Моля дайте съвет от какво може да е следния проблем:
При всяко настискане на педала на спирачките, някъде отпред се чува един звук "цък".
Колата е Джета, скоро са сменени спирачните дискове, накладките и спирачната течност. Иначе спира нормално. Дали е нещо от сервото или от казанчето със спирачна течност, което май е пълно повече от максимума?
Странен шум от спирачките
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина е обща болест и ако е това което предполагаме с колегата преди мен не се чува отпред а отзад ама по-трудно се осеща че е от там и то при отпускането на педала. Най-вероятно е от там, и сигурно си го имал и преди ама сега като караш с отворен прозорец и го чуваш по-ясно. Не се притеснявай нямаш проблем, аз поне не познавам някой който да не му правят така спирачките, имаше колеги от форума дето се опитаха да го "лекуват" това обаче май не успяха ... така че карай спокойно.
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: spira4ki
PrImO написа:шума го има при всички голф 3-ки това е от маслото не е до смазването просто си е така
абе не е при всички.
справка:vasstop

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
това цък се чува от задните барабанни спирачки - 100% съм сигурен, даже дето казваше един мой познат майстор "режа си к*ра" - прости сморегулиращото опира в ламарината дето е спирачния цилиндър и си скърца - оправията е да свалиш барабаните и да го видиш - там е лъскаво(дето е скърцало) и да го мазнеш малко с грес ама това е малко временно - чувал съм го на голфове, джети, иии почти всички от по старите VWта....
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Вчера возих един познат, според който шума се получава при съприкосновението на накладките със спирачния диск.
Както писа по-горе Аchim Lauritzen сигурно има по-голям луфт между накладките и диска. Звука се чува еднократно при почти всяко натискане на спирачките.
Като го разбера със сигурност от какво е, ще пиша.
Както писа по-горе Аchim Lauritzen сигурно има по-голям луфт между накладките и диска. Звука се чува еднократно при почти всяко натискане на спирачките.
Като го разбера със сигурност от какво е, ще пиша.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”