задържане оборотите на Голф3 GTI 16V
задържане оборотите на Голф3 GTI 16V
При подаване рязко на газ при изключен съединител и пускане педала на газта оборотите започват да падат равномерно, като спират за малко на 1200, след което си слизат на втората чертичка след 1000 и остават така.Това нормално ли е, да се задържат за 2-3 секунди на 1200? 

- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: задържане оборотите на Голф3 GTI 16V
toodoo написа:При подаване рязко на газ при изключен съединител и пускане педала на газта оборотите започват да падат равномерно, като спират за малко на 1200, след което си слизат на втората чертичка след 1000 и остават така.Това нормално ли е, да се задържат за 2-3 секунди на 1200?
На студен или топъл двигател го прави?
мисля че и на студен и на топъл.Ланда сондата е сменена с друга (пак Бош), но не е със същия номер като оригиналната, но минах на комп.тест и казаха, че съм я уцелел... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Направи си адаптация на празен ход и ще се оправи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми правише така като ми се беше зацапал дросела(от маслените пари...). След почистването му се нормализира.
Не съм с гти
Не съм с гти

Какво е адаптация на празен ход и как се прави? Кой дросел трябва да се почисти? 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
http://s188.photobucket.com/albums/z72/ ... dyNo01.jpg
Аз за адаптация на такава клапа не съм чувал. Тя един вид...няма двигател който да адаптираш, адаптирайки го.
Аз за адаптация на такава клапа не съм чувал. Тя един вид...няма двигател който да адаптираш, адаптирайки го.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го имам същия случай с моя Абф,оборотите падат нормално до към 1200-300,задържа 2-3 секунди,и после заспиват на 900,така карам 2 години,няма проблем,но ми се иска да ги оправя,не съм чистил дросел,ще следя темата 

- garvan06
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета според мен проблема ви е същият като моя , а той е износено моторче за празния ход.
Аз сложих едно от PF което е по различно и имаше промяна но не задоволителна.
РЕШЕНИЕТО - докато сложа ново както смятам да направя в най-скоро време сложих една пластмасова втулка на входа на стъпковия мотор с дебелина на вътрешния диаметар на маркучено което снажда пластмасовата траба и стъпковия мотор.
ИМЕННО МЕЖДУ МОТОРЧЕТО И ТРАБИЧКАТА В САМОТО СНАЖДАЩО МАРКУЧЕ СТОЙ ВТУЛКАТА
Та аз използвах тапа от шампанско която оформих и разпробих в средата с 3мм бургиика на ръка после 3,5мм и помалко и много финно разширявате отвора и пробвате докато ви харесат оборотите на празния ход.
Незнам кога ще си купя ново но 5 ,6 месеца вече мърка с тапата като часовник .
СИРОМАХ ТУНИНГ но деиства
Аз сложих едно от PF което е по различно и имаше промяна но не задоволителна.
РЕШЕНИЕТО - докато сложа ново както смятам да направя в най-скоро време сложих една пластмасова втулка на входа на стъпковия мотор с дебелина на вътрешния диаметар на маркучено което снажда пластмасовата траба и стъпковия мотор.
ИМЕННО МЕЖДУ МОТОРЧЕТО И ТРАБИЧКАТА В САМОТО СНАЖДАЩО МАРКУЧЕ СТОЙ ВТУЛКАТА
Та аз използвах тапа от шампанско която оформих и разпробих в средата с 3мм бургиика на ръка после 3,5мм и помалко и много финно разширявате отвора и пробвате докато ви харесат оборотите на празния ход.
Незнам кога ще си купя ново но 5 ,6 месеца вече мърка с тапата като часовник .
СИРОМАХ ТУНИНГ но деиства

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”