Ще помогнете ли? Водни съединения!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Protos
Автомобил:
Двигател:

Ще помогнете ли? Водни съединения!!!

Мнениеот Protos » Чет 27 яну 2011 0:16

Значи, да започна от там, че не откривам тук тема за тези съединения!
Отскоро язда голф 3 1.8 комби, но забелязвам да капе антифриз в областа до водната помпа, има пластмасово "коляно" което е вързано за блока, след него пак коленовидна пластмасория (със странна скоба и захват), а вече след него е свързан и маркуча към радятора. (личи че съм на Вие с ремонтите по автомобилите,то и тва е вид хардуер - ма нейсе).
Въпросите са няколко:
1. Колко струват тези умрели пластмасови съединения?
2. Могат ли да се "заменят" (побългарят) с нещо по - надеждно (щото ми се въртят разни идеи)?
3. Кой е най - безболезнения метод за замяна?

В допълнение: Няма да имам нищо против ако темата бъде преместена, но пак казвам, не откривам подобна във форума! :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Ще помогнете ли? Водни съединения!!!

Мнениеот zfa159 » Чет 27 яну 2011 9:18

Така,вероятно колата ти има климатик,щом си с тази версия на пластмасите ;)
Това,което е на самата водна помпа може да се намери в магазините от 5лв до към 30-тина,като трябва да е хубаво,защото се криви от топлината и става мазало.Най-добре е да се свали и да отидеш с него в магазина,понеже иначе те гледат като теле за какво им говориш.
Второто пластмасово не можах ад го намеря след доста търсене,но то не е и проблемно.То влиза на първото пластмасово,като има една гумичка между двете.Най-често тя се скапва,но в комплекта с новата пластмаса има и нова гумичка за там,ако е истинско ;)
Принципно сменяш само капачката на термостата и ако не е водна помпа,всичко ще е ОК.
Ако колата има хидравлика на волана,се сваля помпата и конзолата и и отдолу имаш чудесен достъп до двете болтчета,с които се крепи въпросната пластмаса.Откачаш маркуча към радиатора,развиваш 2-те болтчета и всичко се изсипва.
Ако искаш да го правиш по научно му - сваляш алтернатора,слваяш компресора за климатика,сваляш конзолите им,развиваш и сваляш водната помпа и пак по горните точки (в пъти по-сложно е ;) ).
За побългаряването - може да се произведат и да се направи от метал ама оригиналните пластмаси карат по 15 години.Хубава 2-ра ръка ще изкара 4-5 години.
Възможно е да имаш теч от водната помпа - при мен нова водна помпа с марка HEPU има следния проблем - стане ли под -10 градуса навън,изтичат около 100мл антифриз и това е.Винаги,когато стане под -10 го прави еднократно.Ако е -8 не тече въобще. :shock
:beer

Protos
Автомобил:
Двигател:

Re: Ще помогнете ли? Водни съединения!!!

Мнениеот Protos » Нед 30 яну 2011 12:49

Леле, оле-мале, добре, мерси за изчерпателния отговор,като се пооправи времето го почвам :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”