хвърля ми масло през пъчката за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stanincho
Автомобил:
Двигател:

хвърля ми масло през пъчката за маслото

Мнениеот stanincho » Чет 27 яну 2011 22:06

Здравейте колеги имам един проблем сега при студено време ми хвърля масло през пръчката за маслото.голфа е мк3 1.6 . казахами 4е се е запушил маркуча за картерните газове (демек замръзнал).ако е това какво мога да направя ,че да спре да замръзва.

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Re: хвърля ми масло през пъчката за маслото

Мнениеот Хитко » Чет 27 яну 2011 22:11

Пичаго... прав ли съм че караш колата на къси разтояния(3-5км)? Смени си маркуча ако е за смяна... Във форума съм виждал тема в която един колега показваше как е разпробил капачката за маслото и е напъхал дюзичка в дупката... незнам дали ще действа :) Аз като запаля (сутрин или вечер) отварям капака, махам капачката на маслото и запушвам дупката с ръка. Почне ли да издува... оставям колата да загрее без да слагам капачката за маслото. Това е проблем при малките двигатели. И аз съм страдал от него :oops:

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Нед 30 яну 2011 11:18

stanincho написа: казахами 4е се е запушил маркуча за картерните газове (демек замръзнал).

Може просто да се е запушил с мръсотии некви, а не замръзнал.Ако е замръзнал вероятно от някъде прави конденз-демек е за смяна.Ако се е запушил пак е за смяна.Аз на Дядо Голфред си му смених сам маркуча беше по спомен 2-3 лева или нещо подобно.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 30 яну 2011 19:49

прави са колегите ! и ако имаш и АГУ при работа има много конденз който преминава през отдушника на картера(това е цяла система за вентилация на картера) .конденза е пара(вода) и маслени пари които като се охладят правят тапа (гъста белезникава консистенция наричана "майонеза")която сега замръзва и от там ти идва проблема! :) могат дори да замръзват и последните гърнета от ауспуховата система които в повечето случаи са пълни с вода от конденза!и тогава няма палене! :да:

HOFFMANN
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател:

Мнениеот HOFFMANN » Пон 31 яну 2011 10:54

колега свали си маркуча за картерните газове и ако е здрав го почисти,ако не го смени,прави са колегите,а що се отнася до решаване на проблема подкарвай колата на повечко каране,с късите разстояния излизат и други проблеми

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”