Виене отзад в дясно, което спира при ляв завой - Голф 3
Виене отзад в дясно, което спира при ляв завой - Голф 3
по време на движение , започва да вие (сигурно е лагер) и при ляв завой спира ...съмнявам се за заден десен лагер .....автомобила е с барабани отзад ....Г3
Последна промяна от dobrin на Вто 10 фев 2009 14:20, променено общо 1 път.
Причина: По-ясно заглавие!
Причина: По-ясно заглавие!
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Re: виене ?
Колеги щом вие лагер ще е.Аз сега ще сменям задни дискове и лагери тай че не са скъпи
17 лв комлект за 1 колело е
-
vulio_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Виене отзад в дясно, което спира при ляв завой - Голф 3
ОПРЕДЕЛЕНО ТИ Е ЛАГЕРА ТО4НО СИ СЕ ОРИЕНТИРАЛ ЖЕЛАТЕЛНО Е ДА СИ ГО СМЕНИШ НЕ ЧЕ ШЕ МУ СТАНЕ НЕШТО ЗА 3,4,5 ДЕНА
mod edit brabus: Тук пишем с малки букви! Следващото такова мнение ще бъде изтрито!
mod edit brabus: Тук пишем с малки букви! Следващото такова мнение ще бъде изтрито!
Колега лагер е със сигурност,само че не е десен а ляв.При мен беше същото до преди 2 дни но сега вече всичко е наред.успех!!!
днес проверих и двата . от ляво имаше луфт , а от дясно имасхе малко грес , оправих луфта сложих грес. за сега не е виел повече. ако завие пак , ще има смяна , мерси ....
п.с. за триене
п.с. за триене
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
oicho написа:по време на движение , започва да вие (сигурно е лагер) и при ляв завой спира ...съмнявам се за заден десен лагер .....автомобила е с барабани отзад ....Г3
Като завият тия лагери..като сибирски вълци..докато не ги смениш всичките, и предни и задни,не може да си сигурен.Взимай лагери с доказан произход(FAG,SKF..)да няма после

-
CrEaZyMaN
- Автомобил:
- Двигател:
lager e 100% i mai e lqv
Последна промяна от dobrin на Чет 12 фев 2009 0:04, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата!
Причина: Кирилицата!
-
vulio_
- Автомобил:
- Двигател:
CrEaZyMaN написа:лагер 100% и май е ляв
- beyker_boy
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 9A
- Контакти:
Въпроса е да прочетеш как се сменят тези лагери. По-точно как се регулират. Ако ги натегнеш малко повече от нормалното след около 3 месеца пак ще е за смяна. Успех
-
rocky66
- Автомобил:
- Двигател:
beyker_boy написа:Въпроса е да прочетеш как се сменят тези лагери. По-точно как се регулират....
Така-а-а, като си изкърпих гърнетата и започнах да чувам неприятен шум отпред. Като че ли е отляво. Нещо като виене или по-скоро бучене. Шумът трудно се отделя от този на гумите (гумаджията ми вика: "Така ще караш - зимните гуми са по-шумнички"), но според мен го има и ме притеснява.
Въпросът ми е: Вашите предположения - от какво може да е този шум? Подлежи ли нещо на реглаж или направо се сменя? Досега само съм регулирал хлабината на задните лагери.
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
beyker_boy написа:Въпроса е да прочетеш как се сменят тези лагери. По-точно как се регулират. Ако ги натегнеш малко повече от нормалното след около 3 месеца пак ще е за смяна. Успех
Методът на плъзгане на шайбата....писал съм го много пъти...Шайбата под гайката,която неслучайно е много по-широка от главината след затягане на гайката трябва да се плъзга с неголеми усилия...това е момента на затягане...лека хлабина на колелото е нормално да има....И при презтягане не 3 месеца,а точно 1000 км и
...за проверка-след каране с около 100 км/ч за 10 мин. пипаш главината...ако е топла...пренатягане!!!!Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”