Мога ли да направя нещо по въпроса със спирачките?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Мога ли да направя нещо по въпроса със спирачките?
Голфчето ми е тунинговано(силово) и са му е вдигната мощността, но никой не се е сетил да направи нещо по въпроса със спирачките(тунинга е правен от предния собственик), а тея спирачки ми идват слаби... Какво мога да направя по въпроса? Може ли да се инсталира нова спирачна система? Или може ли да се направи нещо по старата за да намаля спирачния път? Не ми трябва за друго, ами преди 2 седмици един с ауди а4 за малко да ме убие... Както карахме с 120 той си наби една рязка спирачка насред правия път и намали до 50... Аз едвам спрях замириса на феродо и усетих как колата се усуква добре че имаше дистанция между нас иначе го бях ударил... Не ми се ще да изживявам същия ужас така че моля ви помагайте!
Re: Мога ли да направя нещо по въпроса със спирачките?
Може да започнеш с представянето на колатати.Се пак кажи и какви конеси в момента и с какви гуми.Иначе за спирачките вариянти има доста.По-големи дискове,4 бутални,6 бутални...
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
1во- каква ти е колата?
2ро- какво толкова силово е направено по колата ти ?
3то- пробва ли с търсачката ?
2ро- какво толкова силово е направено по колата ти ?
3то- пробва ли с търсачката ?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Като начало сподели колко е мощна сега колата. Отпред с колко големи дискове е (239, 256, 280 или 288 мм.)и дали са вентилирани. Отзад с дискове ли е или с барабани? Винаги е възможно да подобриш спирачната система, зависи обаче колко средства си готов да отделиш за целта
И нали си на ясно, че спирането на колата не зависи само от спирачките, а и от окачване, гуми и т.н.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Заповядай:
viewtopic.php?f=52&t=102642&start=0
Продължението, ако ти стане интересно, ще ти кажа на ЛС къде да го намериш
viewtopic.php?f=52&t=102642&start=0
Продължението, ако ти стане интересно, ще ти кажа на ЛС къде да го намериш

- Traytor
Съжалявам за непълната информация... Колата е Голф мк3 ааз 1.9тд, със сменено турбо, сложен кулер и освободено малко повечко гориво от нафтовата помпа. По думи на стария собственик са я мерили и е била 100 конски сили след промяната не съм сигурен дали са чак толко конете но определено ускорява много по бързо от стоков ААЗ... 256мм са дисковете не вентилирани от зад е с барабани...
Гумите са 14-ки не знам има ли значение зимни или летни са, ама са зимни Lassa миналогодишния модел. Спортно окачване е отзад с амортесьори на Monroe а отпред са заводските...
P.S. не знам колко бутални са...

P.S. не знам колко бутални са...
На първо време качествени накладки и профилактика на системата .
- Traytor
Чисто нови накладки и дискове(ferodo) и нова спирачна течност преди месец...
- Pavcho2
- Контакти:
Със зимните гуми на топло време спирачният ти път е доста повече от нормалния със летни гуми да не говориме в случай, че се поизносени зимните, това че окачването ти отзад е твърдо а това отпред е меко също е проблем все пак тежеста на колата ти при натискане на спирачките пада напред. По-скоро трябва да помислиш на тез 2 неща първо преди да помислиш за по яка спирачна система и си мисля, че 10 к.с. не са от толкова голямо значение виж 1.6 101к.с. мисля, че е със същите дискове (много на изуст го казвам) с изключение на ГТ едишънът, който е с дискове отзад.
- Traytor
Отпред не е меко... от завода колата е излязла с твърдо окачване... просто преди 5 месеца ми изпуснаха задните амортесьори...
Не знам спирачната ми система е слагана на кола 75 конски сили... но не ме интересува това... интересува ме че не съм доволен от спирането...
Не знам спирачната ми система е слагана на кола 75 конски сили... но не ме интересува това... интересува ме че не съм доволен от спирането...
- Pavcho2
- Контакти:
Добре тогава ... прочети темата която колегата radotom ти е дал и после питай за още неясности.
А по въпроса твърдо меко ще ти дам един газов амортесьор да го сгънеш и после един маслен и тогава ще си говориме за твърдо меко става ли
?
Успех
.
А по въпроса твърдо меко ще ти дам един газов амортесьор да го сгънеш и после един маслен и тогава ще си говориме за твърдо меко става ли

Успех

Traytor написа:Отпред не е меко... от завода колата е излязла с твърдо окачване... просто преди 5 месеца ми изпуснаха задните амортесьори...
Бате, как от завода ще излезе с твърдо окачване, искаш да кажеш с нормалното за Г3 окачване от онея години.
Не ми се вярва да е оригиналното, защото тая кола е на мин. 15 години, нали се сещаш, че няма как да е оригиналното.
Дисковете сигурно са ти на 239мм., смени ги с на 256мм, вентилирани, единично е достатъчно и пак ще се побираш в 14" джанти + едни хубави накладки и значително ще усетиш подобрение.
Сложи и отзад дискове и вече ще си доволен.
Успех.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Заден мост със дискове като за начало. По-нататака отпред едни 288 дискове вентилирани и ще умре сменят се и апаратите и главината с 5 болта. (все пак това е системата на 150 коня и то Юби!)
- Traytor
Pavcho2 написа:Добре тогава ... прочети темата която колегата radotom ти е дал и после питай за още неясности.
А по въпроса твърдо меко ще ти дам един газов амортесьор да го сгънеш и после един маслен и тогава ще си говориме за твърдо меко става ли?
Успех.
Прочетох темата, но честно казано ще оставя такова нещо за по нататък за сега ми треа малко по-земен вариант като пари защото все още не ми върви заплата и 1500 лв ми идат в повече

blinder написа:Traytor написа:Отпред не е меко... от завода колата е излязла с твърдо окачване... просто преди 5 месеца ми изпуснаха задните амортесьори...
Бате, как от завода ще излезе с твърдо окачване, искаш да кажеш с нормалното за Г3 окачване от онея години.
Не ми се вярва да е оригиналното, защото тая кола е на мин. 15 години, нали се сещаш, че няма как да е оригиналното.
Дисковете сигурно са ти на 239мм., смени ги с на 256мм, вентилирани, единично е достатъчно и пак ще се побираш в 14" джанти + едни хубави накладки и значително ще усетиш подобрение.
Сложи и отзад дискове и вече ще си доволен.
Успех.
Предния собственик е поръчвал твърдо окачване и да заводските амортесьори са отпред... колата почти не е карана... От тях до работата му и това е (като имаш навпредвид че сме от Омуртаг...) за извънградско ползваше Пежото си... Дисковете са 256мм отпред но не са вентилирани, а за отзад найстина ще сложа дискове...
- Pavcho2
- Контакти:
288мм дисковте ще искат задължително 5х100 ама и 15" джанта както и гума по скъпички са 15ките гуми и джанти .... пак нещата опират до джоба. Като решиш проблема щракни 1-2 снимки кажи кво що си направил и успех
.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”