ЕКУ от ABS на AAM- ОТКАЗАХ СЕ - причината на 3та стр.
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
ЕКУ от ABS на AAM- ОТКАЗАХ СЕ - причината на 3та стр.
Знам че е възможно да се направи, но въпросът е дали ще трябва преправяне на инсталацията за самото ЕКУ...
Последна промяна от butsefal на Вто 08 фев 2011 22:04, променено общо 2 пъти.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: ЕКУ от ABS на AAM
Колега,ако и двете са 45 пинови не виждам проблем!И при двете степ моторчетата са 4 пинови(без датчик на Хол)!
- Прикачени файлове
-
- mono-motronic_45_int.pdf
- (88.11 KиБ) Свален 78 пъти
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
В Етка излизат много различни варианти :
Според това тук,заводски само един комп. се слага и на ABS и на AAM .Вероятно и другите са заменяеми,но явно имат някакви разлики,щом Ханс произвежда един комп за АBS и друг за AAM.
Според това тук,заводски само един комп. се слага и на ABS и на AAM .Вероятно и другите са заменяеми,но явно имат някакви разлики,щом Ханс произвежда един комп за АBS и друг за AAM.
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
и на мен ми е интересно с 6 стапков пинов мотор сам
а изкам да сменя компа с такав от абс сега сам с аам
- zfa159
- Контакти:
А каква е целта на занаятието всъщност? Имаш драма с комп-а или се цели някакъв тунинг или какво?
Понеже комп-а на ААМ-то трябва да си има всичко,което и комп-а на АБС-а ,се чудя каква е целта?

Понеже комп-а на ААМ-то трябва да си има всичко,което и комп-а на АБС-а ,се чудя каква е целта?

- basata-user
- Контакти:
zfa159 написа:А каква е целта на занаятието всъщност? Имаш драма с комп-а или се цели някакъв тунинг или какво?
подсилване с комп и други неща
- zfa159
- Контакти:
Добре де,какво точно има различно в комп-а? (обяснете на непросветления клиамтикаджия
)
Моното е едно и също т.е. комп-а клати една и съща дюза и дефакто единственото,което може да е различно е количеството гориво,което да подава и то доста дребна разлика. Това няма логика,защото ламбда сондата регулира горивната смес и по нея комп-а си определя колко точно гориво да лее в мотора.Съответно дали комп-а е от ААМ или от ABS няма никакво значение,стига мотора да иска повече гориво и ламбдата да го корегира правилно. Единствената разлика ще бъде в работата на мотора във времето,преди комп-а да си направи нови горивни карти за колчествата гориво т.е. няма 100км след ресетване на комп-а
Иначе комп-а още клати предварението - то за ААМ и за ABS си е едно и също и там 100% няма разлика в двата комп-а.
Да,факт е,че Ханс дава два отделни комп-а за AAM и за ABS,но има един,който е идентичен т.е. нямат някакви грандиозни разлики.

)Моното е едно и също т.е. комп-а клати една и съща дюза и дефакто единственото,което може да е различно е количеството гориво,което да подава и то доста дребна разлика. Това няма логика,защото ламбда сондата регулира горивната смес и по нея комп-а си определя колко точно гориво да лее в мотора.Съответно дали комп-а е от ААМ или от ABS няма никакво значение,стига мотора да иска повече гориво и ламбдата да го корегира правилно. Единствената разлика ще бъде в работата на мотора във времето,преди комп-а да си направи нови горивни карти за колчествата гориво т.е. няма 100км след ресетване на комп-а
Иначе комп-а още клати предварението - то за ААМ и за ABS си е едно и също и там 100% няма разлика в двата комп-а.
Да,факт е,че Ханс дава два отделни комп-а за AAM и за ABS,но има един,който е идентичен т.е. нямат някакви грандиозни разлики.

- basata-user
- Контакти:
zfa159 написа:Добре де,какво точно има различно в комп-а? (обяснете на непросветления клиамтикаджия)
Моното е едно и също т.е. комп-а клати една и съща дюза и дефакто единственото,което може да е различно е количеството гориво,което да подава и то доста дребна разлика. Това няма логика,защото ламбда сондата регулира горивната смес и по нея комп-а си определя колко точно гориво да лее в мотора.Съответно дали комп-а е от ААМ или от ABS няма никакво значение,стига мотора да иска повече гориво и ламбдата да го корегира правилно. Единствената разлика ще бъде в работата на мотора във времето,преди комп-а да си направи нови горивни карти за колчествата гориво т.е. няма 100км след ресетване на комп-а![]()
с една дума няма смисал да го сменям така ли
- pas1.8mi
basata-user написа:и на мен ми е интересно с 6 стапков пинов мотор сама изкам да сменя компа с такав от абс сега сам с аам
Ако си с 6-пинов (странно защо,сигурно заради това ,че е 1995г) и АДЗ е така!На АБУ също съм виждал 6-пинов,но той е 1,6!
- zfa159
- Контакти:
И АБС има с 6 пинов,той се слага след 93-та .
Иначе за комп-а -> реално погледнато няма смисъл,защото комп-а си гласи потреблението на гориво,според нуждите на мотора.Ако мотора ти иск 2 пъти повече гориво,комп-а ще му го даде.Дори понякога успяват да наливат толкова много,че да не може да гори
Иначе ако искаш да постигнеш увеличаване а горивото и съответно вървежа трябва да работиш в друга насока - или да вкараш повече въздухи да дойде бедна сместа,съответно да налива повече гориво (голям дросел примерно) или да чипосваш компа,при което се базикат коефициентите с които той си смята нужното количество гориво в дадения момент и винаги лее повече...ама за не турбо мотор,според мен това води само до по-висок разход и почти никаква мощност отгоре.
Иначе за комп-а -> реално погледнато няма смисъл,защото комп-а си гласи потреблението на гориво,според нуждите на мотора.Ако мотора ти иск 2 пъти повече гориво,комп-а ще му го даде.Дори понякога успяват да наливат толкова много,че да не може да гори
Иначе ако искаш да постигнеш увеличаване а горивото и съответно вървежа трябва да работиш в друга насока - или да вкараш повече въздухи да дойде бедна сместа,съответно да налива повече гориво (голям дросел примерно) или да чипосваш компа,при което се базикат коефициентите с които той си смята нужното количество гориво в дадения момент и винаги лее повече...ама за не турбо мотор,според мен това води само до по-висок разход и почти никаква мощност отгоре.
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
за АБС-ите компютрите са правени в малко по късен етап от колкото на ААМ, и дават при закачане повече живи данни на ваг коми и тем подобних програми. ААМ се произвежда още от 87-ма а АБС-ите са след 92- нали се сещате колко са се развили технологийте и колкко по коректно ще работи един по-нов комп! Целта при мен е когато закача колата на диагностика да покавзва по-коректно какво се случва!
- basata-user
- Контакти:
моя е 95 и пак е с аам мотор 
- zfa159
- Контакти:
butsefal написа:за АБС-ите компютрите са правени в малко по късен етап от колкото на ААМ, и дават при закачане повече живи данни на ваг коми и тем подобних програми. ААМ се произвежда още от 87-ма а АБС-ите са след 92- нали се сещате колко са се развили технологийте и колкко по коректно ще работи един по-нов комп! Целта при мен е когато закача колата на диагностика да покавзва по-коректно какво се случва!
Почти съм склонен да се съглася.
ААМ има от началото на 90-та година на Пасат.На Голф се слага от 91-ва с началото на Голф 3.
След това - до края на 92-ра и AAM и ABS няма живи данни на компютрите си.Включително и аз съм с ABS 11.92-ра и нямам живи данни.
Старите компове са с 35 пинова букса,която определено няма живи данни.След това минават на 45 пинова букса,където ако комп-а е след 92-ра, вече има живи данни.
Някъде в бъдещето се появява 6-пиновя стъпков мотор,който вече изисква и друг номер на комп-а и съответно друга инсталация (отново с 45 пинова букса).
Като за начало виж с каква инсталация си,с какъв комп си в момента и вече да се види какво може да се сложи при теб ,което да е по-нормално.
Аз съм виждал Пасат В4 с ABS с живи данни и 4 пинов стъпков мотор и 45 пинова букса,което според мен е комп-а,който ти трябва,понеже при В3 нямат живи данни,както и първите Голф 3-ки с ABS или AAM.
Колега, ААМ се слага до 97-ма на Голф 3,а ABS до 94-та.
За технпологиите - никой няма да седне да мисли нещо,което вече е измислил.Просто са сменили буксата с по-голяма,сложили са му опцията да показва живи данни,после са му турили и 6 пиновия мотор и това са му променили...не очаквай в този на ABS-a да имa космическа технология

Последна промяна от zfa159 на Съб 22 яну 2011 22:48, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
basata-user написа:zfa159 написа:А каква е целта на занаятието всъщност? Имаш драма с комп-а или се цели някакъв тунинг или какво?
По Руските форуми засилват с Разпределителен вал от АБС,РП или АДЗ!
- basata-user
- Контакти:
pas1.8mi написа:basata-user написа:zfa159 написа:А каква е целта на занаятието всъщност? Имаш драма с комп-а или се цели някакъв тунинг или какво?
По Руските форуми засилват с Разпределителен вал от АБС,РП или АДЗ!
аз сам разпилил глава, всмукателен колектор,разпилено моно,вал от 2е генерация от 2е
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”