Поблем с температурата на голф3 ГТИ
Поблем с температурата на голф3 ГТИ
ЗДРАВЕЙ ТЕ.Малко странен проблем колата ми неще да загрява голф3 2Е,вчера смених термостата и същата работа,в задръстване дига до 90,и като тръгна пада на 80.Не е нормално и с новия терм.да го прави същото.Един маистор каза че е издухала гарнитурата а не губи антифрис и нее меша с маслото.Моля ви помогнете благодаря предварително
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Re: Поблем с температурата на голф3 ГТИ
Проверихте ли температурнич датчик? Когато караш извънградско усещаш ли парното да духа по-студено отколкото, когато е загряла напълно? А по въпроса с гарнитурата: губи ли ти антифриз ?
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
хмм...за колко време ти загрява колата ? Това ако уточниш ще можем повече да ти помогнем
Здрасти колега.карам голф3 1.8 бензин.Смених радиатора на парното и сега нее както трябва .Нито загрява както трябва нито топли.Не си губи антифриза но някой ако има решение по въпроса искам да се оправи.Радиатора е 40 лв средно качество.Сега загрява по малко държи 80-90 гр но на място съм я оставял и загрява на 100 гр и се пуска перката, но в движение няма такова загряване.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
ти термостата сменял ли си го ? Че от него май ти идва проблема щом не ти духа топло
загрява нормално и с новия и с стария термостат.Проблема май е от радиатора на парното.Защото като се движи колата има малко по добро парно.Доста майстори вече питах и секи казва че тези двигатели трудно духат гарнитури без да е прегрявана.
- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бобка,питах няколко човека за твоя проблем-казаха нормално е
Аз нарочно изчаках да загрее до 90 и като тръгнах,моментално падна на 70-80гр,според мен е нормално...
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
И моя така прави самоче парното духа все топло
и си мисля че наистина е нормално така да се случва 

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
И моята се държи по същия начин:в града 90гр, извън града 80 - 85 според натоварването.
Термостат не съм сменял от 4 години както съм я купил / преди това дали е сменян не знам/.
Преди две години започна да грее през лятото 100+ и свалих решетката отпред и с водоструйка промих питите на радиаторите- падна много чернилка и боклуци. От тогава 90гр е максимума / грешка това лято на магистралата при 200+ km/h за няколко минути достигна 110гр и си вдигнах крака/.
Относно парното - духа топло 2 -3 минути след запалване и стрелката за температурата още няма никакво изместване от началното положение. За достигане на 70гр са нужни поне 3км път.
Това е колега, което мога да ти кажа .
пп Golf3 2E 1994.
Термостат не съм сменял от 4 години както съм я купил / преди това дали е сменян не знам/.
Преди две години започна да грее през лятото 100+ и свалих решетката отпред и с водоструйка промих питите на радиаторите- падна много чернилка и боклуци. От тогава 90гр е максимума / грешка това лято на магистралата при 200+ km/h за няколко минути достигна 110гр и си вдигнах крака/.
Относно парното - духа топло 2 -3 минути след запалване и стрелката за температурата още няма никакво изместване от началното положение. За достигане на 70гр са нужни поне 3км път.
Това е колега, което мога да ти кажа .
пп Golf3 2E 1994.
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Не е нормално извънградско да пада температурата! Колата трябва да си държи 90 градуса! При мен падаше до 80-70 извънградско и след сменяне на термостат всичко се оправи и сега си държи 90 градуса твърдо!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Боби, сори, батка, ама не е от радиатора на парното
[quote="bobikl"Доста майстори вече питах и секи казва че тези двигатели трудно духат гарнитури без да е прегрявана.[/quote]
Трудно, трудно... колко да е трудно?
А и защо смяташ, че колата не е била прегрявана?
[quote="bobikl"Доста майстори вече питах и секи казва че тези двигатели трудно духат гарнитури без да е прегрявана.[/quote]
Трудно, трудно... колко да е трудно?
А и защо смяташ, че колата не е била прегрявана?
защото колата я карам 3години и нямаше никакви проблеми това запчна да го прави от 2месеца насам.При мен поне не е прегрявана но преди това незнам.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега, при мен е същата история с температурата- буквално. Аз се изциганих и сложих "някакъв" термостат. Сега ще го купя оригинален от Порше-морше и се надявам да миряса стрелката. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”