Светна ми 'Airbag fault' за втори път

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
niki_bologna
Автомобил:
Двигател:

Светна ми 'Airbag fault' за втори път

Мнениеот niki_bologna » Пет 14 яну 2011 0:13

Здравеите, колеги новорегистриран съм във форума много е хубав и с много и сякаква информация за което поздравления.
И сега по съштество от няколко дни съм с GOLF5,2000тди колата като цяло е добра и управлението е приятно проблемат е че, за втори път ми светва лампичката на еърбега когато купувах колата я закарах в аутотрейд Варна за обстоен преглед преди покупка.Отговорат им беше че,колата е добра и няма сериозни проблеми и не е имало удари или по скоро по сериозни трябвало само смяна на два тамона по окачването и една биалетка.Колата я купих същия ден и се прибрах не съм от Варна след два дни някаде при едно сутрешно запалване ми сигнализира 'Airbag fault' карах известно време но,неигасна закачих я на вагком и грешката се изчисти и днеска пак ми светна интересното е че, и двата пъти се случва при палене от място .
Сега съм малко притеснен и незнам какво да правя,от какжо може да се включва 'Airbag fault' имате ли някаква идея .
А забравих може би да добавя че, колата е DSG 2006

Последна промяна от IvanMan на Пет 14 яну 2011 8:49, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието!

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Светна ми 'Airbag fault' за втори път

Мнениеот mi6un4o » Пет 14 яну 2011 9:54

За да се изчисти грешката се налага отново да отидеш на диагностика, но си избери добър специалист, който освен да изчисти и да може да определи от къде е причината на тази грешка.Аз бих те посъветвал, като за първа стъпка да направиш едно сигурно и качественно замерване на напрежението на акумулатора.Волтажа в момента на завъртане на стартера , не трябва да пада под 9.6 волта.Захранването на електрониката става през стабилизатор на напрежение- мисля, че беше за 9.7в. при по-ниско захранване се отчитат грешки.Имал съм такива случаи , когато стартера върти добре(което означава, че има достатъчен ампераж), но волтажа пада и се е появявала "грешка". Може да имаш и лоши връзки по захр-те кабели,но внимавай уреда за измерване да е надежден за да не те подведе .И още нещо- при подаване на контакт е добре да се изчака електрониката да си направи теста и да изгаснат светлинните индикатори,на системите които се тестват и едва тогава да завърташ стартера! Дано съм ти помогнал!

niki_bologna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_bologna » Пет 14 яну 2011 10:12

да, благодаря ти ще пробвам и това със акумулатора ,а дали са вазможни някакжи удари и да са излизали възглавниците и ако случайно несе оправи притеснително ли е това че свети лично мене много ме дразни
Днеска ходих при момчето което ми прави диагностиката и ми каза че,наи вероятно се е разместил някакъв куплунг под седалката и някакви други кабели и букси които отговаряли за част от аербеците трябвало да се разглоби седалката за да се наместят .
При вътршно миене нещо ги размествали по тея автомивки.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 14 яну 2011 17:36

'Airbag fault' след този надпис не изписва ли за къде става въпрос?

niki_bologna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_bologna » Пет 14 яну 2011 20:16

bnick написа:'Airbag fault' след този надпис не изписва ли за къде става въпрос?

ами не изписва ми само 'Airbag fault' за каде може да става вапрос?..
при палене ми сигнализира със свуков сигнал и ми го изписва на компютара на колата

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Съб 15 яну 2011 18:06

колега,възможно е буксите под седалките да правят номера,ако не е от там може да е лентовия кабел на волана,и последно,може самият аербег да дава грешка,слагат му едно съпротивление и показва дали е от него,успех

niki_bologna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_bologna » Съб 15 яну 2011 22:46

Как да разбера дали е от лентовия кабел на волана и каде точно се намира,а това което казваш за това съпротивление каде точно се слага и как че,нищо неми говори това.
Несъм много в час с тези работи моля за извинение ако съм прозвучал тъпо

bnick

Мнениеот bnick » Съб 15 яну 2011 23:30

Добре де, при диагностиката трябва да ти покаже точно къде е проблема, нали това е идеята. Така може да се наложи да провериш доста неща

bnick

Мнениеот bnick » Съб 15 яну 2011 23:32

niki_bologna написа:Как да разбера дали е от лентовия кабел на волана и каде точно се намира. Несъм много в час с тези работи моля за извинение ако съм прозвучал тъпо

По скоро не се опитвай, да не те удари Бега mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 15 яну 2011 23:39

niki_bologna написа:да, благодаря ти ще пробвам и това със акумулатора ,а дали са вазможни някакжи удари и да са излизали възглавниците и ако случайно несе оправи притеснително ли е това че свети лично мене много ме дразни.

Ами притеснително е - свети ли ти тая ламБа, няма да ти се отворят възглавниците дори и да се наложи. И като ходиш на диагностика, виж какви са грешките, така да питаш е като да мятаме на тъмно. Има опция да е наистина от местене на седалката /преди дни ходих на диагностика точно поради същата причина - грешки на двете седалки/.

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Нед 16 яну 2011 22:02

колега това с лентовия кабел и съпротивлението на ел кон ще ти го направят,сваля се волана и си е трудно,ако не си го правил

malchiki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malchiki » Нед 16 яну 2011 22:11

Колега за еърбега най-добре отиди на специалист. Възможните причини за грешка са много, но най-често излизат откачена букса,претъркан кабел, или изплющяло съпротивление, но за да се разбере повредата първо трябва диагностика да те насочи точно кой еърбег прави грешката и след това да се провери съпротивлението на пиропатрона, ако не е и от това то най-вероятно ще излезе слаба връзка;).

svetlio_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlio_73 » Сря 26 яну 2011 21:25

здравеите,искам да се включа във вашта тема , защото и аз имах същият проблем но с GOLFIII .
след като го зарах "голфа" на VAG-тестер се оказа че компютъра е натрупал грешки и след като ги изчистиха лампата
на аербега загасна .НО след като изминах 50метра лампата отново светна.
и до ден днешен свети като неможаха да ми обяснат ЗАЩО???? :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”