Странен шум от спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Viso
Автомобил:
Двигател:

Странен шум от спирачките

Мнениеот Viso » Вто 01 авг 2006 16:13

Моля дайте съвет от какво може да е следния проблем:
При всяко настискане на педала на спирачките, някъде отпред се чува един звук "цък".
Колата е Джета, скоро са сменени спирачните дискове, накладките и спирачната течност. Иначе спира нормално. Дали е нещо от сервото или от казанчето със спирачна течност, което май е пълно повече от максимума?

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Вто 01 авг 2006 16:26

Провери като разклатиш спирачния апарат дали няма луфт , възможно е да са свършили тефлоновите фтулки . Убеди се че болтовете държащи апарата са затегнати .

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Вто 01 авг 2006 17:08

Ако се чува при отпускането на педала на спирачките - спокойно това е обща болест.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 01 авг 2006 17:57

Наистина е обща болест и ако е това което предполагаме с колегата преди мен не се чува отпред а отзад ама по-трудно се осеща че е от там и то при отпускането на педала. Най-вероятно е от там, и сигурно си го имал и преди ама сега като караш с отворен прозорец и го чуваш по-ясно. Не се притеснявай нямаш проблем, аз поне не познавам някой който да не му правят така спирачките, имаше колеги от форума дето се опитаха да го "лекуват" това обаче май не успяха ... така че карай спокойно.

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Вто 01 авг 2006 21:30

Колеги като прочетох написаното ми светна , че и при мен се чуваше отзад като отпусна и доста ме дразнеше но отшумя . Може пак да почне знае ли се .

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 01 авг 2006 22:49

Oтзад спира като се натегне ръчната или се регулират накладките.А отпред така и не изчезна това ,,цъкане,, дори и след смяна на дискове и накладки... :shock Освен да сменя апаратите друго не виждам.

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Чет 03 авг 2006 15:37

и аз го имам тожа цъкане отзад ама не сам гледал от какжо може да е .Сигорно трябва несхто да се посмаже:)

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Чет 03 авг 2006 16:26

Както писах по-горе цъкането 100% е отпред и не е при отпускане на педала, а при натискане.
Ще накарам някой да натиска педала а аз ще гледам при вдигнат капак, дали ще разбера откъде е.

Потребителски аватар
PrImO
Автомобил:
Двигател:

spira4ki

Мнениеот PrImO » Вто 08 авг 2006 13:43

шума го има при всички голф 3-ки това е от маслото не е до смазването просто си е така

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: spira4ki

Мнениеот LILO&STICH » Вто 08 авг 2006 16:36

PrImO написа:шума го има при всички голф 3-ки това е от маслото не е до смазването просто си е така

абе не е при всички.

справка:vasstop :wink:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 08 авг 2006 20:24

това цък се чува от задните барабанни спирачки - 100% съм сигурен, даже дето казваше един мой познат майстор "режа си к*ра" - прости сморегулиращото опира в ламарината дето е спирачния цилиндър и си скърца - оправията е да свалиш барабаните и да го видиш - там е лъскаво(дето е скърцало) и да го мазнеш малко с грес ама това е малко временно - чувал съм го на голфове, джети, иии почти всички от по старите VWта....

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 08 авг 2006 22:08

Да не бърза да го реже защото цъкането идва отпред и е нещо като обиране на луфта между накладките и дисковете а отзад е нещо като скърцане/свирене и го има и на някои тройки със барабани.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Сря 09 авг 2006 0:21

дам,това за отзад и моята кола го има.Като я купих нямаше свирене,но след първоначалното обслужване при смяна на цилиндри се появи.Майстора ми каза че трябва да се оберат луфтовете,слеф това като се заслушах,на почти всички познати с Голф/Джета го има това свирене :evil:

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Сря 09 авг 2006 8:09

Вчера возих един познат, според който шума се получава при съприкосновението на накладките със спирачния диск.
Както писа по-горе Аchim Lauritzen сигурно има по-голям луфт между накладките и диска. Звука се чува еднократно при почти всяко натискане на спирачките.
Като го разбера със сигурност от какво е, ще пиша.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 09 авг 2006 11:39

Ако е при отпускане на педала на спирачките, това цикване се получава от триенето на задните накладки върху издатините на ламарината затваряща барабана.
Аз моите ги оправих ама, да си кажа чесно ми се видя доста работа щото ме пече едно слънцеееееееее.
Ако питате мене карайте си така не ги пипайте.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”