Спукан блок???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo.dimitrof
Автомобил:
Двигател:

Спукан блок???

Мнениеот emo.dimitrof » Пон 24 яну 2011 22:05

Здравейте, незнам дали трябва да пускам нова тема, но искам да питам нещо и ми е спешно. Замръзна ми водата в колата(Голф 3) и днес при опити да я размразя май се спука блока на двигателя, с две думи като наливам вода, тя тече от блока. Какви са вариантите? Чувал съм за лепила или нов блок или цял нов двигател. Тя колата е старичка - 93 година, 1.4 е двигателя. Всякакво инфо ще ми е от полза, че съм яко спек. Мерси scare

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Re: Спукан блок???

Мнениеот plamen-roni » Пон 24 яну 2011 23:21

По какъв начин я размразява?Погледни по добре от къде е теча.Може и да е от някое водно съединение.

idpapi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот idpapi » Пон 24 яну 2011 23:29

Може и да е от някоя тапа на блока.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Вто 25 яну 2011 2:12

Може да го завариш.

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Вто 25 яну 2011 7:31

Как разбра,че се е спукал блока????? Според мен това и да може да се завари не си плаща.

emo.dimitrof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo.dimitrof » Вто 25 яну 2011 12:09

Ами размразявах я с гореща вода и я държах известно време запалена и в един момент сипвам вода в резервоара и от блока почва да тече вода. Май има дупка направо в блока, щото силничко течеше :( Как да разбера дали е някоя тапа или е скупан блока, щото водата беше замръзнала и от леда си мисля, че се е спукал блока

Потребителски аватар
kurortist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kurortist » Вто 25 яну 2011 12:41

Ми няма как да разбереш,освен ако не си врачка!
Проследи от къде тече-сипваш и гледаш!

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 25 яну 2011 14:42

От блока къде - отпред , отзад , отстрани ?! Моята 3 пъти я хваща бялата смърт и 3-те пъти нищо не стана , блок така ако се пукал mhihi Отзад на блока , под входния колектор има 1 пластмасов стърчок , който влиза директно в помпата , и е възможно да се е пропукал ... Най-добре направи снимки , щот само с приказки не става ...

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 25 яну 2011 14:49

И според мен е тапа :idea:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 25 яну 2011 15:02

emo.dimitrof написа:Всякакво инфо ще ми е от полза, че съм яко спек. Мерси scare

Вместо да се спичаш, разгледай внимателно откъде тече. Блокът има няколко тапи, които имат точно тази роля - като замръзне водата вътре и те изхвърчат, за да не се стигне го спукване. Така че сипвай вода и гледай внимателно ;) Едва ли е станала голяма беля :да:

И другия път дай 10 лв за антифриз :beat_butt2

emo.dimitrof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo.dimitrof » Вто 25 яну 2011 20:27

Днес е много студено, цялата е замръзнала, та немога да я отворя и да видя откъде точно тече. А по принцип възможно ли е от замръзнала вода в тръбите да се спука блока? Щото си мисля, че трябва по-силен натиск от тоя дето го оказва леда, а ако е това би трябвало да се е сцепил, а водата течеше доста силно като от дупка. Честно казано след прочетеното тук малко се успокоих, ама...все ми се върти в главата кво ще правя, ако наистина се окаже блока. След няколко дни, ако успея ще я снимам и ще кача снимките да видите и вие. И мерси на всички за отговорите :?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 25 яну 2011 21:27

Разширяването на водата при замръзване е достатъчно да ти спука блока, именно затова са предвидени тапите по него. Така че ако просто беше замръзнала водата и ти беше изчакал да се стопли времето, просто щеше да смениш една-две тапи и готово. Само че ти си го заливал с гореща вода, което е опасно, защото тогава може да се спука наистина от разликата в температурите.

Аз лично се съмнявам все пак да се е спукал наистина, просто занапред имай предвид, че колата се кара с антифриз, а не с вода :012:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 25 яну 2011 21:33

Колега, много лошо си постъпил с тази си постъпка да слагаш вряла вода в двигателя, като той самия е замръзнал. Все едно да играеш мач 1 час, да си жива водя изпотен, и да ти дам да пиеш вода от фризера, дали няма да родиш! С това искам да ти кажа че вероятността да пукнеш, блока е 80%!
Вместо да гадаем тук, викни си майстор да я види, за да не я прецакаш повече!
И не си мисли че ще намериш читав двигател в моргата!
Малко ме съмнява тапата на двигателя да е паднала! Освен да е изгнила!

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Вто 25 яну 2011 21:53

Не шашкайте човека. Това да спукаш блока от температурна разлика е по малко вероятно от това да влезеш там от където си излязъл,особено когато разликата е под 100*С.Като пример ще дам нагрято желязо до червено и потопено във студена вода ,ами до сега не съм виждал да стане на парчета (освен ако не е съставено от два различни метала които са заварени един за друг) а по този начин се закалява ,а при по малки разлики в температурата и скороста на изстиване се получава т.нар. отвръщане което реално се случва при всяко изстиване на двигателя.
Та по въпроса възможноста да се пукне блока от замръзване е мого по голяма понеже водата е (май се казваще аморфно вещество) и се раздува (увеличава си обема) като замръзне с налягането което прави немож го устиска тоя чугун и става на парчета,но за да се стигне до такива изцепки са нужни малко по-ниски тепмператури от -20*С,та най вероятно се е сцепила пластмасовата тръва или някоя друга пишка за наставяне на маркучите. В най лошия случай е изпаднала някоя тапа срещу 2-3лв.взимаш нова и с много псуване и пъшкане ще се оправи.

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Вто 25 яну 2011 23:10

Ivan4u написа:От блока къде - отпред , отзад , отстрани ?! Моята 3 пъти я хваща бялата смърт и 3-те пъти нищо не стана , блок така ако се пукал mhihi Отзад на блока , под входния колектор има 1 пластмасов стърчок , който влиза директно в помпата , и е възможно да се е пропукал ... Най-добре направи снимки , щот само с приказки не става ...

[IMG=http://img690.imageshack.us/img690/6586/14abd.jpg][/IMG]

Изображение

ЗА ТОЗИ ПЛАСМАСОВ СТЪРЧОК,КОИТО ВЛИЗА В ПОМПАТА СТАВА ДУМА. :applause:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”