружините и на амортисьорите. Просто пружините си носят цялата тежест на колата а амортисьорите спират подскачането на колата когато мине през някоя вдлъбнатина на трасето да речем. Затова се проверяват като натиснеш надолу колата до някое колело и после гледаш затихването на движението нагоре надолу.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
TT написа:...
Именно, амортисьорите обират неравностите за да не "кима" колата за добър ден

Проблема с ментетата който заминават за 3-4 месеца е известен. Тук ме светнаха на един друг номер - сваляш старите и в някой металургичен цех - разкаляват ги, разпъват колкото трябва по каталог, закаляват и имаш оригиналните си пружини като нови - изпитан метод няма грешка.
Ако си в София драсни лично на vit_autosofia и се разберете ако искаш - той може да ти уреди подобна операция. Мисля че излизаше по-евтино от нови ментаци
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
protoberans написа:vit_autosofia написа:protoberans написа:Аз си мисля че амортисьорите са ти за смяна, не пружините. Натисни колата там кадето ти е клекнала и като пуснеш ако не ускокоява бързо (отпускане нагоре, слиза надоло, нагоре и вече трябва да спре). Пруйината ти за да омекне трябжа да седи колата натоварена и клекнала с дни.
Защо някой трябва да страда заради друг![]()

Ма тука е много забавно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”