Сутрешно палене трудно голф 1,4 16в

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mapis
Автомобил:
Двигател:

Сутрешно палене трудно голф 1,4 16в

Мнениеот mapis » Пон 24 яну 2011 0:11

Здравеите колеги имам едно питане кажете ако знаете нещо по въпроса,а именно голфчето е 1,4 16в и сутрин като запаля първите 5 -6 мин тресе и работи сякаж на 3 цилиндъра .Питам седали може да е от дросела :roll:
Благодаря предварително

Потребителски аватар
icoooico
Автомобил:
Двигател:

Re: Сутрешно палене трудно голф 1,4 16в

Мнениеот icoooico » Пон 24 яну 2011 21:55

Колега, карам сьщия голф и имам и аз този проблем и нямам представа какво може да му е, правих какво ли не, смених клапани на пьрви цилиндьр, карах го да ми пренастройват клапата, смених му сегменти, сменях му бобината, разменях дюзите и още каквото можеш да се сетиш и не бива и не бива. Премери му компресията докато е студен и не е пален цяла нощ за видиш дали е механичен проблема или електрически. Аз му измервах компресията преди да сменя сегментите и нямаше компресия на пьрви цилиндър, но сега не сьм я мерил но имам чувството че пак няма да има достатьчно компресия и не мога да си обясня на какво се дьлжи това. Пожелавам ти успех и се надявам ако намериш решение на проблема моля публукувай го. Предварително благодаря!!!

vulio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vulio_ » Вто 25 яну 2011 21:46

mapis написа:Здравеите колеги имам едно питане кажете ако знаете нещо по въпроса,а именно голфчето е 1,4 16в и сутрин като запаля първите 5 -6 мин тресе и работи сякаж на 3 цилиндъра .Питам седали може да е от дросела :roll:
Благодаря предварително

подаваш му газ стабилизира ли мутора :012: имаше някув ступков мотор за тия сутрепни паления на студен деигател и това моторче пурвите 5-6 мин ти оправя дерта

Потребителски аватар
badbull
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badbull » Вто 25 яну 2011 21:51

Здравейте колеги.От известно време и аз имам този проблем.Пробвах с почистване на дроселната клапа, но ефекта е нулев.Във форума има доста писано по въпроса, даже някои колеги са решили проблема със смяна на гумените уплътнителни пръстени на всмукателните колектори, но те всички са с двигатели 1.6 АКL.В скоро време мисля и аз да направя тази процедура и ще пиша за резултата.Ако някои го направи по скоро нека сподели. Между другото колега колко ти излезе смяната на сегментите и какъв е резултата?

vulio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vulio_ » Вто 25 яну 2011 22:00

badbull написа:Здравейте колеги.От известно време и аз имам този проблем.Пробвах с почистване на дроселната клапа, но ефекта е нулев.Във форума има доста писано по въпроса, даже някои колеги са решили проблема със смяна на гумените уплътнителни пръстени на всмукателните колектори, но те всички са с двигатели 1.6 АКL.В скоро време мисля и аз да направя тази процедура и ще пиша за резултата.Ако някои го направи по скоро нека сподели. Между другото колега колко ти излезе смяната на сегментите и какъв е резултата?

кво общо имат сегментите
по евтино ще ви излези да смените някоя свещ например

Потребителски аватар
badbull
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badbull » Вто 25 яну 2011 22:11

Сегментите нямат нищо общо с проблема, просто питам колегата.Твърде възможно е да се окаже че на студен двигател влиза допълнително к-во въздух от тези спечени уплътнения и това лъже компа, че оборотите са високи и той затваря дросела.

vulio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vulio_ » Сря 26 яну 2011 18:38

въздух от тези спечени уплътнения на ква сума възлиза :roll:

QAZIMODO
Автомобил: VW GOLF
Двигател: AHF

Мнениеот QAZIMODO » Сря 26 яну 2011 20:27

Здравейте.Съжалявам че пиша в чуждата тема,но и аз го имам същият проблем.сутрин първите 2 мин работи на 3 цилиндъра.Сменял съм всичко по запалителната с-ма и 100% нее от нея.Според мен проблема е от някой клапан,но ще го видим чак на пролет.

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Сря 26 яну 2011 20:43

данеби да е от температурния датчик?

Потребителски аватар
badbull
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badbull » Сря 26 яну 2011 22:22

Гумените уплатнения са около 8 лв. за бр. или 4 по 8 = 32 лв. плюс работата.Другия месец ще сменям моите.Ако някой колега реши да го направи преди мен нека пише за резултата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”