Когато карам започва да тече при пасажерската седалка от към парното.
Не съм много сигурен дали не става само когато пускам климатроника, защото не мога да не го пускам. Карам с отворени стъкла и пак ми се запотяват прозорците. Отвреме на време почва да излиза пара от духалките на парното, дори и на спрян климатроник. Вчера забелязах, че като я изкарам на дълъг път (т.е. като позагрее малко повечко), парата започва да излиза, много повече.
Проблема е в това че ми е подгизнал мокета на пасажерското място много вода тече. Слагам една котия да сбира водата ама не помага много. Та некой ако знае нещо по въпроса да дума, та да се зафащам да се забалявам.
Начи не е мазно на предното стъкло та да се е спукало радяторчето в таблото. Също не губи видимо течност от никъде.
И повече незнам?
Теч вътре в колата?
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
re:
Колега виж си тръбичката , която отвежда водата от климатика извън купето!Ако е станало нещо с нея е нормално да тече вътре!Успех!!! 

- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Радиаторче на парното ........
Здравей колега с 99,9 % ти заявяваам време е да си подмениш радиаторчето на парното , а за да си сигурен дали е от него ще ти предложа една малко българска процедура , а тя е следната вдигни си капака на двигателя и когато погледнеш в посока към челното стъкло ще видиш два черни маркуча който влизат навътре към купето това са маркучите който захранват радиаторчето на парното едното вкарва горещата течност другата я извежда обратно към двигателя и така изкарай тези два маркуча и ги съедини с една тръбичка като по този начин ще изолираш течноста да не преминава през радиаторчето , и като ги съядениш двата маркуча задължително ги притегни със скоби , след тая операция ти гарантирам , че ще изкараш лятото но като дойде зимата вече ще трябва да смениш радиаторче защото ще ти трябва топло и така дано си ме разбрал какво съм имал предвит и УСПЕХ !!!!
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mg design написа:Колега какво тече: вода(конденз) или антифриз.Ако е второто провери си радиатора на парното.
Според мен е конденз, понеже видимо не губи течност от казанчето. А не мога да преценя дали е мазно, защото незнам дали въобще има антифриз в казанчето.
Вчера изхвърлих поне 400 - 500 мл. вода от пасажерското място, а водата от казанчето не е намаляла.
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
Явно кутията с двете радиаторчета ти се пълни с вода (конденз) и когато дори е изкл. климатика тази вода се изпарява от нагорещения радиатор.
Според мен без разглобяване няма да мине:
ако климатика ти е присаждан (най-вероятно в Италия
) т.е. няма фабрични тръби за конденз трабва да проявиш сръчност
а ако е фабричен трябва да видиш защо не излиза навън събрания конденз
Чувал съм , че присажданите климатици нямат ТРВ т.е. тръбите влизат направо в купето мушнати направо в гумата - най-напред провери това!
УСПЕХ!!!!
ако климатика ти е присаждан (най-вероятно в Италия

Чувал съм , че присажданите климатици нямат ТРВ т.е. тръбите влизат направо в купето мушнати направо в гумата - най-напред провери това!
УСПЕХ!!!!
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
venci&vento написа:Явно кутията с двете радиаторчета ти се пълни с вода (конденз) и когато дори е изкл. климатика тази вода се изпарява от нагорещения радиатор.
ако климатика ти е присаждан (най-вероятно в Италия) т.е. няма фабрични тръби за конденз трабва да проявиш сръчност
УСПЕХ!!!!
Ми има една тръбичка, която е при пасажерското място и излиза извън купето. Понякога и покраи нея тече, но е от там големия теч. Относно това дали е фабричен или слан незнам. Предполагам че е фабричен, в книжката на колата не е показано да има климатроник, и не е обяснен начина на употреба на климатроника.
- BH_bobby
- Автомобил:
- Двигател:
колега ти хубаво си видял че тръбичката е там .. но дали тече вода от нея е въпроса .. при пуснат климатик спри някаде и забележи дали е мокро под колата след като тръгнеш .. може да се е запушила тръбичката на климатика .. ако не оставя петно вода под колата се е запушила ..малко надуване и би трябвало да се отпуши
успех ..

Re: re:
slavipleven написа:Колега виж си тръбичката , която отвежда водата от климатика извън купето!Ако е станало нещо с нея е нормално да тече вътре!Успех!!!
А къде се намира тази тръбичка?

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 AJM 2000
Re: Теч вътре в колата?
И аз имам същия проблем има теч пред пасажерската седалка колата е пассат B5 1.9tdi с климатроник.Някой ще може ли да ми покаже къде се намира отводнителния канал 

Re: Теч вътре в колата?
И моя случай е същия, Пасат 1.9TDI 2004, като пусна климатроник пред дясна предна седалка се събира локва. Можеш ли да покажеш как се стига до отводнителния канал?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”