Теч вътре в колата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Теч вътре в колата?

Мнениеот Bordiur » Пон 09 юни 2008 9:16

Когато карам започва да тече при пасажерската седалка от към парното.
Не съм много сигурен дали не става само когато пускам климатроника, защото не мога да не го пускам. Карам с отворени стъкла и пак ми се запотяват прозорците. Отвреме на време почва да излиза пара от духалките на парното, дори и на спрян климатроник. Вчера забелязах, че като я изкарам на дълъг път (т.е. като позагрее малко повечко), парата започва да излиза, много повече.
Проблема е в това че ми е подгизнал мокета на пасажерското място много вода тече. Слагам една котия да сбира водата ама не помага много. Та некой ако знае нещо по въпроса да дума, та да се зафащам да се забалявам.
Начи не е мазно на предното стъкло та да се е спукало радяторчето в таблото. Също не губи видимо течност от никъде.
И повече незнам?

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

re:

Мнениеот slavipleven » Пон 09 юни 2008 10:47

Колега виж си тръбичката , която отвежда водата от климатика извън купето!Ако е станало нещо с нея е нормално да тече вътре!Успех!!! :D

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пон 09 юни 2008 10:52

Мне не е от нея проблема е в това, че се стича по духалките, където духат за краката и се стича здраво. Тръбичката я прверих. На място си е.
Притесняваме парата дето излиза.

mg design
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mg design » Пон 09 юни 2008 19:16

Колега какво тече: вода(конденз) или антифриз.Ако е второто провери си радиатора на парното.

Потребителски аватар
Spasov_G
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Радиаторче на парното ........

Мнениеот Spasov_G » Пон 09 юни 2008 21:41

Здравей колега с 99,9 % ти заявяваам време е да си подмениш радиаторчето на парното , а за да си сигурен дали е от него ще ти предложа една малко българска процедура , а тя е следната вдигни си капака на двигателя и когато погледнеш в посока към челното стъкло ще видиш два черни маркуча който влизат навътре към купето това са маркучите който захранват радиаторчето на парното едното вкарва горещата течност другата я извежда обратно към двигателя и така изкарай тези два маркуча и ги съедини с една тръбичка като по този начин ще изолираш течноста да не преминава през радиаторчето , и като ги съядениш двата маркуча задължително ги притегни със скоби , след тая операция ти гарантирам , че ще изкараш лятото но като дойде зимата вече ще трябва да смениш радиаторче защото ще ти трябва топло и така дано си ме разбрал какво съм имал предвит и УСПЕХ !!!!

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Вто 10 юни 2008 7:59

mg design написа:Колега какво тече: вода(конденз) или антифриз.Ако е второто провери си радиатора на парното.

Според мен е конденз, понеже видимо не губи течност от казанчето. А не мога да преценя дали е мазно, защото незнам дали въобще има антифриз в казанчето.
Вчера изхвърлих поне 400 - 500 мл. вода от пасажерското място, а водата от казанчето не е намаляла.

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Вто 10 юни 2008 8:19

Явно кутията с двете радиаторчета ти се пълни с вода (конденз) и когато дори е изкл. климатика тази вода се изпарява от нагорещения радиатор.
Според мен без разглобяване няма да мине:
ако климатика ти е присаждан (най-вероятно в Италия :?: ) т.е. няма фабрични тръби за конденз трабва да проявиш сръчност
а ако е фабричен трябва да видиш защо не излиза навън събрания конденз
Чувал съм , че присажданите климатици нямат ТРВ т.е. тръбите влизат направо в купето мушнати направо в гумата - най-напред провери това!
УСПЕХ!!!!

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Вто 10 юни 2008 8:41

venci&vento написа:Явно кутията с двете радиаторчета ти се пълни с вода (конденз) и когато дори е изкл. климатика тази вода се изпарява от нагорещения радиатор.
Според мен без разглобяване няма да мине:
ако климатика ти е присаждан (най-вероятно в Италия :?: ) т.е. няма фабрични тръби за конденз трабва да проявиш сръчност
а ако е фабричен трябва да видиш защо не излиза навън събрания конденз
Чувал съм , че присажданите климатици нямат ТРВ т.е. тръбите влизат направо в купето мушнати направо в гумата - най-напред провери това!
УСПЕХ!!!!

Ми има една тръбичка, която е при пасажерското място и излиза извън купето. Понякога и покраи нея тече, но е от там големия теч. Относно това дали е фабричен или слан незнам. Предполагам че е фабричен, в книжката на колата не е показано да има климатроник, и не е обяснен начина на употреба на климатроника.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 10 юни 2008 8:48

това че излизая пара от духалките си е абсолютен признак за спукан радиатор на парното..абсолютно същия проблем имах и аз

Потребителски аватар
BH_bobby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BH_bobby » Вто 10 юни 2008 10:01

колега ти хубаво си видял че тръбичката е там .. но дали тече вода от нея е въпроса .. при пуснат климатик спри някаде и забележи дали е мокро под колата след като тръгнеш .. може да се е запушила тръбичката на климатика .. ако не оставя петно вода под колата се е запушила ..малко надуване и би трябвало да се отпуши ;-) успех ..

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Вто 10 юни 2008 10:11

Забелязах, също така че като пусна на "ECON" и сложа на "HI", не духа топло а съвсем малко хладно.
Възможно ли е и клапите да са се запущили или да не работят въобще?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 11 юни 2008 23:27

Проблема с теча е решен - запушен отводнителен канал. :wink: :wink: :wink:

GrigorN
Автомобил:
Двигател:

Re: re:

Мнениеот GrigorN » Пон 25 май 2009 21:01

slavipleven написа:Колега виж си тръбичката , която отвежда водата от климатика извън купето!Ако е станало нещо с нея е нормално да тече вътре!Успех!!! :D

А къде се намира тази тръбичка? :oops:

hyuseinstr
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 AJM 2000

Re: Теч вътре в колата?

Мнениеот hyuseinstr » Пон 03 авг 2009 18:48

И аз имам същия проблем има теч пред пасажерската седалка колата е пассат B5 1.9tdi с климатроник.Някой ще може ли да ми покаже къде се намира отводнителния канал :?:

nikolaiserdiuk

Re: Теч вътре в колата?

Мнениеот nikolaiserdiuk » Вто 01 сеп 2009 17:07

И моя случай е същия, Пасат 1.9TDI 2004, като пусна климатроник пред дясна предна седалка се събира локва. Можеш ли да покажеш как се стига до отводнителния канал?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”